Cultura permiselor de pescuit!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
malin
senior
senior

Mesaj de malin » 16 Ian 2007, 14:11

apsalba scrie:Daca in tara asta sau terminat oamenii cinstiti, chiar ca nu mai are nici o sansa. Cu bine.
Oamenii cinstiti nu "sau" terminat si cred ca o sansa "mai are". E unul Popescu care vrea sa faca bine cu fortza. Numa ca stiti voi ce este facerea de bine. 8)

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 16 Ian 2007, 14:23

Acest topic ne aduce inca o data aminte ca tre sa desfiintam obligativitatea asocierii punand in loc sistemul care functioneaza pe baza eliberarii permiselor de pescuit valabile in toata tara, direct de CNAFP (pret inghetat) la posta, benzinarie si magazin de pescuit. Nu facem asta - ramânem in continuare clacasi pe ogorul AGVPS, APS ALBA si alte aje si apeseuri.
P.S. Ce ziceti, e corect ca prin simpla achizitionare de chiloti de la butic, sa deveniti automat membrii asociatiei chilotarilor din judet? O asociatie unde in numele miilor de chilotari vorbeste chiar ... chiar... ei bine, puneti voi numele.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Ian 2007, 14:27

malin scrie:Acest topic ne aduce inca o data aminte ca tre sa desfiintam obligativitatea asocierii punand in loc sistemul care functioneaza pe baza eliberarii permiselor de pescuit valabile in toata tara, direct de CNAFP (pret inghetat) la posta, benzinarie si magazin de pescuit. ....
= vigneta?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 14:41

Daca te-ai uita pe site-ul apsalba.ro ai vedea postat statutul asociatiei noastre si ai observa ca nu suntem un chiosc de vandut permise ci, studiind obiectivele asociatiei, ai vedea si alte obligatii pe care toata lumea le vrea rezolvate. Este si un link intitulat proiecte, pe care ai sa vezi cu ce se ocupa asociatia. Daca tu ai ramas la convingerea ca statul trebuie sa-ti asigure tie, gheorghe, conditii de pescuit ca in occident unde tu sa te duci si sa-ti inmoi rama in apa, insemna ca nu ai inteles nimic. Nici macar rolul acestor asociatii nu il intelegi, intrucat dupa modul cum debitezi ineptii demne de alte cauze mai bune, ai observa din economia textului de lege si rolul unei intreprinderi non profit. Cand am spus de responsabilitate, m-am referit la obligatia ta ca cetatean fata de aceasta tara in care traiesti si astepti ca altul sa te serveasca cu conditii demne de lustrul unui lord, fara ca tu sa nu faci nimic. O sa-ti postez niste poze sa vezi cum niste copii, care nu au altceva decat suflet si dragoste de natura, cara pamant cu caruta din toplitele in care trebuie sa creasca puietul de pastrav si in care RNP-ul, cu care gigi face protocoale ilegale, le-a lasat in paragina.
Din pacate vad ca nivelul tau de intelegere si mistocaria nu depaseste nivelul chilotilor, cu care ai ajuns sa compari o asociatie de pescari sportivi. Pacat.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Ian 2007, 15:03

daca malin vorbeste de permisul unic ca fiind una bucata de hartie cu sau fara mai multe pagini pe alb, rosu sau ce culoare doresc ei, da' valabila si suficienta ca sa fii in regula oriunde nu e apa concesionata de o persoana fizica sau organizatie, cumparabila de oriunde si pe care daca nu o ai se cheama ca esti pasibil de o amenda rea care chiar se aplica....apai mie imi face sens ce zice. big time.

care vrea permis de membru la vreo asociatie sa-si faca, care-i problema? unii vor statui neaparat pentru faptul ca-si fac jobul, nimic rau in asta si foarte bine daca-si gasesc amatori, da' nu vad de ce tree sa stea toti drepti sa slefuiasca marmura. apartenenta la o ideologie/politica/punct de vedere e chestie de opinie si nu tree sa conditioneze dreptul la pescuit.

