Comunicat de presa ANPA legat de distribuirea permiselor...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mar 2010, 15:02

La targul de pescuit Aventuri....am vorbit cu reprezentantul ANPA. S-a scuzat ca din cauza legii ANPA nu mai poate da direct permis ci prin asociatii, a spus ca de fapt asociatiile nu ne pot obliga sa devenim membri ci doar pot cere o taxa pe palga pretul permisului (eu asa am inteles, sper sa nu gresesc), a mai spus ca in curand unele sociatii vor face parteneriate cu magazine de pescuit asa incat sa putem cumpara permisele din magazine - nu stia cand anume, a zis sa mai astept, sa nu ma grabesc sa ma duc la o asociatie daca nu vreau sa fiu membru1
Despre pscuit in apele de munte era sigur ca ANPA si RNP vor emna iar protocolul ("sunt presiuni de sus, ca in fiecare an" - asa s-a exprimat) dar a afirmat ca RNP sub nici o forma nu are dreptul sa ceara bani in plus, doar permisul ANPA! Deci sa merg direct la pescuit si daca vine padurarul ii arat permisul si nimic altceva! Cum vi se pare? RNP nu are dreptul sa mai vanda nici "prmise" anuale, nici bonuri de o zi! Omul a zis clar ca sub nici o forma protocolul ANPA-RNP nu le da voie RNP-ului sa ceara bani in plus!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 21 Mar 2010, 15:09

Fario_nebunu scrie: Omul a zis clar ca sub nici o forma protocolul ANPA-RNP nu le da voie RNP-ului sa ceara bani in plus!
Ar fi super sa fie asa... :) Ar fi si mai bine daca am vedea scris undeva treaba asta...
Ce facem cand ajungem pe un parau si vine padurarul, ii spunem ca asa am citit pe net ca nu mai au voie sa ia bani?
Daca stie cineva un link ceva, sa posteze, ca de vorbe toti suntem satui...
Numa' bine.

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 21 Mar 2010, 16:42

D-le Adrian Ionascu dupa cum vedeti se adevereste cea ce vam comunicat, iar daca rugamintile mele se vor realiza, prin simpla inmanare a doua coli de hirtie pe care pescarul le impatura si le pune langa permisul de pescuit, poate dovedi, de ce pescuieste si la cine trebuie sa se justifice de ce pescuieste in acel loc.
Intradevar aceste comunicate nu tin loc de LEGE, dar e mult mai greu ca un amarat de pescar sa aiba in dotare un dosar cu toata legislatia din domeniu,dar prin simpla argumentare cu aceste comunicate, cred ca este mai convingator pentru boctarii in exces de zel care sigur au auzit (sau au fost informati)cine este ANPA, ca sa nu fie nevoiti sa aive discutii penibile pe malul garlei cu diferiti impostori care se pot deda si la actiuni violente, iar in cele mai multe zone de pescuit la salmonide nu poti cere ajutor la 112 findca nu ai semnal la telefonia mobila.Cei drept eu ma-m dotat cu un pistol neletal pt care am si permis de port arma, fiindca la pescuitul la pastrav nu mergi in haita asa ca nu ai prea multi martori care sa dovedeasca corectitudinea actiunilor tale, iar in caz de violenta ma pot AUTO APARA!
Vorba romanului "nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita"
Si e mai usor de prevenit, decat sa stingi un conflict.
In speranta ca rugamintile mele se vor indeplinii, VA MULTUMESC !
si ... FIR INTINS !
TRANSPARENTA

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 21 Mar 2010, 16:53

Pt : fario_nebunu
Exact acelasi lucru am discutat cu INSPECTORII ANPA iar raspunsul a fost : "nu-i prost cine cere ii prost cine da "
...FIR INTINS !
TRANSPARENTA

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Mar 2010, 17:39

Dreptate are omu' :lol:

