am vazut ca l-a suspendat Dan... singura solutie pentru de-astia care n-au ce face si trolluiesc forumurile... oricum, subit interesul lui pt. topicul asta...andrei-ovidiu scrie:lasa-l Andrei pe tarzan ca e I I cu sportu' asta!
Atentie pescari: traim intr-o Romanie a hotilor!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu ma pricep asa bine dar cam toti care citim forumul asta ne incadram in definitia ta ca " troluim forumurile" cu toate ca cu siguranta avem si altele de facut, si nu avem un un anters in nici un subiect anumea.AndreiZ scrie:am vazut ca l-a suspendat Dan... singura solutie pentru de-astia care n-au ce face si trolluiesc forumurile... oricum, subit interesul lui pt. topicul asta...andrei-ovidiu scrie:lasa-l Andrei pe tarzan ca e I I cu sportu' asta!
Cat despre lansete, cred ca este clar vorba de gusturi , unul jura in numele lui Sage celalalt joaca cu LOOMIS , ei si ? eu am un shimano ieftin cu care fac aceiasi treba ca unul cu Sage sau cu Loomis si ma costat de 5 ori mai putin ca celelelalte . Deci avantaj serviciu eu.
Shimano e cel ma bun ! nu ?
Am vaga senzatie ca faci o eroare tipica pentru cei foarte familiarizati cu echipamentele high end: iti inchipui ca majoritatea pescarilor din Ro au vreo cat de vaga idee despre ce-s alea mandrine cu bratari FRSAndreiZ scrie:... pentru ca lansetele alea sunt f. usor de recunoscut, mai ales datorita mandrinelor pe care nu le gasesti nici sa dai cu tunul, cu bratari FRS...

Cu lacrimi Bastus!
Cel mai bine ar fi daca ai putea posta o fotografie cu lansetele in cauza ( poate propietarul are la album sau daca nu de pe net lansete din aceiasi serie.. ceva… ) daca se ampiedica cineva de ele cu siguranta va fi mai usor de recunoscut decat daca doar le descri.Gerula scrie:Am vaga senzatie ca faci o eroare tipica pentru cei foarte familiarizati cu echipamentele high end: iti inchipui ca majoritatea pescarilor din Ro au vreo cat de vaga idee despre ce-s alea mandrine cu bratari FRSAndreiZ scrie:... pentru ca lansetele alea sunt f. usor de recunoscut, mai ales datorita mandrinelor pe care nu le gasesti nici sa dai cu tunul, cu bratari FRS....
Poate vine cu noroc si le recuperati. Parerea mea.
Daca tot vorbim despre lansete scuza-ma ca te intreb dar din mesajul tau nu pot sa deduc cu ce sunt Sage mai bune ca Loomis ? Atat ca ti-au trecut prin mana. Nu spune nimic .AndreiZ scrie: Cat despre Sage vs. Loomis, noi le-am comparat direct, pt. ca am pescuit cu ele atata vreme... plus ca ne-au trecut ceva betze Loomis prin mana, cel putin prin mana mea. Iar Dragos a adus ceva blank-uri de Sage in tara si multi din prietenii nostri si-au facut lansete pe blank-urile astea.

