Cotizatia 2010 , A.J.V.P.S. Bihor !

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 31 Dec 2009, 11:07

BANCUL ANULUI...2009 :!:

apsalba scrie:...Tu esti om de cuvant?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...supun votarii... (10 :lol: =vot maxim )

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Dec 2009, 14:48

apsalba scrie:In creierul tau atrofiat, IoanS, crezi ca totul se face pe bani. Asta e. Eu plec de la premiza in baza careia am infiintat asociatia. Cred in voluntariat, nu neaparat in salarii pentru o actiune de interes general. Acelasi lucru pe care il sustii tu, l-au sustinut si agvps-isti la ANPA. Vezi ca cele mai bune rezultate in combaterea braconajului le are Eco Centrul regional Bacau. Oare ei sunt salariati? Tu care esti pescar de prajala, te gandesti doar la burta ta.
Poate ca n-ar trebui sa ramin dator la jigniri ... insa daca m-as deda la jigniri reciproce, m-as dovedi la fel ca tine ... care, se vede treaba, ca ai facut cei 7 ani de acasa ... la fara frecventa ! :D

apsalba scrie: Corpul de paza va fi infiintat. Deja asociatiile membre FNPSR au nominalizat persoanele ce vor fi imputernicite. Pescuitul se va face dupa regulament. Pui pariu?
Am auzit de voluntariat si deja asta e alta "mincare de peste". "Magnificul" corp de control din 800 de persoane ... va fi sublim si ... de negasit vreo 340 de zile pe an.
Uite iti explic ... chiar si voluntarul are o motivatie. Asa cum pe tine te motiveaza dorinta de putere si banii ... tot asa si paznicul voluntar va fi motivat de ceva. Poate vor fi citiva care intr-adevar vor ape fara braconieri, insa vor fi destui cu motivatie la limita legalitatii sau chiar dincolo de ea. In definitiv, daca nu-i platesti, nu prea poti sa le pretinzi multe lucruri, altfel zis, raspunderea reciproca asociatie-paznic tinde spre zero.

Asta inseamna ca asociatiile satelite FNPSR vor inchega grupuri cu potential infactional ridicat.

In judetul Iasi, in prohibitia anului 2009, a aparut un astfel de grup (care taxa pescarii gasiti pe Prutetul din Ungheni). Nu stiu carei asociatii au apartinut ... si nici daca or fi apartinut vreunei asociatii. Daca i-as fi intilnit i-as fi dat pe mina Politiei ... insa era practic imposibil sa-i gasesc pentru ca eu nu merg pe apele publice in acea perioada. :oops: Am intilnit insa pescari care au patit-o (braconieri taxati cu 25 RON de individ in acea zi) ... si, din nefericire pentru ei, nici la mine nu au gasit intelegere.

Ce spui de asociatia membra FNPSR care permitea membrilor sai (si numai membrilor sai :twisted: ) sa pescuiasca pe acumularea Cincis in prohibiti a 2009 ? :shock:

Dar de citatul asta ce spui ?
APSHD scrie:La noi s-a format o trupa de pescari hotariti care in cazul ca vad acte de braconaj piscicol pe ape nu mai anunta Politia ci ii iau direct la BUMBACIT .
Dupa spusele lor , pe buna dreptate , niciodata nici un braconier cind a fost sesizata Politia nu a patit nimica , dar macar bataia nu o va uita in graba si a doua oara se va gindi serios daca sa mai repete actul de braconaj
Pai bine frate, nu numai ca Politia nu are dreptul sa bata infractorul retinut, la noi in Romania s-a ajuns ca nici parintele sa nu aiba dreptul sa-si bata copilul.
Faptul s-a infiintat o trupa de batausi nu ii transforma in asociatie cu potential infractional ? E cumva satelit FNPSR ?

Asa ca pina la regulamentul de pescuit ... ia mai bine si fa-ti regulamentul de paza.
Daca stai si analizezi problema, vei constata ca paznicul FNPSR trebuie sa poarte uniforma asociatiei, trebuis sa poarte elemente de identificare (un numar sau numele), trebuie sa efectueze control numai in ziua si in locul programat de asociatie, trebuie sa fie in echipa de n persoane s.a.m.d..
Nu cred ca cei care iti vor autoriza paznicii si potentialii batausi vor fi de acord ca voi sa faceti actiuni de control in mod aleator si haotic, programul ar trebui anuntat la ANPA inaintea efectuarii lui.

