Blestemul reginei baltii? si daca...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 06 Feb 2008, 17:54

OvidiuRus scrie:intrebarea mea este : cand prinzi o regina ce faci cu ea ?
o pui la tigaie :lol:

prima mea partida de pescuit in ape de ses a fost la sorete :D
am fost cel mai fericit copil in ziua aia :lol: :lol:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 06 Feb 2008, 17:59

Eu dupa ce prind cite o reginuta o eliberez pe mal la pascut :roll: :twisted: :P

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 06 Feb 2008, 18:04

regina are carnea alba precum bibanul....ASA CA NU O MAI ELIBERATI SAU SA O LASATI PE MAL... bagati'o in tigaie ca ie buna :lol:

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 06 Feb 2008, 20:02

In Tineretului era stiuca, stiuca nu mananca decat puietul de biban soare. Numai salaul o haleste, chiar si adulta, acolo unde este mult salau bibanul soare nu prospera, deci degeaba arunci regina in Sarulesti... :D

Oricum, in Tineretului degeaba baga aia salau ca nu se dezvolta, lacul ala nu este propice salaului.

In urma cu cativa ani era spectacol pe pod, in Tineretului, toata lumea arunca paine la crapi, erau unii, teni, la metru.

Cand prindeam un biban soare ii bagam destu in gura, i-o rupeam, uneori si o ureche, ii faceam branhiile praf si incepeam sa sap dupa ac. Acum m-am perfectionat, ii bag ceva din fier, o crenguta, si sap cu aia, dupa aia o eliberez. Iarna asta am prins cateva la copca, le-am taiat cu briceagul direct... Are carnea alba dar fada, nu are niciun gust. Si daca vreti sa stiti nici macar motanul meu nu le halea, se juca cu ele, asa ca nu i le-am mai dus. Le eliberam dupa maltratare pe toate.

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 13 Feb 2008, 16:46

Priviti si partea buna: in lacurile "strecurate" de peste, unde a mai ramas doar regina baltii si ceva maruntis, mai ai activitare :lol: mai prinzi o regina baltii, mai stai 10 minute sa scoti un carlig din stomacul ei ... :D
Macar daca tot ai dat o taxa sa nu pescuiesti pe aratura.
:respekt:
Sa nu aiba noroc!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Feb 2008, 16:58

Da, eu de-abia astept sa citesc un comunicat de AVPS.....care o fi cum ca "azi, responsabilii societatii noastre au efectuat o actiune de repopulare masiva a lacului X cu trei tone de alevin de sorete si 4 tone de ghibort, raspunzand doleantelor pecsrilor nostrti care s-au plans ca nu le-a tresarit pluta sau bambina deloc in 3 ore de pescuit. Acum cu siguranta li se va misca pluta aia in draci!"

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 13 Feb 2008, 17:24

:D SUPER TARE man abordarea, sa stii ca ar fi multi care s-ar duce sa plateasca o taxa de dragul "distractiei", sau care sa-si invete copii sa pescuiasca!

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 18 Feb 2008, 19:35

apropo de patroni de balti

"O sa admiram stiuca la muzeu domnule asa cum facem cu Dinozauri cu Brontozauri etc"

si o sa prindem sorete la oscilanta si o sa i facem poze pe care le vom pune pe forum

Mai vb peste 10 ani

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Feb 2008, 21:02

Normal ca in cateva zeci de mii de ani, stiuca, salaul si pastravul vor fi specii admirate cu aceeasi emotie in muzee, ca si dinozaurii azi. Insa conform darwinismului, aceste specii de peste vor evolua si se vor adapta la noile conditii de clima si la disparitia omului in urma Marelui Cataclism, asa ca genul ihtios se va combina probabil cu amphibios sau cu batracus si va rezulta o multitudine de pesti-broaste dotati cu par, sau solzi ori golasi... Noi sa fim sanatosi ca nu mai prindem vremurile alea... :lol: :lol:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 25 Feb 2008, 23:46

nu stiu cum sa imi expun gandurile fara sa va supar , dar eu nici nu le maltratez nici nu le dau drumul la pascut soretiolr.
poate ca par nebun , dar in opinia mea , nu ma deranjaza deloc. inca nu am avut neplacerea sa prind un sorete la naluca si nici nu cred ca o sa prin in urmarorii cativa ani.
de ce nu ii omor?.... pt ca este pestele care imi permite sa-mi scot nepotii si verisorii mai mici la un peste si chiar sa ma simit bine. la iesirile de acest gen , totul se preschimba intr-o adevarata competitie, unde capturile sunt de genul " cateva zeci sau chiar sute" si cum bine spune Ionut the crap sunt "potabile" si daca le sti cauta , prinzi exemplare chiar mari , cat palma si poate si mai mari. totul ii sa sti ce fel de comportament are.
bibanul soare este un peste teritorial care isi castiga un loc anume in apele mici unde numai el se hraneste si il apara de confratii care trec prin zona. normal ca exemplarele mai mari au locurile cel mai prielnice hranirii , asadar totul se rezuma la cunoasterea locurilor prielnice.
linia pe care o folosesc eu este cam asa: un ac de 18, 20 de centi fir de 0,10 si o pluta ,cu punctul de lestare la maxim 1g ,o varga de 3-4 m , ochelarii polaroizi si ...la vanatoare. pt ca chiar se vaneaza.
pun un viermus in ac si il dau drept in bot.
soretele , pe locul pe care si-l castiga, il curata de depunerile din apa cu ajutorul curentiolr facuti de inotatoare, pe un diametrm de maxim 10 cm ,perimetru in care tot ce intra se mananca.
pote ca cei patiti se intreaba cum prinde asta cu ac de 18 sorete si ii mai da si drumul? simplu , fiind apa mica si localizand soretele inainte de a icerca sa-l prinzi, momentul atacului este deasemenea vizibil , moment in care are loc si intepatura. garantat 90% din intepaturi ,sunt in coltul "gurii"
sper ca nu v-am plictisit :D
si adevaratul motiv pt care ii crut pe soreti , este ca am un baiat de 4 ani , care sper din suflet sa-mi calce pe urme in privinta pescuitului.
apropo de intrebarea pusa in prima postare de pe topic. Soretele provine din asia si este un hibrid , intre biban european si unul dintre pestii autohtoni. daca nu ma insel au fost creati genetic. nu stiu sigur.
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

Scrie răspuns