Ce facem pe timpul prohobitiei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 26 Mar 2009, 16:33

Striper scrie:Banuiesc ca o parte din Mergi pe balti unde e voie si dai drumul la pesti. nu a fost inteleasa.

E clar, ca pe apele publice, nu sta nimeni la discutii si aceste argumente nu-si au rostul.

Lacurile private sunt cu totul altceva, nu?
Si inca ceva - tu te duci in afara prohibitiei si pastrezi 3 stiuci reproducatoare, iar eu prind 10 stiuci eliberate, in prohibitie (e doar un exemplu). Cine face mai mare paguba?

Oricum, asta e un subiect lung si care nu cred ca va avea finalitate. Eu insist pe un lucru - daca toata lumea ar pescui in prohibitie si ar elibera pestii, ar fi mult mai bine decat daca lumea pescuieste in afara ei si pastreaza pestii.
Eu credeam ca vorbim de apele "publice". Pe baltile private respecti regulile impuse. Daca vrei sa tii un peste sau mai multi e treaba ta, atata timp cat ti se permite.
Paguba nu o face pescarul cu undita, vine din alta parte. Aici trebe lucrat. Poate ar fi ideal ca toti sa elibereze pestii, dar atunci ar trebui sa schimbam denumirea tarii, in ritmul actual de implicare a statului in problema pescuitului sportiv.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 17:28

prohibitia rapitorilor se suprapune cu prohibitia stiucii?
daca nu, putem pescui la naluci fara probleme. cand la o specie, cand la alta.
:wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Zelea D
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Zelea D » 26 Mar 2009, 21:12

cred k nu trebe deranjati pestii cand depun icrele chiar dak prinzi si le dai drumu, dar cea mai mare problema e braconaju !!! care mor de ciuda cand vad pe unii cu plasele si scormonesc cu ele apa luand tot astia ar trebui sa faca puscarie la greu !!!

bau.bau
utilizator constant
utilizator constant

Re: Ce facem pe timpul prohobitiei

Mesaj de bau.bau » 26 Mar 2009, 22:45

pescardeclean scrie:Stau si ma gandesc cu durere la cele cateva zile in care prohibitia este in vigoare pentru toate speciile de pesti. Atat la stiuca cat si la restul. voi cu ce va umpleti timpul?

stam cu berea in mana si ne spunem parerile pe forum :lol:
elev pescar

AndyHunter
junior
junior

Re: Ce facem pe timpul prohobitiei

Mesaj de AndyHunter » 27 Mar 2009, 07:54

pescardeclean scrie:Stau si ma gandesc cu durere la cele cateva zile in care prohibitia este in vigoare pentru toate speciile de pesti. Atat la stiuca cat si la restul. voi cu ce va umpleti timpul?
Eu unul imi mai curat un bat, sau o mulineta. Mai schimb un fir, mai lustruiesc o lingura, mai fac un vobler - imi fac de lucru prin juru stanii cum vine vorba - si ma tot uit in calendar (numar zilele) sa vad cand dau domnii "dezlegare la peste":D.

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 27 Mar 2009, 09:07

merg la stiuca,atunci cand se va da voie,cu artificiale.in rest,traiasca Rapala Pro Fishing.Aaa...si invat pt bac
Intotdeauna C&R

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Mar 2009, 11:34

Anul asta, dat fiindca pescuitul la pastrav s-a dechis din ianuarie inseamnca ca atunci cand e prohibitie la stiuca, salau etc iau lanseta si merg la munte. Deja in aprilie se prinde binisor cam pe toate paraiele si lacurile de munte, mai putin cele care izvorasc de la foarte mare altitudine (peste 1800 m). Sper ca si la anul sa fie asa, mi se pare OK. Oricum pastravul indigen se reproduce in octombrie-noiembrie, nui vad de ca in martie-aprilie ar mai trebui protejat la modul de a interzice pescuitul. Parerea mea.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 27 Mar 2009, 11:57

Fario_nebunu scrie:Anul asta, dat fiindca pescuitul la pastrav s-a dechis din ianuarie inseamnca ca atunci cand e prohibitie la stiuca, salau etc iau lanseta si merg la munte. Deja in aprilie se prinde binisor cam pe toate paraiele si lacurile de munte, mai putin cele care izvorasc de la foarte mare altitudine (peste 1800 m). Sper ca si la anul sa fie asa, mi se pare OK. Oricum pastravul indigen se reproduce in octombrie-noiembrie, nui vad de ca in martie-aprilie ar mai trebui protejat la modul de a interzice pescuitul. Parerea mea.
:?: :?: :?: pecuitul la pastrav incepe de la 1 mai, iar cel la lipan de la 1 iunie, vezi ordinul privind prohibitia pe 2009!

p.s. sau ai scris la misto? :shock:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Mar 2009, 14:24

Zelea D scrie:cred k nu trebe deranjati pestii cand depun icrele chiar dak prinzi si le dai drumu...
atata deranj sa fie pe pesti cat ii deranjez eu :lol: la cat de rar prind, ei imi sunt mie datori, nu invers. :lol:
eu sunt cel deranjat.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 27 Mar 2009, 21:10

Si aici e inchis pescuitul la toate speciile.... doua luni am agatat lanseta in cui si am scos pusca din rastel... e voie tot anul la porumbei salbatici, iepuri, gaste canadiene si inca cateva specii.... timp sa fie... singura diferenta e ca nu tine cu catch and release iar pe lanseta nu am luneta :lol: in rest... pretty much the same... fain sport si asta, toata treaba e sa nu stai in casa... :wink:

Scrie răspuns