avatul de dunare
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Pentru a va edifica asupra problemelor de incadrare sistematica, denumire si caracteristici ale unor specii de pesti, puteti vizita www.animalia.go.ro sau www.fishbase.org
ROSIOARA " RAPITOARA"
Pescuiam pe un canal cu multi ani in urma si dupa ce am prins cateva stiuci sub kil, la rotativa nr.3, ma loveste ceva foarte tare si zaresc in acelas timp o stralucire lata de vre-o doua palme sub oglinda apei.Am zis asta e stiuca zilei, sa fiu atent sa nu fac nici o gresala, intre timp bruta se indrepta cu repeziciune spre trestii, o intorc si... mulinez, dar parca nu mai am nimic la capatul firului: sa fi rupt, sa fi luat iarba...?! Nici gand, era o rosioara enorma(aprox.500gr) care, epuizata de duritatea drilului nu se mai impotrivea.Cred ca am mai prins una sau doua, dar babusca nici nu am auzit macar sa se fi prins. 

avat pe dunare
Voblere floating( rapala original F7 S sau orice vobler de suprafata) de culoare alb, argintie, fara a -l scufunda mai mult de 30 -50 cm, recuperare intermitenta -repede -incet , streamer alb, jucat la suprafata, si musca alba (parasuta) legat pe carlig nr. 4
Avatul vaneaza albitura de la suprafata, adesea atacand de jos in sus si aruncand in aer prada.Momeala va trebui sa imite pestisorii vizati, si jucati in viteza!!!
Avatul vaneaza albitura de la suprafata, adesea atacand de jos in sus si aruncand in aer prada.Momeala va trebui sa imite pestisorii vizati, si jucati in viteza!!!
- Wavedancer
- veteran
F7S-ul e cam mare. Merg mult mai bine voblerele mici-medii (2,5-5 cm) si echipamentul Ultra-Light. Toamna tirziu, pe apa rece, voblerele suspending cu bataie marunta (SSR, Husky Jerk, Count-Down, Tail Dancer) de 7-9 cm, cu echipament de clase Medium.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
pescarel scrie:Obletii aia giganti poate erau avatei sau sabita. Cat despre rosioara, eu stiu ca e mai lata decat babusca, si ataca destul de des nalucile.
Nu cred ca obletii pot fi confundati cu cu avateii si/sau sabitele. Avateii (nu avatii !) de dimensiunea obletilor au corpul aproape cilindric si gura mare cu deschiderea larga iar sabitele sunt mult mai late, au spinarea dreapta si gura indreptata catre in sus.
P.S. "obletul gigant" (chiar exista si poate atinge 40 cm lungime) este de fapt obletul mare (Chalcarburnus chalcoides), o alta specie de oblet inrudita indeaproape si aproape identica cu obletul comun (Alburnus alburnus).