Ce facem pe timpul prohobitiei
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
- pescardeclean
- utilizator constant
Ce facem pe timpul prohobitiei
Stau si ma gandesc cu durere la cele cateva zile in care prohibitia este in vigoare pentru toate speciile de pesti. Atat la stiuca cat si la restul. voi cu ce va umpleti timpul?
Mergi pe balti unde e voie si dai drumul la pesti.
Nu este o rusine sau incalcare a legii.
Chiar daca as merge pe o balta publica in prohibitie si as da drumul la pesti, m-as simti mult mai bine decat unul care umple juvelnicul cu tot ce prinde in afara prohibitiei.
Sa nu uitam ca scopul este sa lasi pestii sa depuna icrele.
Si uichendul trecut am fost la stiuca, ma voi duce si uichendul viitor. Si NU, nu pastrez absolut niciun peste, una la mana ca asa fac de obicei si doi, ca este prohibitie.
Daca are cineva orice argument pentru care sa nu mergi la peste in sistemul C&R in orice perioada a anului, indiferent de interdictia legala, sunt curios sa vad care este.
Cei care spun - Cum domne, pescuiesti in prohibitie? sa se gandeasca daca ei au dat mereu la peste in afara prohibitiei cu 2 ace, 2 lansete si au pastrat dimensiunile si cantitatile legale, asa cum scrie la lege.
Deci eu ti-as recomanda sa te duci linistit pe baltile private unde este deschis pescuitul si sa eliberezi pestii. Nu doar in perioada asta, ci mereu
Nu este o rusine sau incalcare a legii.
Chiar daca as merge pe o balta publica in prohibitie si as da drumul la pesti, m-as simti mult mai bine decat unul care umple juvelnicul cu tot ce prinde in afara prohibitiei.
Sa nu uitam ca scopul este sa lasi pestii sa depuna icrele.
Si uichendul trecut am fost la stiuca, ma voi duce si uichendul viitor. Si NU, nu pastrez absolut niciun peste, una la mana ca asa fac de obicei si doi, ca este prohibitie.
Daca are cineva orice argument pentru care sa nu mergi la peste in sistemul C&R in orice perioada a anului, indiferent de interdictia legala, sunt curios sa vad care este.
Cei care spun - Cum domne, pescuiesti in prohibitie? sa se gandeasca daca ei au dat mereu la peste in afara prohibitiei cu 2 ace, 2 lansete si au pastrat dimensiunile si cantitatile legale, asa cum scrie la lege.
Deci eu ti-as recomanda sa te duci linistit pe baltile private unde este deschis pescuitul si sa eliberezi pestii. Nu doar in perioada asta, ci mereu

Ce argument mai bun vrei dacat respectarea legii. Legea interzice pescuitul la specia respectiva, nu retinerea ei. Din moment ce nu ai voie sa pescuiesti la o specie, e logic ca nu ai voie nici sa o retii, nici macar in cazul in care ar intra ocazional.Striper scrie:
Nu stiu cum poti pescui tu linistit, cu gandul ca oricum o eliberezi. Crezi ca pe cel care vine in control il intereseaza aspectu asta, atata timp cat tu dai, de exemplu, cu oscilanta de stiuca? Ce argument mai poti avea atunci? Moral ar fi ok pe undeva, dar legal nu e nici pe departe.
Banuiesc ca o parte din Mergi pe balti unde e voie si dai drumul la pesti. nu a fost inteleasa.
E clar, ca pe apele publice, nu sta nimeni la discutii si aceste argumente nu-si au rostul. Adica nu schimba nimeni legea facuta pe vremea comunismului, chiar daca s-a inventat C&R-ul. Asadar, evident, in prohibitie nu ma duc pe apele statului si nu recomand nimanui sa se duca, chiar daca eu, in mintea mea, imi spun ca nu este corect pentru cei care respecta natura.
Lacurile private sunt cu totul altceva, nu? S-a mai dezbatut multa vreme problema prohibitiei pe lacurile publice si cele private. Deci pe lacuri cu plata pescuitul ar fi legal, dar un pescuit si cu c&r ar fi si legal si moral.
