apsalba scrie:In ceea ce ne priveste nu se aplica. Ca participanti la consultarile privind forma Proiectului de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului sportiv am propus si sa retinut si introdus in proiectul de ordin (altul decat cel postat pe site-ul ANPA) obligativitatea asociatiilor de a veni cu zona de pescuit preluata de la ANAR in baza unor obligatii certe privind zona respectiva. De asemenea
FNPSR va infiinta un corp de paza si control la nivel national de aprox. 800 de persoane care vor fi imputernicite prin OM sa constate infractiunile si contraventiile piscicole. Am inscris federatia in evidentele MADR si M.Mediu si vom demara primele proiecte comune in acest an. S-ar putea ca apele de munte, cu exceptia lacurilor de acumulare, sa fie inchise la pescuit pe o anumita perioada pentru refacerea resurselor acvatice, dublat de ample actiuni de repopulare la nivel national. Este un exemplu din multe alte proiecte. Primul care se va materializa in acest an va fi delimitarea zonelor de pescuit prin panouri indicatoare si se va realiza in acest an. Este un prim pas pentru a limita pescuitul haotic si necontrolat.
Asteptam sa se alinieze la aceste proiecte si cei care stiu ce este de facut, dar o fac doar pe acest forum. Fiti bineveniti.
PS AJVPS Bihor a preluat deja zonele de pescuit pentru anul 2010 si nu am aflat noi?

. Nu de alta, dar ar trebui sa ne contacteze pentru a ne corela proiectele. Poate se suprapun peste zonele preluate de FNPSR si nu este posibil. Pe o zona de pescuit nu pot fi 2 asociatii, conform legii 317/2009.
Care il crede pe numitul
apsalba ... sa-i poarte bagajul !
Auzi gogoasa ... corp de paza cu 800 de angajati.
Pai un salariat l-ar costa 1500 RON/luna (salar, impozit, contributii la bugetele statului, echipament de lucru si protectie, logistica) ... asta presupunind ca nu se va lucra la negru.
800 angajati X 1500 RON X 12 luni = 14 400 000 RON anual
14 400 000 RON : 40 000 cotizanti FNPSR = 360 RON
Asta inseamna ca pentru a sustine financiar numai paza fiecare membru cotizant al FNPSR ar trebui sa aduca de acasa 360 RON.
(Poate ca nu ar fi mult sa dai 360 RON/an pentru a sti ca apele sunt pazite corespunzator, insa intreb eu cine e acel nebun care sa aiba incredere in numitul
apsalba si sa-i lase in grija fonduri de 14 400 000 RON ?

)
Nu trebuie omis nici potentialul finaciar al pescarului roman.
In 2008, cind pretul (permis + sinecura asociatie) era in jur de 100 RON au fost circa 100 000 pescari cotizanti. Nici 2009, la un pret permis de 30 RON, numarul de pescari nu a depasit 200 000.
Asta inseamna ca, pentru a scadea suma perceputa, FNPSR ar trebui sa "atraga" mai multi cotizanti. (Ar fi putut tripla numarul de cotizanti daca ar fi desfiintat AGVPS-ul ... insa si cu asta a dat gres!

)
Nu cred ca va putea atrage, deoarece existenta AJVPS-urilor nu poate fi ingnorata, si acestea practica preturi de 100 - 120 RON, in care unele mai ofera si balti proprii (ceea ce marea majoritate a asociatiilor satelite FNPSR nu au !!!

)
apsalba scrie:
Nu poti tu ca asociatie sa primesti autorizatie de pescuit daca nu vi cu zona pe care vrei sa pescuiesti, preluata de la Apele Romane si pe care sa o delimitezi prin semne vizibile si sa te obligi sa faci ceva pe ea (sa o amenajezi, sa o populezi, etc.).
..................................
Ca participanti la consultarile privind forma Proiectului de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului sportiv
am propus si sa retinut si introdus in proiectul de ordin (altul decat cel postat pe site-ul ANPA) obligativitatea asociatiilor de a veni cu zona de pescuit preluata de la ANAR in baza unor obligatii certe privind zona respectiva.
..................................
http://www.maap.ro/pages/l52/Propunere- ... v-2009.pdf
Pot sa-ti spun ca proiectul de ordin postat este "varza". Prevad ca in 2010 se va acri ... si o sa puta rau.
Hai sa-ti spun de ce :

aia cu ANAR e o aberatie, ti s-a mai spus, insa tu o tii pe a ta ... crezi probabil asta iti va aduce oarece avantaj in "concurenta" cu AGVPS ... si te inseli (ca de obicei

) ...
Acest ordin, daca apare in aceasta forma, va fi suspendat in instanta ... si e normal sa se intimple asa, pentru ca, de oricita cupiditate ai da dovada, trebuie sa inveti ca ar trebui sa-i mai lasi si pe altii sa traiasca !