nu stiu cum sa imi expun gandurile fara sa va supar , dar eu nici nu le maltratez nici nu le dau drumul la pascut soretiolr.
poate ca par nebun , dar in opinia mea , nu ma deranjaza deloc. inca nu am avut neplacerea sa prind un sorete la naluca si nici nu cred ca o sa prin in urmarorii cativa ani.
de ce nu ii omor?.... pt ca este pestele care imi permite sa-mi scot nepotii si verisorii mai mici la un peste si chiar sa ma simit bine. la iesirile de acest gen , totul se preschimba intr-o adevarata competitie, unde capturile sunt de genul " cateva zeci sau chiar sute" si cum bine spune Ionut the crap sunt "potabile" si daca le sti cauta , prinzi exemplare chiar mari , cat palma si poate si mai mari. totul ii sa sti ce fel de comportament are.
bibanul soare este un peste teritorial care isi castiga un loc anume in apele mici unde numai el se hraneste si il apara de confratii care trec prin zona. normal ca exemplarele mai mari au locurile cel mai prielnice hranirii , asadar totul se rezuma la cunoasterea locurilor prielnice.
linia pe care o folosesc eu este cam asa: un ac de 18, 20 de centi fir de 0,10 si o pluta ,cu punctul de lestare la maxim 1g ,o varga de 3-4 m , ochelarii polaroizi si ...la vanatoare. pt ca chiar se vaneaza.
pun un viermus in ac si il dau drept in bot.
soretele , pe locul pe care si-l castiga, il curata de depunerile din apa cu ajutorul curentiolr facuti de inotatoare, pe un diametrm de maxim 10 cm ,perimetru in care tot ce intra se mananca.
pote ca cei patiti se intreaba cum prinde asta cu ac de 18 sorete si ii mai da si drumul? simplu , fiind apa mica si localizand soretele inainte de a icerca sa-l prinzi, momentul atacului este deasemenea vizibil , moment in care are loc si intepatura. garantat 90% din intepaturi ,sunt in coltul "gurii"
sper ca nu v-am plictisit
si adevaratul motiv pt care ii crut pe soreti , este ca am un baiat de 4 ani , care sper din suflet sa-mi calce pe urme in privinta pescuitului.
apropo de intrebarea pusa in prima postare de pe topic. Soretele provine din asia si este un hibrid , intre biban european si unul dintre pestii autohtoni. daca nu ma insel au fost creati genetic. nu stiu sigur.