Cultura permiselor de pescuit!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Ian 2007, 10:19

cam toate astea-s praf in ochi. problema nu-s institutiile, cum se cheama fiecare si care dintre ele dispar si apar. legile sa se aplice si sa fie controale si paza, ca de restul se ocupa natura. pana una alta numa' se joaca baietii la modificari, mai schimbam pe ici pe colo cate un paragraf, dar numai pe hartie.

este chiar trist ca oamenii nu-si mai fac permise. vad ca altii se bucura ca nu mai incaseaza bani o instutitie prafuita, da' mi se pare ca nu e bine deloc ca oamenii si-au schimbat comportamentul. deja s-a uitat ca este corect sa ai permis si sa platesti ca sa pescuiesti pe orice apa, indiferent a cui este.

daca in 90 erau muuult mai multe permise eliberate, nu inseamna ca acum aia care nu-si fac permis pescuiesc neaparat pe privat sau s-au lasat de sportul asta. pur si simplu dau la liber cand merg pe apele naturale, fiindca e loc si nu e mai sunt controale si forme de constrangere.

cat despre disparitia ajvp, habar n-am si nici nu ma intereseaza. problema lor. din punctul meu de vedere, totdeauna o sa fie o autoritate a statului cu un nume sau altul, fiindca nu are cum sa se privatizeze fiecare apa, unele chiar nu pot fi administrate profitabil si pazite ca la carte. ceva tree sa se schimba insa, ca foarte curand nu va mai avea piata pestele de apa dulce, in special din cauza poluarii apelor.

se vorbea pe un alt topic de orezariile alea de pe bratul borcea unde se braconeaza la gramada. ei bine, clientii alora care scot carute de ciortanica de acolo nu sunt altii decat oameni care vand peste prin piete si magazine la orase. astia vor renunta sa sponsorizeze industria underground de braconaj organizat abia din clipa in care nu vor mai avea voie sa vanda ce vor ei fara act de origine care sa dovedeasca ca pestele vine dintr-o apa nepoluata de acquacultura. nu mai e mult pana atunci...

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 16 Ian 2007, 11:10

Nu am nimic cu nimeni...dar aceasta inversunare, tare imi aduce a "lupta" pentru putere :D:D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Ian 2007, 11:16

cam asa-mi pare si mie. :)

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 16 Ian 2007, 11:35

Pescuiesc de fro 25 de ani,fro 15 am avut permis,sint in stadiul in care pescuitul e distractie si nu boala,stiu ca trebuie sa se schimbe ceva(in bine sper) dar nu sint de acord cu schimbarea de dragul schimbarii sau da-te tu jos din car ca sa urc eu si deocamdata pe mine inca ma satisface existenta AJVPS (fie chiar si datorita ilegalitatii cu reciprocitatea).Noii veniti sa confirme intii si abia apoi sa pretinda.Oricum ce se intimpla acum in pescuitul romanesc seamana amar de bine cu primii ani post revolutionari...ciolanul tata,CIOLANUL....

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 11:43

Deci daca AGVPS s-a infiintat ilegal si si-a insusuit bunurile statului fara sa le plateasca si le foloseste in beneficiul unor potentati, si nu in numele carora pe care ar trebui sa-i reprezinte, nu conteaza? Asta numiti voi lupta pentru putere? Nu stiu de ce imi aduc aminte de bancul cu radio Erevan si bomba atomica. Stati fratilor si asteptati ca poate se intampla vreo minune. Vor creste pastravi pe toate apele de munte; braconierii vor face penitenta si matanii pentru iertarea pacatelor; pescarii de competitie nu vor mai stramba din nas cand vor auzi de pescuitul recreativ; Malin va scrie cronici la Libertatea, si raiul va cobori pe pamant.
Cand oare se va reface responsabilitatea in tara asta?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Ian 2007, 12:18

cred ca nu intelegi o chestie: noi vrem doar sa pescuim, sa fie peste, ape curate si sa nu ajunga pescuitul la fel de scump ca yachtingul. cam atat. nu ne intereseaza cine, ce, care, unde si cand tree tras la raspundere. si nici nu este treaba noastra sa facem politie pe malul baltii. noi dam bani sa o faca altii care doar iau banii de la noi, chestie care ne cam enerveaza de niste ani de zile.

