CE FRUMOS A FOST !

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

CE FRUMOS A FOST !

Mesaj de Zamfi » 07 Feb 2007, 16:41

Ieri vazand ca vremea tine cu pescarii , am mers cu un prieten ( forumist ) sa vedem cam ce se mai intampla pe Mures... Ajungem noi si surpriza (nu prea mare ca acolo asa e de obicei) : plin de albitari , adica pescari care pescuiau la oblete, morunasi,etc. Ne uitam , ne orientam ... Dârele lasate la suprafata apei ( de pesti !) ma conving sa-mi iau inima-n dinti si sa cobor ,dau buna ziua ,mi se raspunde cam ...marait, dupa care aflu ca : « Oricum nu aveti voie cu de-alea aici ! » Hopa ! Ma uit in spate plin de sperante ca « alea » or fi ceva reprezentante ale sexului frumos...stupoare : NIMIC !! Intreb si eu « care alea ? » Si atunci mi se explica ...cu prostii de alea …artificiale (table,blacheuri, maimute sau cum vreti sa le mai numiti) ! Aha, asta era ! Eu nevinovat « Dar de ce ? » , raspuns « speriati pestii , la care noi le dam mamaliga din toamna ! » Ma uit in jur , sunt vreo 5 pescari cu bete de 4-5 m lungime si spatiu berechet intre ei , pe langa ei , pe unde vrei dar ...Mai incerc odata , timid « Bine dar asta este optiunea voastra sa ’’alimentati’’ din toamna...Muresul este apa publica , loc este suficient, asa ca ... » Normal ca un pescar hotarat sa termine discutia asta inutila , dupa el , imi comunica pe un ton interesant ( !) ca ei sunt majoritatea ,au hotarat si noi cei doi minoritari ne supunem ! Dom’ne democratic ! Asta e ! Am vrut democratie asa ca o avem . Da’ dar darele lasate de avatii in cautare de hrana tradau ceva activitate asa ca... Asa ca neavand voie pe suta de metri respectiva ,trecem pe o peninsula ,cam vizavii de ei si intrebam cuminti : « De aici se poate ?! » Aflam ca da , se poate , nu deranjam (era chiar culmea) , dar ni se mai spune ca oricum nu prindem nimic pentru ca Pastile au fost duminica cand a prins ‘unul’ doi avati (prieten de-al nostru ...) , azi e marti ,sunt trei ceasuri rele ,etc. Vreau sa va spun ca ritmul capturilor era un oblete la 15 min si un morunas de 10 cm (varat repede in punga sa nu scape !) la o ora ...Dar ce driluri erau cu morunasii aia...Ce plin de respect era privit fericitul pescar care a doborat fiara de 10 cm... Frumos pescuit ! Noi am reusit sa pescuim cca o ora , fara rezultate notabile ! Parca la mine un tac , parca la colegul o plecare... Asta e , zona fiind intens pescuita la naluci ( de catre cei curajosi !) pestii au devenit mai precauti ,mai ...stiti voi mai bine ce vreau sa zic. Pe malul baboierilor ...ca la nunta ! Povesti ,rasete , amintiri ... politica , etc. Ca intr-o zi de duminica , la o petrecere campeneasca ! Si dintr-o data stupoare ! Colegul meu isi permite sa agate o stiuca !Tupeu clar ! Malul explodeaza ... « Uite-l ba pe ala ! A luat ! Ba ce bafta chioara... » ; altul « Baaaaa ala-i scobar ( ?!!) » Normal ca sfaturile au curs... La care amicul isi vede de treaba , aduce stiuca la mal , o prind de ceafa si o ridic frumos sa o vada asistenta . Ce priviri.... comentarii ....gen « Si astia abia au venit ... ! » Sau altul ,om citit , care in timp ce-l pozam pe colegul meu zice « Baaaaaa vrei sa o dai la Pescar Modern ?! »
Ce a urmat a fost simplu si cred ca stiti deja : salutul de ramas bun si ELIBERAREA stiucii inapoi in apele care au zamislit-o spre STUPEFACTIA asistentei !!!!
Aaaaaa si a mai urmat ceva : 5 minute de tacere absoluta pe malul cu politica ...
Doamne ce frumos a fost !
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 07 Feb 2007, 16:54

excelent, zamfi! :wink:
s-au intamplat si la noi pe prut faze din-astea. partea cea mai interesanta este sa le urmaresti pe ascuns fetele stupefiate.. :D cand eliberezi.
Imagine
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 07 Feb 2007, 17:02

Bravo Zamfi!!! Le-ai dat o lectie faina, dar nu cred ca au bagat ceva la "bila". Din astia avem si noi la sibiu, (de fapt sint peste tot) de aduna cate 30-40 de ghiborti cat degetul mic, cica "-ii duc acasa la mIta" de parca pescuiesc toti ptr. mItele lor.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Feb 2007, 17:06

Cu scuzele de rigoare daca m-am exprimat gresit...dar colegul meu a prins si eliberat stiuca :lol: Eu doar v-am povestit intamplarea de ieri dupa masa :lol: :lol: :lol:
In rest va multumesc din partea noastra!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2007, 17:30

da, frumos
dar parca ma incalzea mai mult daca i-ati fi aruncat pe aia in apa sa vada ce le mai face nada de as' toamna

numa ca din spatele tastelor e usor. voi stiti mai bine .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 07 Feb 2007, 17:31

Trei tipi: un roman un tigan si un ungur pescuiesc. La un moment dat li se incurca unditele si prind toti trei un pestisor de aur. Pestisorul le zice ca din cauza ca toti trei l-au scos din apa va indeplini fiecaruia o singura dorinta.
Unguru' zice:
- Eu vreau ca toti ungurii sa fie in Ungaria si sa fie bogati si fericiti. Dispare.
Tiganu' zice:
- Eu vreau ca toti tiganii sa fie in India fericiti si bogati. Dispare.
Romanu' se uita in toate partile si il intreba pe pestisor:
- Ungurii is in Ungaria?
- Da.
- Toti?
- Da.
- Si tiganii in India?
- Da.
- Toti?
- Da.
Se uita la pestisor si zice:
- Da-mi o cola light
..... :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Feb 2007, 17:43

Sorin scrie:da, frumos
dar parca ma incalzea mai mult daca i-ati fi aruncat pe aia in apa sa vada ce le mai face nada de as' toamna

Sorin,a trecut vremea aia... :lol: Desi eu cu prietenul meu micutzu_andrei (ca de el e vorba) avem ,impreuna, cca 215 kg :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2007, 17:47

zamfi scrie:
Sorin scrie:da, frumos

Sorin,a trecut vremea aia... :lol: Desi eu cu prietenul meu micutzu_andrei (ca de el e vorba) avem ,impreuna, cca 215 kg :lol:
care vreme ?
pescuiasca si el va

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 07 Feb 2007, 18:00

Pai vremea cand mai aruncam in apa cate unul... :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Feb 2007, 18:02

zamfi scrie:Pai vremea cand mai aruncam in apa cate unul... :lol:
pai de ce ?
la 215 kg la doi insi era treaba usoara :D
pescuiasca si el va

Scrie răspuns