avatul de dunare
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Michael : ce zici sa facem o partida de pescuit impreuna,mai schimbam niste informatii,cred ca in timisoara sunt destul de putini care dau la rapitori,cred ca ar trebui sa ne cunoastem in timp,macar cei de pe forum.Stii m-am uitat prin magazinele de la noi si sunt foarte slab aprovizionati si chiar se plang ca acum in plin sezon nu pot sa se aprovizioneze intrucat firmele distribuitoare sunt cu stocurile pe 0.Cred ca o sa ma duc pana la Szeged daca mai gasesc un coleg de breasla ca sa nu ma plictisec pana acolo,am auzit ca sunt bine aprovizionati.
caius delamarian
Caius,
Citeste si articolul de pe Rapitori cu pescuitul avatului toamna, gasesti acolo si modele prinzatoare .
Eu dau la rotative in general si mi-au mers cel mai bine Mosca Mosquito (pe galben) si un Shakespeare care prinde tot timpul, nr2, cu paleta in culori de la albastru, descrescand intensitatea pana la alb(si ceva modele de solzi pe ea), holografica, cu pene galbene pe tripla.
Drept sa-ti spun pe Dunare avatul mi s-a parut ceva mai fraier decat pe Timis/Bega desi e destul de mult si pe rauri dar mai greu de pacalit
Citeste si articolul de pe Rapitori cu pescuitul avatului toamna, gasesti acolo si modele prinzatoare .
Eu dau la rotative in general si mi-au mers cel mai bine Mosca Mosquito (pe galben) si un Shakespeare care prinde tot timpul, nr2, cu paleta in culori de la albastru, descrescand intensitatea pana la alb(si ceva modele de solzi pe ea), holografica, cu pene galbene pe tripla.
Drept sa-ti spun pe Dunare avatul mi s-a parut ceva mai fraier decat pe Timis/Bega desi e destul de mult si pe rauri dar mai greu de pacalit
Am uitat de "lethal weapon". Shad mic cu jig de 17g iar pe fir prins un streamer (alb cu glittter sau negru). Atacurile au venit cel mai des la musca /exemplarele sub 1 kg/, mai rar la shad. Am incercat si cu "plumb de avat" cum il numesc ungurii - un plumb in forma de pestisor, de 25-30g, prevazut cu o tripla, cu care poti arunca foarte departe, tot cu sistemul cu streamer. Desi in Ungaria se foloseste cu predilectie aceasta montura, eu inca nu am prins cu ea nimic.
Adevarul e ca nu ma duc la Dunare pentru avati, dar vara in timpul zilei e distractiv.

merci bogdans,
nu stiu daca-i mai smecher pe timis si bega dar ce mi s-a intimplat in wekend n-am patit de cand merg pe dunare.timp de trei zile cat am stat pe dunare a rapit avatul non stop,au fost si cate 8-10 sarituri pe o raza de 100m,am dat la tot ce am in trusa si n-am agatat unul,n-ai vazut asa ceva parca fierbea apa de ei,la un moment dat am crezut ca o sa sara pe mal, atat de aproape rapeau. Si asta se intampla aproape de fiecare data cand merg, dar nu cu asa intensitate, incat m-au disperat.
nu stiu daca-i mai smecher pe timis si bega dar ce mi s-a intimplat in wekend n-am patit de cand merg pe dunare.timp de trei zile cat am stat pe dunare a rapit avatul non stop,au fost si cate 8-10 sarituri pe o raza de 100m,am dat la tot ce am in trusa si n-am agatat unul,n-ai vazut asa ceva parca fierbea apa de ei,la un moment dat am crezut ca o sa sara pe mal, atat de aproape rapeau. Si asta se intampla aproape de fiecare data cand merg, dar nu cu asa intensitate, incat m-au disperat.
caius delamarian
Teoria ca avatul se prinde mai bine cand NU rapeste mi se pare din ce in ce mai adevarata. Tot la Dunare am patit si eu sa prind avat cand era "liniste", iar cand au inceput sa rapeasca nu am mai luat nimic (in acelasi loc, aceeasi zi).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Caius,
Nu-ti fa griji, am patit-o si eu, si altii ,e drept ca am prins mai bine cand nu batea dar am prins si cand batea. Cred ca e chestie de noroc desi multi zic ca la pescuit e vorba de "stiinta"
Eu am inceput sa nu ma mai duc chitit pe avat, ma duc la salau, somn etc dar daca vad ca vaneaza mai dau din cand in cand si cu o rotativa.
Macar nu e frustrant sa stii ca ai plecat la avat si n-ai luat nimic, daca intra bine, daca nu "zic ca am fost la salau"
Nu-ti fa griji, am patit-o si eu, si altii ,e drept ca am prins mai bine cand nu batea dar am prins si cand batea. Cred ca e chestie de noroc desi multi zic ca la pescuit e vorba de "stiinta"
Eu am inceput sa nu ma mai duc chitit pe avat, ma duc la salau, somn etc dar daca vad ca vaneaza mai dau din cand in cand si cu o rotativa.
Macar nu e frustrant sa stii ca ai plecat la avat si n-ai luat nimic, daca intra bine, daca nu "zic ca am fost la salau"