avatul de dunare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Avat Dunarean
@Caius-Sa nu crezi ca o formula valabila pe Timis,Mures, sau Cris e valabila pe Dunare.Am fost anul asta pe Sulina si am incercat cateva variante la avat, variante cu care in zona daca dau 10 ani fara oprire sunt convins ca nu prind unul.Pesti de acolo au alt comportament si e ceva foarte logic(alta densitate de pesti si cred cel mai important lucru marimea medie a pestilor prada).Daca mai esti interesat de subiect scrie pe privat si i-ti dau niste idei. 

Prada=obleti
Cred ca pe Dunare nu doar obletii pot fi considerati prada, avand in vedere la ce talie pot atinge rapitorii aici.Un prieten care afost pe Sfantu Gh anul trecut spunea ca la o masa ingurgita max. 5-6 obleti XXXXL, si spunea ca toti erau supradimensionati.Eu am fost pe Sulina si nu am prins decat rosioare si babusti, dar nu am putut sa le folosesc in montura. 

Pe Dunare (de fapt si pe Prut) obletul atinge niste dimensiuni destul de mari. Cat despre cat inghit si cum inghit la o masa unii rapitori.... am vazut acum cativa ani la Dunare un salau care avea in el un ciortanel si un caras, amandoi destul de maricei, intregi. Acum trei saptamani am prins un biban in care am gasit o platica mai mare decat jumatate din lungimea bibanului. Hraparet, nu gluma!
Re: Prada=obleti
Care este diferenta intre babusca si rosioara? Nu este unul si acelasi peste? Eu mai mereu am zis ca babusca este o rosioara mai mica.Adelin(Arad) scrie:Eu am fost pe Sulina si nu am prins decat rosioare si babusti, dar nu am putut sa le folosesc in montura.
Cand se intampla sa prind rosioara sau babusca, sincer nu-mi prea pasa ca e una sau alta. Rosioara e mai lata, are aripioare mai rosii, culori mai aprinse. Babusca are culori mai palide si parca are ochii mai rosii. Daca vrei cauti pe net speciile si te lamuresti cu poze. Iti pot da denumirile stiintifice daca ai chef de cautat. Inca nu-s lamurit daca ambele specii sar la naluci.