atata ca intr-o astfel de situatie asociatiile s-ar numi cluburi de pescuit, cu variante doar for fun, pentru lobby si schimbarea unor situatii, sau si de performanta cu echipe si antrenamente si whatever, dupa gust. eu sunt pentru. chit ca in asa o reverie mi-ar lipsi niste discutii spumoase

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 16 Ian 2007, 15:09

Cand am spus de responsabilitate, m-am referit la obligatia ta ca cetatean fata de aceasta tara in care traiesti si astepti ca altul sa te serveasca cu conditii demne de lustrul unui lord, fara ca tu sa nu faci nimic.
Alabala te-am rugat sa-mi dai si mie un pui cand ti-o fata mintea dar vad ca tu m-ai umplut da avortoni.

Vezi tu, Eugen iti explica mai devreme:
cred ca nu intelegi o chestie: noi vrem doar sa pescuim, sa fie peste, ape curate si sa nu ajunga pescuitul la fel de scump ca yachtingul. cam atat. nu ne intereseaza cine, ce, care, unde si cand tree tras la raspundere. si nici nu este treaba noastra sa facem politie pe malul baltii. noi dam bani sa o faca altii care doar iau banii de la noi, chestie care ne cam enerveaza de niste ani de zile.
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 15:13

Nu-ti trebuie pui de minte, pentru ca nu ai unde si bagi.. Iti lipseste chestia aia pe care sa-ti asezi palaria.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 16 Ian 2007, 15:24

nea apsalba, apele alea de care vorbesti sunt apele publice. statul este cel care trebuie sa le gospodareasca, nu un arendas cu ifose liberale, social-democrate ori liber-schimbiste. esti un partizan al asocierii si asta trebuie sa o stie toata lumea. din textul anterior ai vazut matale numele Popescu urmat de "chiloţar"? este mai bine sa pui copilasii aia la munca acolo unde statul ar trebui sa faca treaba? de ce nu te duci la CNAFP sa-i intrebi ce fac cu banii rezultati din vanzarea de permise spre asociatii? populeaza? construiesc toplite? curata malurile? ca vad ca dusmanu-i numa AGVPS si ANPA. mai ia-te putin de gati si cu burtosii aia cu ceafa lata de la CNAFP, sau ti-e frica sa nu te lase fara permise si - implicit - fara membrii. Mama lor de chiloti!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 15:40

AGVPS este un hot, si voi dovedi asta. Ce nu intelegi tu este ca ANPA ca agentie guvernamentala, nu poate incasa bani si sa-i reintoarca la pescuit, acestia intrand in palaria mare care se numeste bugetul de stat, si de acolo ii mai scoate dracu. CNAFP nu da bani pentru repopulari si alte investitii daca te duci la ei cu palaria in mana. Acolo trebuie sa te duci cu o cerere si o fundamentare serioasa, si apoi beneficiezi de fonduri. Noi am depus in acest sens o cerere pentru repopulare a apelor de munte in valoare de 711 milioane lei vechi, pentru a repopula cu aprox. 90.000 de pastravi apele de munte, calculate cu metoda Leger (daca iti spune ceva numele asta). De asemenea finanteaza corespunzator si proiectul pe care AFM l-a finantat, pentru asociatia noastra.
ANPA careia ii tot tii partea, m-a amenintat ca ne anuleaza autorizatia cand am semnalat si gestionat dezastrul de pe Aries, pe motiv ca de ce l-am facut public. Ce ar merita dl.gigi pentru afirmatia facuta?
Copilasii aia de care te apuca mila, este mai bine sa faca asa ceva decat sa stea prin birturi sau alte lacasuri de educatie moderna(internet, discoteci), pentru ca daca te iei dupa logica ta si astepti sa faca statul, ma intreb de ce l-au impuscat pe carmaciu care ne invata cum are statul grija de noi.

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 16 Ian 2007, 15:46

Nu ne-ai lamurit care este treaba cu CNAFP. E de bine sau de rau?

Scrie răspuns