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 21 Mar 2010, 17:40

In Legea nr 317 art 23 aliniatul 5 spune:
5) Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se practica in cadrul fiecarei asociatii in baza regulamentului propriu stabilit in acest sens.
ANPA cunoasate toate regulamentele proprii ale tuturor asociatiilor ?:
Nu cred ! Deci totul e la liberul bunului plac al asociatiilor care fac ce vor ele iar ANPA nu le poate face nimic deoarece ele aduna banii pentru ANPA.
In ordinul de prohibitie pe 2010 se stipuleaza ca pe raul Prut prohibitia este de 100 zile.In legea 317/2009 art.6o punctul d spune ca este intrerzisa
d) capturarea pestelui cu unelte de plasa si cu pripoane in raurile si in lacurile din zona de munte, precum si in raurile colinare si de ses, cu exceptia Dunarii si Prutului;". Deci in Prut se poate prinde peste cu plase iar pescuitul sportiv este intrezis 100 zile pentru protectia pestilor. Care protectie?
ART 59 d) retinerea de catre o singura persoana care practica pescuitul recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucati, in total, din speciile de pastrav, lipan si coregon in apele de munte cu salmonide sau a mai mult de 5 kg de peste, cu exceptia cazului in care s-a pescuit un singur exemplar a carui greutate depaseste 5 kg, in apele domeniului public;

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 21 Mar 2010, 18:04

Iata cine face paza. art 12
(7) Paza resurselor acvatice vii se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Intrebare:Mai e valabila aceasta prevedere ?
Legea 333 face referire la politie,jandarmerie,etc
\Iata cine face control.
"Art. 56. - (1) Pentru a se asigura de respectarea legislatiei in domeniul pescuitului, acvaculturii, procesarii, transportului, comercializarii produselor pescaresti si al altor activitati conexe, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura organizeaza actiuni permanente de control si inspectie prin inspectorii piscicoli.
(3) Procedura de control si procedura de inspectie se stabilesc de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura."
ART. 67
(1) Pe langa organele de urmarire penala sunt competente sa constate infractiunile prevazute la art. 64 si 65 si persoanele cu drept de inspectie si control din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, ofiterii si agentii din cadrul Politiei Romane si Politiei de Frontiera Romane, ofiterii si subofiterii din cadrul Jandarmeriei Romane, precum si persoanele imputernicite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.
(2) Organele prevazute la alin. (1) au obligatiile organelor de constatare a infractiunilor, prevazute de Codul de procedura penala.
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 58-63 se fac de catre personalul prevazut la alin. (1).
ART. 68
(1) Contraventiilor prevazute la art. 58-63 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzii prevazute la art. 58-63, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 21 Mar 2010, 21:41

Asociatiile de pescari care distribuie permise ar face bine ca in contravaloarea comisionului pe care il retin pentru distribuirea acestora, sa dea fiecarui pescar odata cu permisul , si o brosura cu toata legislatia in vigoare care priveste pescuitul sportiv.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Mar 2010, 21:56

bine punctat, nu este o idee proasta.
:)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 21 Mar 2010, 22:12

danone scrie:Asociatiile de pescari care distribuie permise ar face bine ca in contravaloarea comisionului pe care il retin pentru distribuirea acestora, sa dea fiecarui pescar odata cu permisul , si o brosura cu toata legislatia in vigoare care priveste pescuitul sportiv.
bun si ce sa facem cu brosura sa citim litere din ea!!!!!!? pt ce? daca prindem 20kg dam drumu ca scrie la brosura? sau scrie ca avem voie doar cu 2 bete si sa las restul de 18 acasa? si daca stam 2 zile pe mal cu cortul, noptea sa nu mai pun clopoteii ca e interzis pesc noaptea? sa nu mai vbm ca pot sa-l iau de acoperire permisul si in lada sa am niste baterii sau niste monofilamente...

in romania pana nu se interzice detinerea de peste fara bon de alimentara brosura aia e doar pt inbogatit tipografii si marit cotizatii :!:

Scrie răspuns