Cotizatia 2010 , A.J.V.P.S. Bihor !

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 30 Dec 2009, 00:20

APSHD scrie:La noi s-a format o trupa de pescari hotariti care in cazul ca vad acte de braconaj piscicol pe ape nu mai anunta Politia ci ii iau direct la BUMBACIT .
Dupa spusele lor , pe buna dreptate , niciodata nici un braconier cind a fost sesizata Politia nu a patit nimica , dar macar bataia nu o va uita in graba si a doua oara se va gindi serios daca sa mai repete actul de braconaj
Intereant mod de a proceda. Dar nu ar fi mai bine sa aplicati legea decat sa aplicati corectii cu pumnul? Nu zic ca unii nuy merita batuti dar...e posibil sa dati de braconei mai bine organizati si mai muschiulosi decat voi si sa va scalde oleaca in Strei sau Raul Mare, si crede-ma ca nu vreti sa simtiti pe piele apa de munte la 5 grade! :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Dec 2009, 06:34

Pentru APSHD:ce ve-ti face daca braconierii astia vor raspunde cu aceeasi moneda?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Dec 2009, 13:33

Legat de postul lui apsalba :

"Mda; Zamfi ti-ar putea confirma suma pe care am platit-o din buget propriu in toamna asta pentru popularea a trei balti. Suma voastra este un mizilic. Ceva efort a facut si zamfi, cu colegii lui din Aiud."

Mda...Vad ca s-a folosit aici nick-ul meu asa ca nu am ce face si trebuie sa-mi spun punctul de vedere! :lol:

1.Cu mana pe inima va spun ca habar nu am de nici o suma privind popularile :oops: Asa ca Fane,imi pare rau dar nu pot sa confirm.E drept, nici sa infirm.

2.Legat de efortul facut de mine si prieteni din Aiud pentru populare :multumesc frumos de aprecieri, dar chiar nu e cazul sa incepem cu laudele pe aici...Ce pot sa-ti spun este ca oricum aceste eforturi vor continua ,dar zic sa lasam pescarii sa ne laude Sau sa ne injure :lol:

3.Daca te referi cumva la chestia asta:

"e) se interzice pescuitul cu momeli naturale cu cârlig triplu" ,

parerea mea este ca oricum pescuitul la "grebla" nu va disparea! :evil: Deoarece braconierii nu folosesc momeli naturale! Oricum multumesc ca ai inteles ca spinningul presupune ancore si nu ai propus excluderea acestora si de pe voblere sau oscilante,etc.

In rest sa auzim de bine si sa speram intr-un AN NOU mai bun!

Va doresc tuturor forumiostilor ceea ce imi doresc mie.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 30 Dec 2009, 13:57

@apsalba

Referitor la proiectul de ordin am descoperit o chestiune foarte suspecta. In anexa 4, art.8, la alin.1 este prezentata lista cu dimensiunile minime admise la pescuit pentru diverse specii de pesti. Nu inteleg de ce lista nu contine si speciile de salmonide? Mi-e greu sa cred ca in cazul salmonidelor suntem in situatia prezentata in aliniatul 3 adica salmonidele pot fi retinute la orice dimensiune.
Explicatia pe care o gasesc eu este ca ANPA nu se va mai ocupa deloc de salmonide si deci , nici de apele de munte. Acestea vor fi administrate de Romsilva pe baza de protocol , conform cu legea de aproare a OUG23. Si inca o chestiune care nu trebuie sa treaca neobservata, Regia Nationala a Padurilor a trecut de la Ministerul Agriculturii la Ministerul Mediului. Oare ca va insemna acest lucru?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 31 Dec 2009, 09:04

