Comunicat de presa ANPA legat de distribuirea permiselor...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2010, 18:26

old_radu scrie:...escule
...hai sa-ti dau o tema de casa
...asa poti demonstra cat de "tare esti in clanta"
...fi atent : in MM , langa Baia Mare , exista barajul de acumulare Firiza. Din cate stiu eu , il administreaza S.G.A.(O.G.A.) Pana anul trecut stiu ca AJVPS-MM elibera permise de pescuit pt. aceasta locatie .Acum a inceput circul...adica pescarii sustin ca e sufucient permisul ANPA ca sa poata pescuii in acest baraj , iar AJVPS-MM sustine sus si tare ca numai cu permisul si taxa achitata la ei se poate pescuii.
...tu ca atotstiutor in legatura cu pescuitul si legislatia aferenta, poti rezolva dilema asta ?
...ai aici elemente ajutatoare :
http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?opt ... &Itemid=52

...functie de raspuns iti dau nota
...scuze daca am fost "putin off-topic"
Raspunsul l-ai primit deja. Este pe web site-ul www.anpa.ro. Semnat parafat si inregistrat. As completa cu prevederile Regulamentului 199/2008 al Consiliului europei care precizeaza ca pescuitul recreativ sportiv presupune exploatarea resurselor acvatice vii ca activitate necomerciala practicata pentru agrement sau performanta. Il gasesti pe acelasi web site, legislatie europeana.

adiwolf,
nu te intreaba si nu te obliga nimeni de ce si de la cine iti ridici permisul de pescuit. Nu cred ca eu personal eliberez la cineva permise. Se vede ca nu ai priceput nimic. Si acum tot la trezorerie merge pescarul, plateste taxa si isi ridica permisul de unde vrea, inclusiv de la magazine. Costa mult mai putin decat sa mearga fiecare pescar la un sediu ANPA ca sa-si ridice permisul de pescuit. Sunt doar 10 in toata tara si inspectorii aia au alte treburi de facut. Nu trebuie decat sa-ti extragi ura prosteasca din tine si sa judeci lucid. Nu ai decat de castigat.

PS Asa cum am preconizat, a inceput ''licitatia'' intre asociatii pe teme : Cine da mai ieftin. Acum se vad SRL-urile mascate :lol:
PS AJVPS-urile care au ridicat cantitati mari de permise pentru a epuiza stocul si a lasa asociatiile independente sau neafiliate lor fara permise, au ramas cu ele in brate si cu banii dati. Se vede ca economia de piata nu a trecut pe strada lor si nu stiu sa o abordeze. Au inceput iar sa se agite pe la sus pusi. Dar comunicatul ANPA este fara dubii si aplicat chiar de ea insasi.
Ce se intampla cu permisele de pescuit sportiv pentru solicitantii care nu sunt asociati si nici nu vor sa se asocieze? Nu au drept de pescuit? Eu cred ca da si legea este clara din acest punct de vedere. Completez cu art. 10 din HG 1016/2008. Sper ca ANPA sa aplice si acest text.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Mar 2010, 19:08

Bre, Apsalba, vad ca incepi sa ai logica viz-a-viz de ANPA, ....ia zii...chestea aia cu ONOARE si CURAJ...o mai stii???
Sau ai uitat?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2010, 19:11

HellRAISER scrie:Bre, Apsalba, vad ca incepi sa ai logica viz-a-viz de ANPA, ....ia zii...chestea aia cu ONOARE si CURAJ...o mai stii???
Sau ai uitat?
Ca si tine. Sau ai uitat? Revezi topicul respectiv. Apoape 2 ani te-au tot aratat unii cu degetul.
Vezi ca deviezi de la subiect. E mai important decat frustrarile tale.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 22 Mar 2010, 19:17

@ "escu"
...buna crestere (am 1,91 m) ma obliga sa-ti multumesc pt. deranj.
...nota ar fi "retorica" , mai ales ca m-ai trimis la acel site in loc de un raspuns direct.
Multam fain !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2010, 19:31

Ti-am explicat cum sta treaba, basca legislatia europeana. Asta ca sa nu zici ca bag de la mine.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Mar 2010, 19:36

Sa va zic una tare:La Sibiu,la Trezorerie,o cucoana de la caserie incerca azi sa ma faca sa nu platesc taxa de pescuit,deoarece nu mai e valabila.Cica ar mai fi platit ceva persoane care au venit inapoi cu ele,sub motivul ca asociatiile de pescuit locale le-ar fi spus ca la ei trebuia platit.Acum stau si ma intreb,oare duduia de acolo avea vreun interes sa faca lucrul asta sau chiar asa s-a intamplat?Oricum o dai tot naspa e... :?
Bineinteles ca nu a avut ce razbi cu mine si mi-a luat banii.Mai sunt ceva baieti care au procedat la fel astazi si tot cu circ.
Urmatoarea miscare :am trimis actele la APS Caras,unde dl.Mihai ne-a asigurat ca vom primi permise fara alte taxe suplimentare.Din partea noastra :respekt:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Mar 2010, 19:56

Tanti aia stia ea ceva dar in ansamblu batea campii :D
Exista varianta ca asociatia sa plateasca o singura chitanta pentru toti doritorii de permise si ulterior sa-si recupereze banii de la pescari.
Dar evident se poate plati si individual si te poti duce cu chitanta la asociatie sa-ti iei permisul.
Asociatiile, cand ridica permisele de la reprezentantul ANPA prezinta dovada platii, fie individuala, adica chitanta fiecarui platitor, fie chitanta comuna platita de asociatie pentru toti doritorii.
Deci se poate si asa si asa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Mar 2010, 20:03

Corect,dar daca-i asa cum zice "tusha"cei de la Ajvps sau Eco au dat dovada de....cum vretzi voi sa-i zicetzi.Sa trimitzi omu' inapoi ca nu o venit din prima la tine?Jenant.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Mar 2010, 21:01

apsalba scrie:
HellRAISER scrie:Bre, Apsalba, vad ca incepi sa ai logica viz-a-viz de ANPA, ....ia zii...chestea aia cu ONOARE si CURAJ...o mai stii???
Sau ai uitat?
Ca si tine. Sau ai uitat? Revezi topicul respectiv. Apoape 2 ani te-au tot aratat unii cu degetul.
Vezi ca deviezi de la subiect. E mai important decat frustrarile tale.
:lol: :lol: Voi fi ca umbra dupa tine...nu ma las :lol: :lol: :lol:
Doar ca tu ai "norocul" sa nu iti frece buha unii care stateau cu mainile in san si aratu cu degetul :wink:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 22 Mar 2010, 21:04

Bre, tocmai ce ti-am zis BRAVO PT cea ce faci/areti
Pe multi i deranjeaza stilul tau acid si de sus de aia te iau toti la misto...acu daca uni te iau mai direct si iti baga carne in frigider...asta este...
Laso si tu mai molae ca iti crapa dracu vreo vena la cap si ramane forumul asta pustiu.
Flashback.....GERULA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :arrow:

Scrie răspuns