avatul de dunare

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 19 Oct 2004, 08:09

Era si culmea ca in ditamai firma sa nu mai fie pescari, nu ? :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Avat Dunarean

Mesaj de Adelin » 23 Oct 2004, 08:27

@Caius-Sa nu crezi ca o formula valabila pe Timis,Mures, sau Cris e valabila pe Dunare.Am fost anul asta pe Sulina si am incercat cateva variante la avat, variante cu care in zona daca dau 10 ani fara oprire sunt convins ca nu prind unul.Pesti de acolo au alt comportament si e ceva foarte logic(alta densitate de pesti si cred cel mai important lucru marimea medie a pestilor prada).Daca mai esti interesat de subiect scrie pe privat si i-ti dau niste idei. 8)

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 23 Oct 2004, 08:38

Daca atunci cand spui pesti prada te referei la obleti, nu cred ca marimea medie difera mult de la o locatie la alta.

Adelin
Moderator
Moderator

Prada=obleti

Mesaj de Adelin » 05 Noi 2004, 11:41

Cred ca pe Dunare nu doar obletii pot fi considerati prada, avand in vedere la ce talie pot atinge rapitorii aici.Un prieten care afost pe Sfantu Gh anul trecut spunea ca la o masa ingurgita max. 5-6 obleti XXXXL, si spunea ca toti erau supradimensionati.Eu am fost pe Sulina si nu am prins decat rosioare si babusti, dar nu am putut sa le folosesc in montura. :roll:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 05 Noi 2004, 11:55

Pe Dunare (de fapt si pe Prut) obletul atinge niste dimensiuni destul de mari. Cat despre cat inghit si cum inghit la o masa unii rapitori.... am vazut acum cativa ani la Dunare un salau care avea in el un ciortanel si un caras, amandoi destul de maricei, intregi. Acum trei saptamani am prins un biban in care am gasit o platica mai mare decat jumatate din lungimea bibanului. Hraparet, nu gluma!

paul
Moderator
Moderator

Re: Prada=obleti

Mesaj de paul » 05 Noi 2004, 11:57

Adelin(Arad) scrie:Eu am fost pe Sulina si nu am prins decat rosioare si babusti, dar nu am putut sa le folosesc in montura. :roll:
Care este diferenta intre babusca si rosioara? Nu este unul si acelasi peste? Eu mai mereu am zis ca babusca este o rosioara mai mica.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Noi 2004, 12:02

Babusca este o rosioara mai mica asa cum carasul e un crapusor mai mic. :lol: :lol: :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Noi 2004, 12:19

Cand se intampla sa prind rosioara sau babusca, sincer nu-mi prea pasa ca e una sau alta. Rosioara e mai lata, are aripioare mai rosii, culori mai aprinse. Babusca are culori mai palide si parca are ochii mai rosii. Daca vrei cauti pe net speciile si te lamuresti cu poze. Iti pot da denumirile stiintifice daca ai chef de cautat. Inca nu-s lamurit daca ambele specii sar la naluci.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 05 Noi 2004, 12:21

De babusca la naluci nu am auzit !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Noi 2004, 12:29

Oricum, eu ma pot distra si cu una si cu alta, ca ambele sar super la muste artificiale! Si cand au 2-300 grame si ai un bat usor, sa vezi ce placere de dril iese!

Scrie răspuns