apsalba scrie:In ceea ce ne priveste nu se aplica. Ca participanti la consultarile privind forma Proiectului de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului sportiv am propus si sa retinut si introdus in proiectul de ordin (altul decat cel postat pe site-ul ANPA) obligativitatea asociatiilor de a veni cu zona de pescuit preluata de la ANAR in baza unor obligatii certe privind zona respectiva. De asemenea FNPSR va infiinta un corp de paza si control la nivel national de aprox. 800 de persoane care vor fi imputernicite prin OM sa constate infractiunile si contraventiile piscicole. Am inscris federatia in evidentele MADR si M.Mediu si vom demara primele proiecte comune in acest an. S-ar putea ca apele de munte, cu exceptia lacurilor de acumulare, sa fie inchise la pescuit pe o anumita perioada pentru refacerea resurselor acvatice, dublat de ample actiuni de repopulare la nivel national. Este un exemplu din multe alte proiecte. Primul care se va materializa in acest an va fi delimitarea zonelor de pescuit prin panouri indicatoare si se va realiza in acest an. Este un prim pas pentru a limita pescuitul haotic si necontrolat.
Asteptam sa se alinieze la aceste proiecte si cei care stiu ce este de facut, dar o fac doar pe acest forum. Fiti bineveniti. :wink:

PS AJVPS Bihor a preluat deja zonele de pescuit pentru anul 2010 si nu am aflat noi? :roll: . Nu de alta, dar ar trebui sa ne contacteze pentru a ne corela proiectele. Poate se suprapun peste zonele preluate de FNPSR si nu este posibil. Pe o zona de pescuit nu pot fi 2 asociatii, conform legii 317/2009.
Care il crede pe numitul apsalba ... sa-i poarte bagajul ! :twisted:
Auzi gogoasa ... corp de paza cu 800 de angajati. :roll:
Pai un salariat l-ar costa 1500 RON/luna (salar, impozit, contributii la bugetele statului, echipament de lucru si protectie, logistica) ... asta presupunind ca nu se va lucra la negru.
800 angajati X 1500 RON X 12 luni = 14 400 000 RON anual
14 400 000 RON : 40 000 cotizanti FNPSR = 360 RON
Asta inseamna ca pentru a sustine financiar numai paza fiecare membru cotizant al FNPSR ar trebui sa aduca de acasa 360 RON.
(Poate ca nu ar fi mult sa dai 360 RON/an pentru a sti ca apele sunt pazite corespunzator, insa intreb eu cine e acel nebun care sa aiba incredere in numitul apsalba si sa-i lase in grija fonduri de 14 400 000 RON ? :roll: )

Nu trebuie omis nici potentialul finaciar al pescarului roman. :idea:
In 2008, cind pretul (permis + sinecura asociatie) era in jur de 100 RON au fost circa 100 000 pescari cotizanti. Nici 2009, la un pret permis de 30 RON, numarul de pescari nu a depasit 200 000.
Asta inseamna ca, pentru a scadea suma perceputa, FNPSR ar trebui sa "atraga" mai multi cotizanti. (Ar fi putut tripla numarul de cotizanti daca ar fi desfiintat AGVPS-ul ... insa si cu asta a dat gres! :twisted: )
Nu cred ca va putea atrage, deoarece existenta AJVPS-urilor nu poate fi ingnorata, si acestea practica preturi de 100 - 120 RON, in care unele mai ofera si balti proprii (ceea ce marea majoritate a asociatiilor satelite FNPSR nu au !!! :shock: )
apsalba scrie: Nu poti tu ca asociatie sa primesti autorizatie de pescuit daca nu vi cu zona pe care vrei sa pescuiesti, preluata de la Apele Romane si pe care sa o delimitezi prin semne vizibile si sa te obligi sa faci ceva pe ea (sa o amenajezi, sa o populezi, etc.).
..................................
Ca participanti la consultarile privind forma Proiectului de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului sportiv am propus si sa retinut si introdus in proiectul de ordin (altul decat cel postat pe site-ul ANPA) obligativitatea asociatiilor de a veni cu zona de pescuit preluata de la ANAR in baza unor obligatii certe privind zona respectiva.
..................................
http://www.maap.ro/pages/l52/Propunere- ... v-2009.pdf
Pot sa-ti spun ca proiectul de ordin postat este "varza". Prevad ca in 2010 se va acri ... si o sa puta rau. :roll:
Hai sa-ti spun de ce : :shock: aia cu ANAR e o aberatie, ti s-a mai spus, insa tu o tii pe a ta ... crezi probabil asta iti va aduce oarece avantaj in "concurenta" cu AGVPS ... si te inseli (ca de obicei :roll: :cry: ) ...
Acest ordin, daca apare in aceasta forma, va fi suspendat in instanta ... si e normal sa se intimple asa, pentru ca, de oricita cupiditate ai da dovada, trebuie sa inveti ca ar trebui sa-i mai lasi si pe altii sa traiasca ! :twisted:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2009, 10:22