Si inca ceva - tu te duci in afara prohibitiei si pastrezi 3 stiuci reproducatoare, iar eu prind 10 stiuci eliberate, in prohibitie (e doar un exemplu). Cine face mai mare paguba?
Oricum, asta e un subiect lung si care nu cred ca va avea finalitate. Eu insist pe un lucru - daca toata lumea ar pescui in prohibitie si ar elibera pestii, ar fi mult mai bine decat daca lumea pescuieste in afara ei si pastreaza pestii.
E clar, ca pe apele publice, nu sta nimeni la discutii si aceste argumente nu-si au rostul. Adica nu schimba nimeni legea facuta pe vremea comunismului, chiar daca s-a inventat C&R-ul. Asadar, evident, in prohibitie nu ma duc pe apele statului si nu recomand nimanui sa se duca, chiar daca eu, in mintea mea, imi spun ca nu este corect pentru cei care respecta natura.
Lacurile private sunt cu totul altceva, nu? S-a mai dezbatut multa vreme problema prohibitiei pe lacurile publice si cele private. Deci pe lacuri cu plata pescuitul ar fi legal, dar un pescuit si cu c&r ar fi si legal si moral.
Si inca ceva - tu te duci in afara prohibitiei si pastrezi 3 stiuci reproducatoare, iar eu prind 10 stiuci eliberate, in prohibitie (e doar un exemplu). Cine face mai mare paguba?
Oricum, asta e un subiect lung si care nu cred ca va avea finalitate. Eu insist pe un lucru - daca toata lumea ar pescui in prohibitie si ar elibera pestii, ar fi mult mai bine decat daca lumea pescuieste in afara ei si pastreaza pestii.
Cuvantul cheie este "daca".Striper scrie:Oricum, asta e un subiect lung si care nu cred ca va avea finalitate. Eu insist pe un lucru - daca toata lumea ar pescui in prohibitie si ar elibera pestii, ar fi mult mai bine decat daca lumea pescuieste in afara ei si pastreaza pestii.
E o utopie sa crezi ca toata lumea va elibera pestii, indiferent ca e prohibitie sau nu, desi teoretic ai dreptate.
Pana una alta, pe la noi aproape toata lumea nu elibereaza, indiferent ca e prohibitie sau nu.
Procentul celor care pescuiesc C&R sau macar limited kill sau a celor care macar respecta legea privind prohibitia si cantitatea maxima de peste ce poate fi retinuta e neglijabil si efectele se vad.
Din punctul meu de vedere, interzicerea totala a pescuitului in timpul prohibitiei e necesara.
Le mai dai un respiro pestilor, ii lasi sa se procreeze linistiti, nu le dai cu naluci in cap si tropai pe mal si prin apa in timp ce ei au alte treburi. Poate vor si ei un pic de intimitate.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Re: Ce facem pe timpul prohobitiei
In ce perioada se suprapune prohibitia stiucii cu prohibitia generala, ca nu sunt la curent.pescardeclean scrie:Stau si ma gandesc cu durere la cele cateva zile in care prohibitia este in vigoare pentru toate speciile de pesti. Atat la stiuca cat si la restul. voi cu ce va umpleti timpul?
Merci!

- lucian_flo
- senior
-
- junior
Dupa calculele mele 13.04-18.04. Se pierde o sambata.Paul scrie: In ce perioada se suprapune prohibitia stiucii cu prohibitia generala, ca nu sunt la curent.
Merci!
- pescardeclean
- utilizator constant
Mai din cate am citit si eu zilele astea din 9 martie pe o durata de 40 respectiv 50 de zilePaul scrie:In ce perioada se suprapune prohibitia stiucii cu prohibitia generala, ca nu sunt la curent.pescardeclean scrie:Stau si ma gandesc cu durere la cele cateva zile in care prohibitia este in vigoare pentru toate speciile de pesti. Atat la stiuca cat si la restul. voi cu ce va umpleti timpul?
Merci!
Scuze, nu am citit foarte atent intrebare. pe o perioada de 6 sau sapte zile.
scuze dinnou