despre personalitatile din domeniul asta suntem cam toti destul de lamuriti cu privire la ce sunt in stare sa faca. ba chiar as spune ca se face un pic de confuzie, apele noastre au nevoie de administratori, contabili, avocati si manageri. nu e musai sa fie cunoscuti ca performeri in practica pescuitului si/sau in scriitura de specialitate. poa' sa nu aiba habar ce-i ala un devon minnow, sa nu fi vazut in viata lui un pastrav viu si totusi sa fie un super bun administrator. ce legatura are una cu alta?

ce zic eu nu ar trebui sa interpretezi ca o dovada de lipsa de responsabilitate, dimpotriva ar trebui sa ti se para normalitate. nu inseamna ca nu sunt capabil de voluntariat, ca nu dau drumul la peste sau ca las peturi de cola pe malul baltii. treaba mea este sa dau dovada de responsabilitate in conduita pe malul baltii si cam atat. pur si simplu nu gasesc ca ar trebui sa ma implic de nici o culoare in partea organizatorica. nu ma plateste nimeni pentru asta, nu am timp pentru asta, nu e problema mea.

nu cred ca voi nu aveti intentii bune si nici nu va acuz de ciolaneala, numa' sa stiti ce faceti. nu judec eu treaba asta, o face piata si colectivul in ansamblu, daca sunteti buni ramaneti, daca nu la revedere. cam asa e firesc sa se intample. chiar as zice ca mi se pare normal sa va iasa un ban chiar frumos daca va ocupati de organizare si o mai faceti si bine.

credeti ca pe afara pescarul isi pune problema sa tina minte cum se cheama asociatia de unde-si ia permisul si ca tree sa cultive relatii aprofundate cu cutarescu si cutarescu sus pus? hai sa fim seriosi. am fost si eu pe afara si am mai vazut una alta. anormal este aici, ca eu stiu ca exista un jiji stefan si cine se ocupa de cutare sau cutare asociatie.

in alta ordine de idei, in bucuresti cel putin abia de anul asta baietii cu asociatiile au inceput sa mearga la peste si pe ape naturale. chiar crezi ca-mi pica bine sa inghit toate textele propovaduite de zor anii trecuti de niste oameni care bagau pescuit pe cele mai scumpe si bune balti cu taxa sau delta exclusiv? pai aia discutau despre locuri, situatii si contexte pe care nu le cunosteau decat din povesti, cum sa iei de bun ce zic ei?

texte, texte si iar texte. sa mai vedem si repertoriul de fapte (si nu ma refer la organizare de concursuri de pescuit).

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 16 Ian 2007, 12:39

@apsalba
nu,nu stiu bancul cu radio erevan;il stiu pe ala cu ciobanul care intrebat de ce nu-si scutura paduchii ,care stateau ciotca pe el,a raspunscam asa:poi nu-i scutur taica ca astia sint deja satui...dupa revolutie se purta o intrebare :ce ai facut in ultimii 5 ani?Panimaes???

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 12:51

Daca te referi la mine cu intrebarea ce ai facut in ultimii 5 ani, iti raspund fara ocolisuri. Am facut o firma cu 1000 usd imprumutati. Am utilat-o pe un proiect Phare, si am pus-o pe picioare. Sunt in situatia actuala in stare sa ofer burse la studenti, am facut o asociatie de pescuit sportiv, care este la ora actuala singura din tara care lucreaza pe proiecte, sunt fondator al unei federatii de pescuit care anul acesta deja trimite pescari la competitiile europene (din banii federatiei, nu cu banii sponsorilor). Nu vreau sa te plictisesc, dar o sa mai auzi de noi.

Apropo. Tu ce ai facut in ultimii 5 ani?

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 16 Ian 2007, 13:46

sper sa mai aud de voi si atunci cind voi fi convins ca reprezentati intr-adevar interesele pescarilor din romania,voi fi primul care sa o recunoasca si sa faca mea culpa;deocamdata ramin la convingerea ca prima conditie pt un demers pozitiv in problema pescuitului,nu este sa fii un bun afacerist ci sa fii cit mai ONEST.;dar poate ca eu gresesc si in aceasta situatie nu pot decit sa va urez succes in demersurile dv. si sa auzim de bine.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2007, 13:51

Daca in tara asta sau terminat oamenii cinstiti, chiar ca nu mai are nici o sansa. Cu bine.

Scrie răspuns