Ce sunt parasutele?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 30 Aug 2010, 09:32

crysst scrie:ca si fim si ON TOPIC...parasutele cu care braconeaza baietii arata cam asa....de un plumb de 40-50gr se leaga 1m patrat de plasa monofilament, se arunca in apa si se asteapta sa pluteasca in deriva.....in plasa se incurca in general pesti mici pe palma si putin mai mari.....da se incurca des.....sub baraj la Izbiceni e plin de asa ceva.
si pe lacul morii,la podul din rosu la fel

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 30 Aug 2010, 09:34

informer scrie:
Te rog frumos sa ma lasi in pace si sa nu mi te mai adresezi pentru ca in postul initial nu doream sa "discut" cu tine!
Ok . Daca initial voiam sa ,, percutez " la fel de virulent , am stat putin si m-am gandit , am recitit topicul , ti-am recitit postarea , si se pare ca eu am interpretat gresit .

Imi cer scuze , si am retinut : nu vrei sa ,, discuti " cu mine . Ma conformez .

Inca o data , mii de scuze .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Aug 2010, 09:39

Supertare ideea de a descrie in detaliu tehnica.Poate mai convertiti citiva.Mai era unul care apus un link ce arata explicit cum se pescuieste cu curent si de unde se poate procura instalatia..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 30 Aug 2010, 10:25

semlecangheorghe scrie:Supertare ideea de a descrie in detaliu tehnica.Poate mai convertiti citiva.Mai era unul care apus un link ce arata explicit cum se pescuieste cu curent si de unde se poate procura instalatia..
sefe....sunt pline apele de asa ceva...cine vrea afla repede....oricum baietii sunt deschisi...asa am aflat si eu despre ce e vorba....prima data cand am vazut ce arunca aia in apa ma uitam ca curca in craci.....pana cand am intrebat pe un nene ce dracie mai e aia....mi-a explicat nenea foarte amabil...ziceau ca se aduc astea facute direct de la bulgari....ca trebuie si nitica tehnica sa legi plasa de plumb in asa fel incat sa se intinda bine in apa sa nu stea ghem.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 30 Aug 2010, 11:02

modigliani scrie:
Un amic d-al meu , vanzator de scule si momeli in piata Gorjului , spunea :

,, - Pictore , sa dea dracii , de cand cu criza asta , traiesc din rame , viermusi si parasute ! ..... - ui in gura de cretini !
Eu nu am asa amici...cei care le comercializeaza trebuiesc marginalizati,parerea mea.
Cand am drum prin Piata Gorjului o sa caut si eu pe amicul tau... :evil:
Am mai gasit in zona mea doi comercianti...acum s-au linistit :wink: .
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 30 Aug 2010, 11:27

Degeaba s-au linistit,ieri in zona Dragutesti toata lumea folosea parasute....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Aug 2010, 11:34

sambata dimineata pe la 4 erau si pe Magheru :lol: :lol:

aspius
junior
junior

Mesaj de aspius » 30 Aug 2010, 15:55

rine scrie:sambata dimineata pe la 4 erau si pe Magheru :lol: :lol:
Ma intreb, daca nu ar putea fi interzise la vanzare?!

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 30 Aug 2010, 16:05

aspius scrie: Ma intreb, daca nu ar putea fi interzise la vanzare?!
si drogurile sunt interzise...cu asta cred ca am zis tot

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 30 Aug 2010, 16:26

storm xxx scrie: Eu nu am asa amici...cei care le comercializeaza trebuiesc marginalizati,parerea mea.
Cand am drum prin Piata Gorjului o sa caut si eu pe amicul tau... :evil:
Am mai gasit in zona mea doi comercianti...acum s-au linistit :wink: .
Pai ... ce sa mai zic ? Inseamna ca te invarti in cercuri elevate la care eu nu pot nici sa aspir .