In creierul tau atrofiat, IoanS, crezi ca totul se face pe bani. Asta e. Eu plec de la premiza in baza careia am infiintat asociatia. Cred in voluntariat, nu neaparat in salarii pentru o actiune de interes general. Acelasi lucru pe care il sustii tu, l-au sustinut si agvps-isti la ANPA. Vezi ca cele mai bune rezultate in combaterea braconajului le are Eco Centrul regional Bacau. Oare ei sunt salariati? Tu care esti pescar de prajala, te gandesti doar la burta ta. Asta e. Nu trebuie sa te iau eu pe tine drept model. Nici macar filozofia ta de viata nu ma intereseaza. Corpul de paza va fi infiintat. Deja asociatiile membre FNPSR au nominalizat persoanele ce vor fi imputernicite. Pescuitul se va face dupa regulament. Pui pariu?

PS flydb,
Acea scapare s-a sesizat si va fi corectata. Pescuitul in ape de munte va ramane la ANPA. Protocolul va fi anulat.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2009, 10:35

apsalba scrie:Eu plec de la premiza in baza careia am infiintat asociatia. Cred in voluntariat, nu neaparat in salarii pentru o actiune de interes general.
...
Pescuitul se va face dupa regulament. Pui pariu?
:lol: :lol: :lol:
apsalba, si eu cred in voluntariat, pentru o actiune de interes general.
stiu pe unu care s-a oferit sa sprijine financiar o asemenea actiune. Acelasi personaj ii jignea pe cei care s-au angajat la aceasta treaba numindu-i tepari. Actiunea s-a facut dar respectivul personaj nu s-a tinut de cuvant, NU A DAT SUMA DE BANI PROMISA.

Dupa o oarecare perioada de tacere, am presupus eu ca din bun simt, personajul revine pe forum cu noi promisiuni, vorbe mari dar binenteles si cu noi injurii.
piece de resistance: personajul vrea sa puna pariu :lol:
pe cat? pe zece milioane? :lol:
apsalba, ghici cine-i stimabilul personaj?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2009, 10:41

apropo de voluntariat, nu neaparat salarii.
pentru asta ai nevoie de oameni de cuvant.
zic si eu, parerea mea :lol:
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2009, 10:46

Tavi scrie:apropo de voluntariat, nu neaparat salarii.
pentru asta ai nevoie de oameni de cuvant.
zic si eu, parerea mea :lol:

Corpul de paza va functiona si in Sibiu. Tu esti om de cuvant?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 31 Dec 2009, 10:58

da, apsalba, sunt om de cuvant.
uite iti promit ca daca tu sau FNPSR sau whoever infiintezi un corp de paza format din voluntari in Sibiu ma duc sa-mi cumpar o prastie cu luneta si nightvision si ma apuc de arte martiale ca sa ma pot bate cu braconierii.
Sau mai bine ii convertim pe braconieri la budism,ii facem vegetarieni si dezinteresati de cele lumesti?
iti propun sa facem un corp de misionari mai bine...
evident sprijinit de donatiile si contributiile banesti ale unor oameni de cuvant, ca mine, ca tine...
tu cu cat vei contribui?
Musca 13

Scrie răspuns