Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
edâ„¢
- veteran

-
-
pityu
- veteran

Baieti ! Nu exista nici un blestem al reginei baltii. Exista in schimb un blestem al oamenilor, care devoreaza tot pestele in scopul comercializarii. Unii nu mai stiu efectiv cum sa se imbogateasca si ar vinde si pe draga de mamica lor,...mai putin "regina baltii", pe care nu o cumpara nimeni. De aia s-au inmultit asa fratilor.
-
Fario_nebunu
- veteran

Da, asa e, prea multa lacomie la administratori si lipsa cunostiintelor elementare de piscicultura! De aceea se crizeaza cand aud ca a aparut salaul si stiuca (cazurile Parcul Tineretului si IOR) si trec la eliminarea acestora ca sa prospere "crapul" desi lipsa rapitorilor va duce la degenerarea prin boli a populatiilor de cipriniode si proliofererarea soretelui, ghibortului etc.
Adrian S - da, am fost vecini pentru ca intre timp m-am mutat din zona Timpuri Noi-Sincai. Nu staim ca in anii 70 se pescuia cu taxa acolo, oricum eu am inceput prin 1983 si nu venea nimeni sa te intrebe de sanatate decat in prohibitie si daca te vedeau cu plasa! Acum sunt niste imbecili care administreaza lacul, pun taxa aiuritor de mari si baga plasele, asa ca nu merita sa mai mergi dacat daca stii...locuri bune de rapitor, structuri, obstacole pe fundul apei etc. Crapul e raritate oricum, cel de peste 1 kg.
-
OvidiuRus
- veteran

intrebarea mea este : cand prinzi o regina ce faci cu ea ?
-
Fario_nebunu
- veteran

Ovidiu,
E f simplu! O iei, o pui intr-un bidon de plastic si de aici ai 2 posibilitati:
1. o daruiesti iubitei sai nevestei pe post de pet-animal (usor de hranit, nu necesita cine stie ce conditii)
2. o arunci intr-un lac unde tu ca muritor de rand nu ai voie sa pescuiesti (poti incerca la Sarulesti cu 2-3 luni inainte de campionatul mondial de crap....te asiguri ca prind concurentii la paritate crap si regina!)
3. arunci vreo 10 regine sub scara blocului daca ai necaz pe administrator si vrei sa il vezi verde la fata!
Lasand gluma la o parte - ce poti face? O pastrezi in ideea de a nu ii permite sa se inmulteasca dar asta nu ajuta f mult ptr ca sunt sute de mii, milioane in lac. Daca esti milos ii dai drumul, desi nu e o idee buna. Daca ai pisica ii aduci un cos de regine.

-
mihali
- veteran

Domnilor, regina asta are si ea acolo, ca orice regina, o poza? Ca la noi "regele" e bibanul.Pe asta il stiu.
-
mihali
- veteran

Oooaaa! E un peste frumos. Dar inteleg ca nu e frumos ce face.
Nu am vazut asa ceva.
-
SorinM13
- senior

OvidiuRus scrie:intrebarea mea este : cand prinzi o regina ce faci cu ea ?
In prima faza incerci sa recuperezi carligul inghitit cat se poate de ecologic si nedureros pentru regina (tai firul ).
In faza a doua injuri ca ti-a inghitit si cel de al n....-lea carlig si nu-l mai poti recupera.
In a treia faza, te enervezi si incepi sa-i tai desfaci gura si ajungi pana aproape in burta pentru a reintra in posesie.
Si tot asa....
-
onesti
- veteran

Fario_nebunu scrie:2. o arunci intr-un lac unde tu ca muritor de rand nu ai voie sa pescuiesti (poti incerca la Sarulesti cu 2-3 luni inainte de campionatul mondial de crap....te asiguri ca prind concurentii la paritate crap si regina!)

Asta da idee de ecologizare! Ar trebui sa faci un poll cu "cine se baga". Eventual sa dea si danr un copy/paste la topicul asta si pe crap.ro.
Dincolo de glume, cum ziceau si altzi baietzi inainte, cred ca si regina are un loc bine determinat in ecosistemul din Romania (ca orice peste de altfel). Nu au loc in ecosistem cei care au facut ca regina sa fie populatzie dominanta si rapitorii ei naturali sa fie din ce in ce mai putzini si sa aiba sanse din ce in ce mai mici de a ajunge la dimensiuni la care sa incurce reginele.