Sunt sigur ca cei care va vor autoriza sunt constienti ca vor primi reclamatii de pe urma voastra.
Pui pariu ca vor fi reclamatii ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2009, 21:14

Printre voluntarii autorizati vor fi si membri eco centrului regional Bacau. Si pe ei ii banuiesti? Oare nu pe la tine prin zona s-a inventat povestea aia cu drobul de sare? :lol:

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 31 Dec 2009, 22:07

Chiar la APSALBA in parohie se braconeaza la greu, de cate ori au fost in control pe Mures in zona Sintimbru-Vintul de Jos!!!!!
Stiti mai nou cum se numeste Muresul in zona Alba Iulia?
"Moartea pescarilor", dai de mori si nu prinzi nimic!!!! Si mai dam vina pe poluare dar pe aia cu grebla si cu curent deloc.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea!!!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 03 Ian 2010, 00:20

apsalba scrie:Printre voluntarii autorizati vor fi si membri eco centrului regional Bacau. Si pe ei ii banuiesti? Oare nu pe la tine prin zona s-a inventat povestea aia cu drobul de sare? :lol:
Cu astia te lauzi ?

Pai Centru Regional de Ecologie Bacau a existat inca inainte de a inventa tu federatia ... si probabil va exista si pe mai departe . :D

Numai ca in braconajul din Moldova, cu un "Centru .... Bacau" nu se face primavara, speram ca mai infiinteaza si federatia macar vreun alt centru de paza ... ca nevoie ar mai fi de cel putin 100.

Deci tu prezinti ca fiind al tau ... ceva ce exista de citiva ani buni.

Cred si eu ca n-am nimic impotriva lor ... pentru ca cei de la CRE Bacau nu trag sforile sa ma oblige sa cotizez la ei impotriva vointei mele.

Ce nu inteleg eu e ... presupunind ca sunt incintat de activitatea CRE Bacau ... de ce sa trebuiasca sa cotizez unei asociatii satelit FNPSR ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Ian 2010, 09:19

Ti-a cerut cineva sa cotizezi vreunei asociatii membre FNPSR? Tu ca sa pescuiesti trebuie sa-ti achizitionezi un permis de pescuit. Cum o sa-l obtii, ai sa vezi de la cine si in ce conditii. Vad ca inca nu se pricepe rolul asociatiilor. Sper ca in curand sa se priceapa.
Apropo, vor fi 11 centre regionale ale FNPSR. Centrul de la Bacau este unul dintre ele si nu se confunda cu CRE. Te oferi ca voluntar in corpul de paza? Membri CRE Bacau sunt voluntari. Sunt convins ca nu te intereseaza.

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 03 Ian 2010, 10:12

apsalba scrie:Ti-a cerut cineva sa cotizezi vreunei asociatii membre FNPSR? Tu ca sa pescuiesti trebuie sa-ti achizitionezi un permis de pescuit. Cum o sa-l obtii, ai sa vezi de la cine si in ce conditii. Vad ca inca nu se pricepe rolul asociatiilor. Sper ca in curand sa se priceapa.
.
Zimi si mie..asa ......sa nu mor prost,, care e rolul ajvps-urilor(asta in zona unde nu are concurenta FNPSR)si ce va face pentru noi...aia simplii..asa..sa pricepem si noi.Asta numai in cazul in care ramane eliberarea permiselor de pescuit numai prin asociatii de pescari legal constituite.
Live for Fishing.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Ian 2010, 10:22

essos74 scrie:
apsalba scrie:Ti-a cerut cineva sa cotizezi vreunei asociatii membre FNPSR? Tu ca sa pescuiesti trebuie sa-ti achizitionezi un permis de pescuit. Cum o sa-l obtii, ai sa vezi de la cine si in ce conditii. Vad ca inca nu se pricepe rolul asociatiilor. Sper ca in curand sa se priceapa.
.
Zimi si mie..asa ......sa nu mor prost,, care e rolul ajvps-urilor(asta in zona unde nu are concurenta FNPSR)si ce va face pentru noi...aia simplii..asa..sa pricepem si noi.Asta numai in cazul in care ramane eliberarea permiselor de pescuit numai prin asociatii de pescari legal constituite.
Consider ca trebuie sa-i intrebi pe ei, nu pe mine. Punctul meu de vedre asupra AGVPSR este public si incerc prin instanta sa demasc o imensa excrocherie numita asa cu am spus mai sus. Sper sa si reusesc, desi lupt de unul singur. Vasnicii aparatori ai pescuitului sportiv accepta proverbul '' Capul plecat, sabia nu-l taie''. Unii chiar fac protocoale cu ei.
Iti dau un sfat; cand mergi dupa permis, cere sa-ti arate si ceva documente de infiintare, sa vezi si tu cine sunt medmbri fondatori si daca tu ai fost vreodata membru lor. O sa ai ceva surprize.

essos74
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de essos74 » 03 Ian 2010, 10:32

Pe mine ma intereseaza daca EI pot lua ape in "gestiune" IN Romania nu ma mai mir de nimic !
Live for Fishing.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Ian 2010, 10:39

essos74 scrie:Pe mine ma intereseaza daca EI pot lua ape in "gestiune" IN Romania nu ma mai mir de nimic !
Nu pot. O sa afli si de ce.

Scrie răspuns