bmjean scrie:Dle Jean Scurtu (si pe mine ma cheama Jean) - sanatate, imi pare rau ca nu ne cunostem personal, dar din postarile Dvs. am ce sa invat, si nu mi-e rusine. Si eu sunt membru pescar AJVPS Bihor, de mic copil, dar inafara de a-mi plati cotizatia nimic nu am facut ptr. asociatie, eu pescuind mai mult in vacanta de vara, la bunici pe Crisul Alb (zona Sebis- Pod Bocsig, mai mult in Rapsig si mai putin pe Crisul Repede, care intotdeauna mi se parea mult prea "repede" in comparatie cu Crisul Alb si cam poluat in zona orasului si cea industriala).
Orca ai dreptate in cele doua privinte.
1. Dl.Zoli e un adevarat domn, si un pescar adevarat, la fel si dna Eva.
De cate ori am stat cu dl. Zoli la o vorba, tot timpul am invatat cate ceva.
2. La Fughiu, acum cativa ani era peste si chiar se prindea bine la pod, dar intr-o duminica cand il mai invatam pe pustiu sa prinda obleti, mai in jos, cca.300m pe malul opus dadea un localnic cu prostovolul. Iar acum de cate ori merg acolo ma duc numai cu familia si prietenii la "iarba verde", sa batem mingea, un mic, o bere, etc. Despre sexul frumos numai de bine.
Jean,
Poate odata cand voi veni acasa vom avea ocazia sa ne cunoastem,pana atunci iti pot spune ca am pescuit si la Bocsig si chiar pe Teuz ,unde era mult peste,doar ca am pescuit cam demult acolo.Bihorenii se pot bucura ca au ape f. bune pt. pescuit si de ses si de munte si deasemenea multe balti bune.
Ma bucur ca l-ai cunoscut pe prietenul meu Zoli Kosa ,un pescar deosebit ce are in palmares ,daca nu ma insel 6 titluri de campion pe tara la stationar,lucru destul de greu de egalat de altii si care demonstreaza in ciuda varstei ,o longevitate mare in concursurile romanesti de stationar.Zoli a fost in tinerete si un f. bun ciclist fiind in lotul C.C.A.(Casa Centrala a Armatei,Steaua acum).
In concursuri eram adversari dar in rest eram prieteni si ne vizitam destul de des si normal ca de cate ori vin acasa ii fac o vizita si lui Zoli si mai depanam amintirile comune de pescuit.
Oradea de-a lungul timpurilor a format multi campioni si componenti ai echipelor Romaniei de stationar ,existand o traditie,pot spune chiar o scoala de pescuit de concurs cu o valoare ridicata.
Am furat si eu destule din "pescuitul de concurs" in Oradea ca nimeni nu-ti arata nimic concret ajungand chiar sa fiu de mai multe ori in echipa Romaniei de stationar si antrenorul echipei Romanie in 1991 la mondialele de la SZEGHED.
Eu prin nastere sunt brasovean (Bod langa Brasov) si l-a terminarea facultatii in 1968 m-am bucurat ca am putut sa iau repartitia in Oradea si culmea ,I.C.P.D.S(Instituitul de Cercetari si Documentari Silvice) unde am lucrat avea sediu pe malul Crisului Repede,la podul mic dintre podul din centru si podul Decebal,unde era cand am plecat eu din Oradea,Centrul de Calcul din Oradea.
Mi-am ales biroul de asa natura ca sa pot vedea pescarii cum pescuiesc pe Cris.
Iesise chiar si un banc pe seama pasiunii mele pt. pescuit si anume ca in timpul serviciului am iesit sa pescuiesc si cand directorul meu a venit sa ma intrebe ca ce fac in timpul serviciului,i-as fii spus "psst!!! ca trage!!!....
Fir intins si numai bine tuturor pescarilor bihoreni de care ,chiar daca sunt departe ma simt legat in continuare....
Jean Scurtu