Raspunsul l-ai primit deja. Este pe web site-ul www.anpa.ro. Semnat parafat si inregistrat. As completa cu prevederile Regulamentului 199/2008 al Consiliului europei care precizeaza ca pescuitul recreativ sportiv presupune exploatarea resurselor acvatice vii ca activitate necomerciala practicata pentru agrement sau performanta. Il gasesti pe acelasi web site, legislatie europeana.old_radu scrie:...escule
...hai sa-ti dau o tema de casa
...asa poti demonstra cat de "tare esti in clanta"
...fi atent : in MM , langa Baia Mare , exista barajul de acumulare Firiza. Din cate stiu eu , il administreaza S.G.A.(O.G.A.) Pana anul trecut stiu ca AJVPS-MM elibera permise de pescuit pt. aceasta locatie .Acum a inceput circul...adica pescarii sustin ca e sufucient permisul ANPA ca sa poata pescuii in acest baraj , iar AJVPS-MM sustine sus si tare ca numai cu permisul si taxa achitata la ei se poate pescuii.
...tu ca atotstiutor in legatura cu pescuitul si legislatia aferenta, poti rezolva dilema asta ?
...ai aici elemente ajutatoare :
http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?opt ... &Itemid=52
...functie de raspuns iti dau nota
...scuze daca am fost "putin off-topic"
adiwolf,
nu te intreaba si nu te obliga nimeni de ce si de la cine iti ridici permisul de pescuit. Nu cred ca eu personal eliberez la cineva permise. Se vede ca nu ai priceput nimic. Si acum tot la trezorerie merge pescarul, plateste taxa si isi ridica permisul de unde vrea, inclusiv de la magazine. Costa mult mai putin decat sa mearga fiecare pescar la un sediu ANPA ca sa-si ridice permisul de pescuit. Sunt doar 10 in toata tara si inspectorii aia au alte treburi de facut. Nu trebuie decat sa-ti extragi ura prosteasca din tine si sa judeci lucid. Nu ai decat de castigat.
PS Asa cum am preconizat, a inceput ''licitatia'' intre asociatii pe teme : Cine da mai ieftin. Acum se vad SRL-urile mascate

PS AJVPS-urile care au ridicat cantitati mari de permise pentru a epuiza stocul si a lasa asociatiile independente sau neafiliate lor fara permise, au ramas cu ele in brate si cu banii dati. Se vede ca economia de piata nu a trecut pe strada lor si nu stiu sa o abordeze. Au inceput iar sa se agite pe la sus pusi. Dar comunicatul ANPA este fara dubii si aplicat chiar de ea insasi.
Ce se intampla cu permisele de pescuit sportiv pentru solicitantii care nu sunt asociati si nici nu vor sa se asocieze? Nu au drept de pescuit? Eu cred ca da si legea este clara din acest punct de vedere. Completez cu art. 10 din HG 1016/2008. Sper ca ANPA sa aplice si acest text.