Acum s-o luam si altfel : Tipul de care spun este tarabagiu . El din aia traieste , cu aia-si creste copilul , cu aia se straduieste sa termine o casa inceputa inainte de criza , inceputa pe cand ii mergea binisor taraba .
Si eu m-am gandit sa-i reprosez ca vinde nenorocirile alea , ba chiar i-am spus cate ceva . Pe fondul amical care ne contureaza relatia ( care dintre voi nu are amici printre comerciantii de scule de pescuit ? Indiferent de calibrul acestora ) . El mi-a raspuns cu exact ce v-am spus eu mai sus .
Zic eu ca problema nu-si are ,, cheia " la el . Poate nici la neghiobii ce arunca parasutele-n Lacul Morii , in Arges , in Sabar sau in te miri care alta balta .

Nu ma intelegeti gresit ! Nu-i felicit , nu agreez niciun fel de plasa , imi place despre mine sa consider ca pescuiesc cat pot eu de sportiv . Insa in tara asta sunt multi oameni care :

- chiar nu mai au ce pune pe masa ( nu vad pescuind la parasute multi instariti )
- in Romania nu este deloc evident ilustrata notiunea de braconaj . Braconierul stie , este constient ca braconeaza si ca ceea ce face el se pedepseste prin lege . Dar atat ! Constiinta il lasa in pace ! El crede cu tarie in ceea ce face si blameaza ,, legile stupide " . Asta vine ( ca si multe altele ) din precara educatie .

In afara de noi , utilizatorii de forumuri , cei ce suntem prinsi in discutii si actiuni de tip si tenta sportiva si promovam pescuitul sportiv , in afara de noi spuneam , oamenii nu au aceste notiuni .
Ma vad vecinii pregatind masina inainte de pescuit . Vad si ,, sutele " de scule , accesorii , barca , motorul , lazi frigo , si altele . Mai vad si masina lipsa din parcare zile-ntregi . In acceptiunea lor asta echivaleaza cu ,, il rupe vecinu' ! E la peste de 4 zile ! " .
La venire , in timp ce-mi descarc masina , se apropie cate unul cu un zambet tamp pe fata :

- Ia zii vecine ! Ce-ai facut ?
- Am prins . Vreme frumoasa , apa calda , peste mult , distractie la fel ....
- Auzi ? Da' n-ai nimic de vanzare ? Sau macar un baboi-doi , ...acolo ...
- Vecine , am un singur somotei adus pentru ai mei . Restul de peste l-am eliberat .

Brusc ii dispare zambetul tamp , se uita ciudat la mine , cauta stingher ajutorul vreunui alt vecin eventual martor la secventa , .... dupa care il umfla un ras si mai tamp :

- 'ai bre vecine , ce dracu' esti bleg asa ?

Asadar , oricat am discuta si dezvolta noi sportivitatea in pescuit ..... se vede ca nu ajunge . O facem noi intre noi , noi cu noi . Nea vecina-miu , fost troleibuzist , actualmente trimis in concediu fara plata nu va cumpara vreodata-n viata lui Aventuri la Pescuit ( de exemplu ) sau nu va muta televizorul pe vreo emisiune de pescuit . La acest capitol este condamnat la vesnica nestiinta .
Si daca totusi are ceva inclinatii spre pescuit , se va intalni cu un alt dobitoc care-i va recomanda parasutele . Troleibuzistul nici nu va stii ca nu-i deloc sportiv ceea ce face el . Dimpotriva , va avea ,, orgasme psihice " cand va aduce din Lacul Morii trei bibani amarati pe care-i va face mandru pe gratar in spatele blocului , atat de mandru incat va aloca evenimentului o sticla de vin ,, d-ala bun " !

Repet , problema nu sta-n AMICUL meu din Piata Gorjului . Are un copil si-o casa de tinut . Pe timpurile astea multi dintre noi suntem ,, imbranciti " spre compromisuri cu care alta data n-am fi fost de acord . Problema sta in educatie .

Scrie răspuns