Ce facem pe timpul prohobitiei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Apr 2009, 15:51

Michael scrie:asa este, e mai liniste in prohibitia mare si cel putin teoretic, ar trebui sa fie si mai degajate zonele de pescuit.
Da, asa ar trebui! teoretic cel putin! In realitate, si braconierii se bucura ca sunt mai rari pescarii cu permis si se gandesc si ei sa ia o "gura" de ozon, a isi oxigeneze creierii infierbantati de atingerea epidermei de setci, navoade, prostovoale etc. Deci inevitabil vor fi intalniri de gradul 3 intre pescarii ultra-sportivi care elibereaza tot si braconeii care prind tot, de la 3 cm la 3 metri, asa-numitii "Atila ai apelor". :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 02 Apr 2009, 20:27

Fario_nebunu scrie:
dan bobei scrie:
Fario_nebunu scrie: Sa inteleg ca nu ai semna o petitie pentru deschiderea sezonului in aprilie? Sau crezi si tu ca nu am face nimic nici cu miile de semnaturi adunate?
De semnat, as semna. Dar... la ce folos?!?
Pai, intamplator cunosc un senator si cred ca ne-ar putea ajuta sa introducem petitia, la care anexam lista de semnaturi. E doar o sugestie. O alta chestie ar fi sa se legalizeze pescuitul la salmonide si cu momeli naturale dar nu insist, stiu ca multi pescari nu vor sa auda, altora le e jena sa spuna ca ar vrea....Deci ramanem doar cu aprilie, ar fi si asta ceva.
Da, asa din aprilie ar merita incercat, dar cu naturale... nu ma bag. :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Apr 2009, 22:14

dan bobei scrie:
Da, asa din aprilie ar merita incercat, dar cu naturale... nu ma bag. :lol:
OK, iti inteleg reticenta. Ti se pare ca ti-ai da girul pentru braconaj, ca s-ar rari pastravii pe cale legala. De fapt, ei se raresc in continuare desi legea cu momelile artificiale e inca valabila. Se raresc pentru ca: de fapt sunt mai multi cei cu naturale decat cei cu artificiale, se retin peste 10 pesti, nu se respecta talia legala, se pescuieste nu 3 zile pe saptamana ci zilnic, in zonele interzise vin sa pescuiasca "gragurii" judetului, sefii RNP etc. Deci daca s-ar respecta apele si pestii nu ar fi nici o problema cu momelile naturale. Parerea mea. Faza cu 2-3 zile pe saptamana e atat de ridicola incat nici paznicii RNP nu o aplica (in general). Culmea, stii cine o respecta si mai da si amenzi cand te prinde in alte zile? Pai, jandarmeria montana! E bizar rau....pentru ca regula celor 3 zile a fost decisa prin 1990 de RNP!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 02 Apr 2009, 22:35

Nu neaparat ca s-ar da drumu la braconaj. Oricum metode gen icre se practica si acum. Asa imi place mie sa-i prind, asa mi se pare cel mai sportiv, si asa consider eu ca e normal. Nu trebuie sa am neaparat cea mai buna parere, dar asa gandesc eu. Nu cred ca as avea vreo placere prinzand un pastrav la rama sau carabete. La vobler sau oscilanta deja se schimba datele problemei. Daca oscilanta mai e facuta si de tine, sincer, nu am cuvinte sa-ti descriu trairea respectiva.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Apr 2009, 22:43

dan bobei scrie:Nu neaparat ca s-ar da drumu la braconaj. Oricum metode gen icre se practica si acum. Asa imi place mie sa-i prind, asa mi se pare cel mai sportiv, si asa consider eu ca e normal. Nu trebuie sa am neaparat cea mai buna parere, dar asa gandesc eu. Nu cred ca as avea vreo placere prinzand un pastrav la rama sau carabete. La vobler sau oscilanta deja se schimba datele problemei. Daca oscilanta mai e facuta si de tine, sincer, nu am cuvinte sa-ti descriu trairea respectiva.
Ai dreptate, e mult mai multa adrenalina in pescuitul cu naluci, atacul e spectaculos, e altfel! pe de alta parte, fa urmatorul expriment: du-te sa iti iei permis de o zi sau mai multe de la ocoale silvice si sporovaieste cu cel ce taie chitanta. In general e chiar paznicul sau un brigadier. Intreaba-l amical cam cu ce se prinde pasttravul si cand? Banuieste cam ce vei auzi in 60-70% din cazuri? Iti spun eu - boistean, corobete, lacusta etc. Mai rar va zice musca artificiala si f rar va vorbi de naluci. Cea mai tare faza am trait-o la Ocolul silvic Voineasa. Mi-a spus cel care a taiat chitanta - era in luna mai - "Nu va obositi acum ca e apa limpede si rece, nu faceti mare lucru! Veniti dupa ce ploua o noapte, sa vedeti Lotrul cum se coloreaza si pastravii cauta rame. Nici nu trebuie sa te ascunzi, vii langa el ca nu te vede!" Din fericire (sau din pacate?) nu a plouat si a ramas bietul Lotru limpede, iar rezultatele au fost slabute, cum pronosticase acel "cunoscator" al naturii! :lol:

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 02 Apr 2009, 22:50

Mda, asta e fascinanta Romanie! Din pacate. Baieti faini pe toate drumurile. Din fericire nu e peste tot asa, din greseala mai sunt si unii care cunosc (si poate) aplica legea.

Scrie răspuns