Comunicat de presa ANPA legat de distribuirea permiselor...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 20 Mar 2010, 08:14

Salut. Pe verso permisului de pescuit de la ANPA scrie cate undite ai dreptul sa folosesti.Eu nu am inca permis nou pe 2010 dar pe cel din 2009 scrie 4 undite.Daca e careva dintre useri care are permis nou pe 2010 sa ne scrie ce e tiparit pe el. Ce scrie pe permis nu poate contesta nimeni. Numai bine. Mircea13

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 20 Mar 2010, 08:52

Eu am permis ANPA pentru 2010
Nu este tiparit nimik pe verso.Pe cel de pe 2009 intradevar era scris

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Mar 2010, 08:59

mircea13 scrie:Salut. Pe verso permisului de pescuit de la ANPA scrie cate undite ai dreptul sa folosesti.Eu nu am inca permis nou pe 2010 dar pe cel din 2009 scrie 4 undite.Daca e careva dintre useri care are permis nou pe 2010 sa ne scrie ce e tiparit pe el. Ce scrie pe permis nu poate contesta nimeni. Numai bine. Mircea13
pe cel de anul trecut scria, pe acesta din 2010 nu mai scrie domnilor. 8)
dilema!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 20 Mar 2010, 09:08

Referitor la controalele facute de cei din asociatii, acestia trebuie sa demonstreze in primul rand in baza carei reglementari au drept de control si in al doilea rand, faptul ca , locatia unde efectueaza controlul, le este data in concesiune/administrare de catre ANPA, conform unui plan de management. Cand acestia vor putea sa prezinte cele doua documente, atunci ma voi sinchisi si eu sa ma legitimez si sa le prezint permisul de pescuit.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 20 Mar 2010, 09:39

Redau un fragment din comunicatul ANPA:
"...De asemenea atragem atentiia ca nu exista habitate piscicole naturale concesionate pentru pescuit sportiv, cu exceptia concesiunilor din Delta Dunarii. ... Asadar indiferent de la ce asociatie si din ce judet obtineti permisul de pescuit sportiv emis de catre ANPA si eliberat de asociatiile de pescari sportivi, acesta va confera dreptul de pescuit sportiv in toate habitatele de pescuit naturale din tara ,cu exceptiile mentionate mai sus."

Conform acestui comunicat, rezulta clar ca singurele concesiuni facute de ANPA sunt cele din Delta Dunarii si rezulta logic ca apele de munte raman in continuare in administrarea ANPA. Pun intrebarea, oare in urma acestui comunicat, va mai revedinca RNP Romsilva drepturi asupra apelor din zonele de munte? Acest subiect fierbinte ar trebui sa fie clarificat de ANPA tot printr-un astfel de comunicat.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Mar 2010, 10:06

danone scrie:Referitor la controalele facute de cei din asociatii, acestia trebuie sa demonstreze in primul rand in baza carei reglementari au drept de control si in al doilea rand, faptul ca , locatia unde efectueaza controlul, le este data in concesiune/administrare de catre ANPA, conform unui plan de management. Cand acestia vor putea sa prezinte cele doua documente, atunci ma voi sinchisi si eu sa ma legitimez si sa le prezint permisul de pescuit.
ai punctat destul de bine, dar...exista un dar; ce se-ntampla daca ei reactioneaza dupa cele spuse, vulcanic, si incep sa te bruscheze, alea alea..
tu esti om invatat,vorba aia, si poate nu te cobori la nivelul lor (nu ca nu ai fi facut 7 ani de judo in liceu si faculta, si nu le-ai face fata),
tre sa te aperi, nu,?si te iei pina la urma la harta cu ei, sau ei se vad incoltiti, vad ca tu cunosti legea, si ori iti arata ce le-ai cerut, ori pleaca mai departe (ca vad ca nu fac fata ), ori (asta e varianta ciobanului) incep sa te ameninte sa scoata un spray, sa mai vina vreo cativa, pe motiv ca nu ai vrut sa prezinti permisul..

poate am exagerat un pic, dar incerc sa-mi imaginez, nivelul lor (sper sa ma insel).
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 20 Mar 2010, 10:21

:)
Parca as citi scenarii de Hitchcock.

Drept de control au doar inspectorii ANPA, Politia si Garda de Mediu. Deocamdata, nu exista alte organe de control legale care pot sa verifice permisele pescarilor in apele publice
Nimeni nu are drept sa va controleze fara un organ al legii langa ei, sau inspector ANPA. Si daca organul va fi prezent, ala va cunoaste sigur legea.
Daca altcineva va "controleaza", aveti dreptul sa il "controlati", pentru ca puteti considera ca v-a atacat.

gripone
junior
junior

Mesaj de gripone » 20 Mar 2010, 10:40

la cat is de ciobani cei care se ocupa de controale n-ar fi de mirare sa avem careva surprize pe malul apei...ma gandeam si eu intr-o doara daca voi avea neplacerea sa am de-a face cu asemenea caz...cam cum voi reactiona?!?...va spun eu....O SA MA VEDETI LA STIRI

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Mar 2010, 10:40

scenarii nescenarii, pentru unii is realitati, si au fost cazuri (cand au fost controale, si au lipsit acestia).
Am inteles, ca cele 3 categoori au dreptul, cu o completare:
"ART. 7
Asociatiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, precum si forurile de reprezentare la nivel national pot sprijini cu persoane angajate si autorizate in conditiile legii personalul ANPA cu drept de inspectie si control, in actiunile de constatare si sanctionare a contraventiilor si infractiunilor."

eu sper sa intampin cat mai multe controale.
numai bine rau la nimeni. 8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Mar 2010, 10:41

gripone scrie:la cat is de ciobani cei care se ocupa de controale n-ar fi de mirare sa avem careva surprize pe malul apei...ma gandeam si eu intr-o doara daca voi avea neplacerea sa am de-a face cu asemenea caz...cam cum voi reactiona?!?...va spun eu....O SA MA VEDETI LA STIRI
:lol: :lol: , nici eu nu o sa fiu departe. :D
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns