Atentie pescari: traim intr-o Romanie a hotilor!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 31 Oct 2006, 08:56

Dac'as fi pagubasu', as pune anunturi pe scara blocului, pe fiecare palier, pe usa liftului, cum ca ofer recompensa pt scule (fara a mentiona cat)...i'as da "o jumate" cu promisiunea ca nu ma duc la politie, ar fi multumit...as mai sta de vb cu "radiosantzu", de asemenea cu promisiunea de'a da recompensa(fiecare bloc are asa ceva) si'ar sta cu ochii pe aleea blocului, tre' sa observe cineva, ceva...daca hotu' nu este pescar, atunci va cauta sa le praduiasca, iar cel mai bun loc de facut asta, e oboru', oricine stie ca duminica dimineata, sunt o gramada de vanzatori si cumparatori de scule "second"...ar merita sa mergeti duminica dimineata in obor si sa stati de vb cu mosii, care vand si cumpara, permanant scule, ii gasiti vis-a-vis de rulotele cu oua...
Mare pacat de aceasta pierdere... :(
ÃŽmi plac peştele...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 31 Oct 2006, 10:01

AndreiZ scrie:Nu stiu daca mai conteaza cum s-a intamplat... a lasat un amic de-al lui cu bagajele la lift, chiar in blocul in care locuieste... si s-a dus la masina pt. ca isi uitase cheile de la casa... amicul a bagat bagajele in lift si-l astepta. Intre timp, a aparut o femeie, care vroia sa urce cu liftul (bloc de 16 etaje)... Cum Dragos nu venea, amicul nostru i-a zis femeii sa urce in lift, desi femeia i-a atras atentia cu privire la bagaje... Amicul i-a spus ca poate sa urce pt. ca el o sa cheme apoi liftul, la parter. Dupa ce femeia a urcat, a aparut si Dragos. Au asteptat amandoi sa coboare liftul... Liftul a intarziat intre etaje, se pare (nu are indicator la parter ca sa vada la ce etaj se afla liftul si este un model de lift care raspunde la comenzile de la etajele cele mai apropiate, nu e ca lifturile vechi, care ignora comenzile de la etajele superioare daca sunt chemate de la parter)... si dupa ceva timp (pana in 3 minute, zice Dragos, din ce mi-a spus azi), a venit la parter. Cand usile s-au deschis, in lift nici urma de bagaje!!!

Un fel de show David Copperfied in versiune romaneasca. Situatia pare ireala... Cand m-a sunat Dragos aseara si mi-a spus... l-am intrebat daca glumeste, cumva... Nu-mi venea sa cred!!!

Eu n-as fi putut sa las liftul sa plece cu bagajele... nici macar la mine in bloc, unde ne cunoastem cu totii. Asta e, ce s-a intamplat, s-a intamplat... problema e ca nu stiu cum o sa-si recupereze pierderea sau daca o sa le mai recupereze vreodata.

Blocul nu are alte iesiri. Hotul este clar, din bloc. Au chemat politia, si cu caine dresat. Urmele s-au pierdut, pt. ca dupa intamplare au mai urcat vecini in lift. Femeia care a urcat cu bagajele a coborat la etajul 13 (ghinion!) si a lasat liftul sa plece. Cineva l-a chemat dorind sa coboare, dar probabil s-a razgandit rapid cand a vazut comoara din lift... a preferat sa descarce “comoara” si probabil si-a schimbat planurile pentru acea seara - n-a mai plecat de acasa, probabil nu atunci, pe loc. Oricum, a fost cineva cu un instinct al hotiei extrem de dezvoltat. Oricine, ca om normal, si care probabil n-are treaba cu pescuitul, cand cheama liftul si gaseste inauntru un tub, o lada de plastic cu scule, o cutie mare (motorul electric)... la ce se gandeste prima data? Le-a lasat vecinul in lift! Hai sa-i las liftul sau sa cobor cu ele... dar nu ma ating de ele... Numai un individ cu hotia in sange si cu un tupeu maxim ar fi putut face asa ceva - a deschis usa, a vazut “cadourile”, i-a multumit frumos lui Mos Craciun al hotilor, le-a inhatat si zup! cu ele in casa...
Se rezolva foarte simplu: sa ia o camera de supraveghere IP camera, s-o monteze la intrarea in bloc, si sa seteze softul sa inregistreze numai cand detecteaza miscare (ca sa nu trebuiasca sa stea cu ochii in monitor cine stie cate zile). La un moment dat o sa iasa a ala cu betele sau cu motorul sa incerce sa le vanda, si in momentul ala l-a prins. Altceva n-are ce face, politia nu poate lua la perchezitionat toate apartamentele din bloc, n-ai cum sa obtii mandat cata vreme n-ai nici un indiciu cu privire la identitatea faptasului.
Cu lacrimi Bastus!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 31 Oct 2006, 10:01

Perchezitie e usor de zis, mai greu de facut. Politia e legata de maini... mandatul este eliberat acum numai de judecatorie, prin hotarare judecatoreasca... si pe baza de probe.

A pus si anunturi prin bloc, va dati seama. Insa nu cred ca hotul e dispus sa se dea in fapt chiar la el in bloc... problema e ca in cutia cu scule avea si toate actele. Deocamdata, n-a aparut nimic.

Amicul ala stie ca e bun de plata... or sa se inteleaga ei cumva.

De-asta am si anuntat aici, pe forum... poate cineva se va intalni, pe undeva, cu vreuna din lansetele sau mulinetele alea. Oborul e targul dedicat, unde se duc pescarii... macar sa fie atat de prost sa iasa cu ele in Obor, insa eu nu prea cred. Probabil habar nu are de valoarea reala a sculelor, si le-o da in Vitan pe nimica toata...

Un blank de Sage GSH din generatia a III-a costa 250 Euro... si chiar e o raritate, pentru ca generatia asta de blank-uri nu se mai produce... erau niste lansete de salau exceptionale - ultra-rapide, foarte usoare si f. senzitive. Bateau orice Loomis fara drept de apel.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 31 Oct 2006, 10:06

Gerula scrie: Se rezolva foarte simplu: sa ia o camera de supraveghere IP camera, s-o monteze la intrarea in bloc, si sa seteze softul sa inregistreze numai cand detecteaza miscare (ca sa nu trebuiasca sa stea cu ochii in monitor cine stie cate zile). La un moment dat o sa iasa a ala cu betele sau cu motorul sa incerce sa le vanda, si in momentul ala l-a prins. Altceva n-are ce face, politia nu poate lua la perchezitionat toate apartamentele din bloc, n-ai cum sa obtii mandat cata vreme n-ai nici un indiciu cu privire la identitatea faptasului.
Ne-am gandit si la un web cam... insa pare greu de realizat... hotul nu e prost, camera aia e greu de ascuns, poate sa afle cand se monteaza... Poate amicul care a facut-o sa se ocupe... Deocamdata, a facut panda doua nopti la rand.

kip
junior
junior

Mesaj de kip » 31 Oct 2006, 10:33

Unde ia fost capul? Prietenul... putea sa urce sau sa scoata bagajele. Acum de ce mai plange...asta e! Doar zeii vor hotarî cum se va termina povestea! Eu am pierdut pe balta un degorºor si mi-a fost la fel de greu ,, mai ales ca al doilea in acelasi loc l-am gasit dupa ce l-am pierdut! nu m-am lasat pana nu l-am cautat de-si aveam foarte multe motive sa las lucrurile asa cum erau! Nu conteaza valoare unui obiect conteaza ca a fost lasat în plata soartei. Nu e o critica e doar o compasiune! sunt alaturi de ei!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 31 Oct 2006, 10:36

AndreiZ scrie:
Gerula scrie: Se rezolva foarte simplu: sa ia o camera de supraveghere IP camera, s-o monteze la intrarea in bloc, si sa seteze softul sa inregistreze numai cand detecteaza miscare (ca sa nu trebuiasca sa stea cu ochii in monitor cine stie cate zile). La un moment dat o sa iasa a ala cu betele sau cu motorul sa incerce sa le vanda, si in momentul ala l-a prins. Altceva n-are ce face, politia nu poate lua la perchezitionat toate apartamentele din bloc, n-ai cum sa obtii mandat cata vreme n-ai nici un indiciu cu privire la identitatea faptasului.
Ne-am gandit si la un web cam... insa pare greu de realizat... hotul nu e prost, camera aia e greu de ascuns, poate sa afle cand se monteaza... Poate amicul care a facut-o sa se ocupe... Deocamdata, a facut panda doua nopti la rand.
Nu web cam, ci camera de supraveghere tip IP camera. Se gasesc si modele extrem de mici, usor de camuflat pe dupa vreun contoar ceva ;).
Cu lacrimi Bastus!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 31 Oct 2006, 11:04

eu zic sa o ia din usa in usa sa explice ce s-a intimplat si sa ceara permisiunea sa se uite prin casa .Orce om corect il va intelege si ii va da voie sa ii controleze prin casa .Cine nu vrea sa-l lase poate fi trecut pe lista suspectilor.Poate pare absurda aceasta idee dar eu inca mai cred ca sint multi oameni cu bunsimt si il vor ajuta

dorel

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 31 Oct 2006, 11:08

Am vorbit deja cu Dragos, i-am spus... stia despre ce e vorba, firma la care lucreaza se ocupa si de sisteme de securitate, din ce mi-a zis la telefon. Si eu as fi pt. asa ceva, insa Dragos decide ce vrea sa faca in continuare.

Intre timp, s-a inteles cu amicul responsabil "moral" de toata patania si amandoi au convenit asupra unui mod prin care amicul sa-l ajute pe Dragos sa-si recupereze paguba.

Oricum, mie mi-e necaz de atatea lansete si mulinete bune, sa se piarda asa usor.

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 31 Oct 2006, 11:12

PODOSU DOREL scrie:eu zic sa o ia din usa in usa sa explice ce s-a intimplat si sa ceara permisiunea sa se uite prin casa .Orce om corect il va intelege si ii va da voie sa ii controleze prin casa .Cine nu vrea sa-l lase poate fi trecut pe lista suspectilor.Poate pare absurda aceasta idee dar eu inca mai cred ca sint multi oameni cu bunsimt si il vor ajuta

dorel
Duminica seara, cand a venit politia, la jumatate din usile apartamentelor la care au batut nu a raspuns/deschis nimeni. Dupa cum am mai spus, mai usor de zis decat de facut. Deocamdata, incearca sa se impace cu pierderea... cat de cat.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Oct 2006, 11:15

pai daca exista prieteni de nadejde ar trebui facut planton zi si noapte/schimburi,fara sa bata la ochi,in sperantza ca faptasul incearca sa iasa cu ele.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Închis