Cultura permiselor de pescuit!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rosu r.
veteran
veteran

Cultura permiselor de pescuit!

Mesaj de rosu r. » 15 Ian 2007, 20:14

Dragi rapitori am aflat astazi niste lucruri ft interesante dupa o discutie cu directorul CNPA Muntenia !
Ca sapt trecuta au distribiut permisele pentru judetele Dambovita , Arges si Prahova !
Acestea au solicitat dupa cum urmeaza 100 buc -AJVPS Dambovita , 200 - buc AJVPS Prahova si 800-buc AJVPS + Asociati pv Arges!
Daca asta reflecta cumva civilizatia in ceea ce priv pescuitul si atitudinea fata de el e ft grav!
Deasemenea am aflat ca jud Covasna a cerut circa 4000 si Harghita circa 8000 de perm ceea ce deja cred ca spune tot!
Ce parere aveti?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 15 Ian 2007, 20:24

AGVPS trage sa moara. Si va muri cat de curand. Chiar mai curand decat isi inchipuie unii.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Ian 2007, 20:29

dupa parerea mea prost nu e cine cere, e cine da

ce ape publice au pescarii din dambovita, de exemplu, sa merite sa plateasca 1 milion ?
daca dupa parerea ta gradul de civilizatie se masoara in numarul de cetateni dispusi sa plateasca o taxa prosteasca, degeaba, probabil vorbim limbi diferite :lol:

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 15 Ian 2007, 20:35

Daca iti inchipui ca decat 100 de oameni isi fac perm cred ca te inseli!
Eu cred ca e o alta metoda de luat banii de pomana fara ca macar sa dea perm ci doar chitante!
Oricum omu de CNPA sustine cu toata inima asoc priv ca e de parere ca ele pot administra mult mai bine apeledecat AJVPS!
Mi-a dat un exemplu din arges unde o asoc nou infiintata , care are decat 30 membrii au facut rost de bani din sponsorizari si au populat cu larve de salau lacul Budeasa lucru pe care AJVPS nu a facut de mult!
Si el spunea ca ce au cerut AJVPS ca numar de perm e mult sub ceea ce au de fapt ca numar de membrii !
Si mia mai spus si altele dar o sa ma contrazic cu apsalba si nu are rost sa ce a declarat omu!

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 15 Ian 2007, 20:45

stiu pescari batrini(pensionari) care isi vizeaza permisul in ficare an si nu au mai fost pe o naturala de prin 2000
sper sa ii scot anul asta

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 15 Ian 2007, 20:46

AJVPS Dambovita probabil ca a cerut pentru 2007 cam cate a vandut in 2006.Situatia apelor publice din jud. Dambovita este dramatica. Este vorba aici despre raurile, Dambovita, Ialomita , Arges si Ilfov. Pe cei de la AJVPS nu-i mai intereseaza de mult pescuitul sportiv.Lor le merge foarte bine pe partea de vanatoare. Toate baltile si lacurile sunt privatizate, AJVPS nu mai are nici una. De asemenea AJVPS-ul nu are nici o apa de munte toate fiind ale Romsilva sau ale nimanui. Deci , pentru ce sa plateasca amaratul de pescar aproape 1 milion ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Ian 2007, 21:10

voi chiar aveti o problema cu institutia asta

destinul oricarui furnizor de servicii pe o piata il stabileste chiar piata. daca nu face bine ce face, moare de la sine si apar de la sine altii sa umple golul. nu va mai obositi atata sa denigrati o instutitie, sunt zone in tara unde poate chiar merge foarte bine si sunt oameni de calitate acolo chiar daca e o sigla ajvp deasupra usii.

imi place ca vad multi care tin scorul da' pana una alta cam tot aia e. in fiecare primavara sunt discutii din astea si de fiecare vara e la fel, fiecare isi face permis unde-i convine mai bine sau nu-si face deloc si da la peste pe balti private, braconand elegant pe alea naturale. ce-o fi asa greu de inteles ca atunci cand vine vorba de bani nu mai tine cu demagogia? :)

am mai vazut discutii si pe treaba cu reciprocitatea. o fi unfair pentru alte asociatii, dar practic vorbind pentru pescari este bine. asa ca...o sa mai fie si altii abonati la ajvp, chiar daca cotizeaza constientizand ca asta contribuie la salarizarea unor idioti. ç'est la vie....

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Ian 2007, 21:35

Eu zic ca reciprocitatea e praf in ochi. Nu e nici o reciprocitate. Permisul e valabil in toata tara.
Oricum, cu sau fara reciprocitate, credeti ca numai 100 pescari din judetul ala pescuiesc? Fie ca e reciprocitate, fie ca e valabil in toata tara, credeti ca numai 100 pescari isi vizeaza permisele? Imposibil!
Iar de disparut, AGVPS-ul nu dispare nici daca nu mai vand 1 permis, fiindca au vanatorii in spate.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 15 Ian 2007, 21:47

Bravo!
-desi omu de la CNPA zicea ca perm e valabil doar pe zona pe care o administreaza asociatia in cauza si chiar ca o sa introduca si vinietele in numar de 3! munte -ses - dunare si delta
-nu ma atacati ca stiu ca pana acum sa discutat pe toate partile dar asta este ce spune reprezentantul CNPA Muntenia si nu oricare chiar directorul ei
- mi se pare ca e unu dintre putinii care stiu cu ce se mananca pestele pentru ca de 25 de ani e inginer piscicol si unu chiar ft bun si un mare lucru este ca sustine asociatiile priv pentru ca spune el in situatia in care apare concurenta AJVPS ori schimba ceva in bine ori da faliment ca orice SRL care nu gestioneaza bine afacerea pe care o are

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 08:03

AGVPS dispare definitiv, indiferent pe cine are in spate. Este o singura persoana juridica, nu un holding.

Scrie răspuns