Eram in barca cu un coleg pe un lac de baraj. Nu lac de baraj hidroelectric, asa ca apa nu se plimba tot timpul sus/jos. Deci e stiuca in el, mai ales ca lacul e inconjurat de padure si sunt multi copaci cazuti, locuri bune de stiuca.
Derivam paralel cu malul la o distanta de vreo 10 metri impinsi de un vanticel, si pescuiam dinspre larg spre mal, pe sub crengi, eu cu o oscilanta si colegul cu un vobler. La un moment dat, pe mal un nene cu patru bete, trei lansete cu baboi pentru stiuca, si o bambina pentru prins baboii. Avea dreptul, legea acolo spunea 4 bete. Ajungem deci impinsi de vant pana la cam 10 metri de nenea si colegul meu prinde o marla de cam 1,5 kg. Luata chiar de langa mal. O decroseaza si-i da drumul. Ala se uita urat la noi dar nu zice nimic. Dau drumul la motorul electric spre larg ca sa nu trecem langa plutele cu baboi a aluia. Facem turul si ne ducem iar la zece metri de mal, la zece metri de el, dar pe partea lui stanga in asa fel ca vantul sa continue sa ne impinga de-a lungul malului. O data l-am vazut pe tip scotand lansetele cu baboi ca nebunul si fugind in fata locului unde colegul meu daduse drumul marlei. Si in 5 minute si-a mutat toata instalatia acolo. Noua ne-a convenit ca asa ne-am intors contra vantului cu motorul electric si am aruncat putin si unde dadea el cu 5 minute inainte. Si, surpriza, colegul iar prinde o marla de 2 kg exact unde ala nadea la baboi, deci la 1metru de unde avea prima lanseta cu baboi. Si iar ii da drumul. S-a uitat ala asa de urat, cred ca daca avea pusca tragea dupa noi.