Comunicat de presa ANPA legat de distribuirea permiselor...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Mar 2010, 22:19

unde mai scrie ca este interzis pescuitul noaptea!?
parerea mea, daca pescuiesti la rapitor, din 18 bete banuiesc ca doar unul o sa-l folosesti tot timpul, restul le rulezi, decii, nu este o problema.
iar la stationar,ce zmeu sa faci cu mai mult de 3-4 bete, sa te impiedici in ele (nu punem si craparii).
toata discutia cu legislatia este pentru cazul in care se ajunge la discutie aprinsa intre tine si cei care te controleaza,sa ai si tu pe ce pune mana!
insa, nu uitati ca legea in romania este interpretabila...
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Mar 2010, 23:00

soriniusc scrie:
Fario_nebunu scrie: Omul a zis clar ca sub nici o forma protocolul ANPA-RNP nu le da voie RNP-ului sa ceara bani in plus!
Ar fi super sa fie asa... :) Ar fi si mai bine daca am vedea scris undeva treaba asta...
Ce facem cand ajungem pe un parau si vine padurarul, ii spunem ca asa am citit pe net ca nu mai au voie sa ia bani?
Daca stie cineva un link ceva, sa posteze, ca de vorbe toti suntem satui...
Numa' bine.
Poate ca dl Adrian Ionascu posteaza un comunicat pe site in care confirma acest lucru. Daca e adevarat ce a zis acel reprezentant ANPA despre RNP de ce sa nu se spuna clar?

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 22 Mar 2010, 06:05

Salut.Pentru ca pe ei ii doare in cot de pescari.Pe cine vrei sa amendeze pentri incalcarea prevederilor legale ? Sa amendeze pe Veta de la Cucuietii din Deal sau pe oricare dintre noi ,ca apoi sa raporteze ca au luat masuri,au facut controale si au realizat planul la amenzi pe 2010. Numai asa se justifica salariile,primele si premiile care le primesc .
In hatisul de legi,OUG,ordine si hotarari sunt juristi care abia se descurca iar cei mai multi dintre cei care le-au facut habar nu au de ele peste cateva luni de zile.Vedeti si voi aici www.cdep.ro la repertoriu legislativ cate mii de acte normative se emit in fiecare an. Cine sa le mai stie,sa le cunoasca dar si sa le aplice in practica. Numai bine. Mircea13

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 22 Mar 2010, 15:07

Comunicatul ANPA a fost repostat in format pdf semnat si stampilat.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Mar 2010, 16:03

Si au aparut si reactiile asociatiilor (AJVPS-uri). De ce unele asociatii dau permisele cu cheltuieli mai mici decat cotizatiile lor si prin alte judete? Oare de ce? La Suceava peste 900 de pescari au luat permise de la filiala Prieteni pescari. La Valcea AJVPS umbla cu televiziunile dupa ei ca au fost invadati de intrusi. La Alba ziarele locale sunt pline de reclame de veridicitate si denigrate celelalte 3 asociatii existente si inscrise in registru ANPA. Cum e cu concurenta? La Caras se dau on line. Al dracului capitalismul asta. :lol: :lol: :lol:
Ce frumos suna ultimul aliniat din comunicat. :D Acum se aleg asociatiile de SRL-uri. Visul oricarui pescar. Cei care vor sa se asocieze sa o faca. Cei care nu vor nu ii poate obliga nimeni. E un pas mic. Mai sunt si altii de facut.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 22 Mar 2010, 17:00

...escule
...hai sa-ti dau o tema de casa
...asa poti demonstra cat de "tare esti in clanta"
...fi atent : in MM , langa Baia Mare , exista barajul de acumulare Firiza. Din cate stiu eu , il administreaza S.G.A.(O.G.A.) Pana anul trecut stiu ca AJVPS-MM elibera permise de pescuit pt. aceasta locatie .Acum a inceput circul...adica pescarii sustin ca e sufucient permisul ANPA ca sa poata pescuii in acest baraj , iar AJVPS-MM sustine sus si tare ca numai cu permisul si taxa achitata la ei se poate pescuii.
...tu ca atotstiutor in legatura cu pescuitul si legislatia aferenta, poti rezolva dilema asta ?
...ai aici elemente ajutatoare :
http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?opt ... &Itemid=52

...functie de raspuns iti dau nota
...scuze daca am fost "putin off-topic"

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Mar 2010, 17:11

old-radu, ti-ai gasit cine sa-ti rezolve problemele, onoare si curaj :lol:
fa matale rost de permis ANPA, comunicatul semnat si parafat si du-te linistit la pescuit unde vrei, conform comunicatului ANPA
daca vine AJVPS MM in control spune-le sa-ti faca proces verbal si sa scrie legea si articolul incalcat de tine ...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 22 Mar 2010, 17:38

eu te sfatuiesc altfel.
intreaba ajvps mm despre situatia acelui lac , cere sa iti arate un contract incheiat cu SGA, valabil , cu drept de folosinta si totul e ok.
din experinta mea o asoc din federatia lu peste informa pescarii ca au "drept "la un lac asemantor dar fraza toata suna din partea cnafp : au drept dar nu acces.
asa ca atentie f mare

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Mar 2010, 18:08

pescuitorul scrie:eu te sfatuiesc altfel.
intreaba ajvps mm despre situatia acelui lac , cere sa iti arate un contract incheiat cu SGA, valabil , cu drept de folosinta si totul e ok.
........
ai fi putut spune si altceva?? nu cred. :(

inclin balanta in favoarea lui Tavi, cred ca este cel mai bun sfat.

domnule Ionascu,

multumesc pt rectificarea facuta asupra acelui document.

albanezule,
visul oricarui pescar este sa mearga la Trezorerie, banca, Magazin si sa isi ridice de acolo permisul de pescuit sportiv valabil 1 an de zile.( sau sa isi procure o rovigneta cu diferite termene de valabilitate) si care sa ii confere accesul liber pe orice apa publica.
visul tau este sa ai acces la fondurile alea europene.
al dracului capitalismul si libertatea asta.
tu il consideri un pas mic, eu consider un mare regres fata de anul trecut.

p.s. ieri m-a sunat cineva sa imi vanda permis de pescuit eliberat de tine, nu intelegea deloc de ce l-am refuzat :twisted:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Mar 2010, 18:22

In lincul dat de old radu am gasit o paralela haioasa cu situatia actuala cu permisele..scuze de off...
Adica www-necenzurat..bla-bla...si in josul paginii sub postari:
Dupa postare, va rugam sa asteptati pana cand comentariul dvs. va fi aprobat de catre administratorul site-ului

Cam asa si cu permisele si apele :(

Scrie răspuns