- StefanDinu
- veteran
@ gerula
gerula - cam ai dreptate - eu ma gandeam la cercul nostru de prieteni, cei care stiam cum aratau lansetele respective...
@georgescu
Destul de greu sa postez pozele cu lansete... pt. ca omul nu avea poze cu ele in care sa se vada bine... iar in alta parte nu le vei gasi, pt. ca erau lansete custom, facute dupa specificatiile clare ale lui Dragos - maner de pluta integral si bratari culisante... pozele bratarilor s-ar gasi, ca mai avem cateva perechi... oricum, o sa-i spun sa caute prin poze...
Cat despre afirmatia mea in ceea ce priveste Sage vs. altele - ai dreptate, e o parere pur subiectiva. Care a plecat de la observatii personale, comparand niste blank-uri/lansete finite Sage versus blank-uri/lansete finite Loomis, din aceeasi serie Hot Shot: finisajul blank-urilor, conicitati, grosimea peretilor, diametrul varfului, felul in care se incarcau in lanseu (viteza de revenire), felul in care lucrau in sarcina (rezerva de putere, curbura blank-ului)... plus greutatea lansetelor, destul de scazuta si echilibrarea lor foarte buna (aspecte care tin nu doar de blank, ci si de rod builder - in cazul de fata, Aurel Onut). Stii cum e - cate capete, atatea idei. In definitiv, fiecare pescuieste cu ce poate si cu ce isi permite. Am intalnit multi pescari care ma intrebau "de ce Loomis? ce, prinde mai mult de banii aia? sau cum, prinde singura?"... Pentru altii, ideea e sa-ti iei lanseta potrivita pt. aplicatia potrivita. Sunt multe de discutat
si multe discutabile... de la om la om.
@stefane - se zice "c...t in traista" sau "fir intins!"... nu "bafta!"
:) glumeam... la cate targuri sunt, trebuie sa pierzi ceva zile din viata ca sa le bati... si numai de asta n-are omul asta timp...
gerula - cam ai dreptate - eu ma gandeam la cercul nostru de prieteni, cei care stiam cum aratau lansetele respective...
@georgescu
Destul de greu sa postez pozele cu lansete... pt. ca omul nu avea poze cu ele in care sa se vada bine... iar in alta parte nu le vei gasi, pt. ca erau lansete custom, facute dupa specificatiile clare ale lui Dragos - maner de pluta integral si bratari culisante... pozele bratarilor s-ar gasi, ca mai avem cateva perechi... oricum, o sa-i spun sa caute prin poze...
Cat despre afirmatia mea in ceea ce priveste Sage vs. altele - ai dreptate, e o parere pur subiectiva. Care a plecat de la observatii personale, comparand niste blank-uri/lansete finite Sage versus blank-uri/lansete finite Loomis, din aceeasi serie Hot Shot: finisajul blank-urilor, conicitati, grosimea peretilor, diametrul varfului, felul in care se incarcau in lanseu (viteza de revenire), felul in care lucrau in sarcina (rezerva de putere, curbura blank-ului)... plus greutatea lansetelor, destul de scazuta si echilibrarea lor foarte buna (aspecte care tin nu doar de blank, ci si de rod builder - in cazul de fata, Aurel Onut). Stii cum e - cate capete, atatea idei. In definitiv, fiecare pescuieste cu ce poate si cu ce isi permite. Am intalnit multi pescari care ma intrebau "de ce Loomis? ce, prinde mai mult de banii aia? sau cum, prinde singura?"... Pentru altii, ideea e sa-ti iei lanseta potrivita pt. aplicatia potrivita. Sunt multe de discutat

@stefane - se zice "c...t in traista" sau "fir intins!"... nu "bafta!"

@ AndreiZ
Nici acum nu reusesc sa anteleg din spusele tale , cu ce este una mai buna ca cealalta ? chiar daca " ti-au trecut prin mana ". Nu poti sa dai un raspuns clar , s-a dai un argument , o calitate, un amanunt , ceva... , cum Sage se pisa pe orice Loomis ?( dupa spusele tale )
deci deduc ca este doar chestie de gusturi
La unii le place Sage , la altii Loomis iar mie Shimano !
( asta pana castig la loto si prind si eu fitze cauzate de vanitate
)
Nici acum nu reusesc sa anteleg din spusele tale , cu ce este una mai buna ca cealalta ? chiar daca " ti-au trecut prin mana ". Nu poti sa dai un raspuns clar , s-a dai un argument , o calitate, un amanunt , ceva... , cum Sage se pisa pe orice Loomis ?( dupa spusele tale )
deci deduc ca este doar chestie de gusturi

La unii le place Sage , la altii Loomis iar mie Shimano !

AndreiZ scrie: Cat despre Sage vs. Loomis, noi le-am comparat direct, pt. ca am pescuit cu ele atata vreme...
Nu stiu ce sa mai amteleg, dar comentariile astea mi se par un pic contradictorii.AndreiZ scrie:Eu oricum nu pescuiesc cu Sage, pt. ca n-am
Deci cum spui , cu Sage nu pescuiesti dar sti tu ca ele se pisa pe orice Loomis

Nu ma pricep prea bine dar cum se masoara sezitivitatea la lansete?AndreiZ scrie:Pe scurt: sunt mai senzitive, mai usoare, mai rapide
Cu greutatea sunt convins ca ai folosit un aparat de masura

Dar cu rapiditatea cum ati facut ? matematic ? timp/distanta sau asa din ochii ?
Daca sunt asa de bune si au asa mare cautare care este motivul de nu se mai produc ? cat despre cautarea lor cu disperare eu cred ca le cauta lumea din cauza ca vor sa aibe ceva ce nu mai are nimeni… dar acu intram la alte niveleAndreiZ scrie: blank-urile alea nu se mai produc (desi, pe afara, sunt multi care le cauta cu disperare).

Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni , dar uite mi-am propus sa castig la loto saptamana asta

deci explicatiile tale poate ma ajuta sa fac alegera cea mai fericita
Multumesc ! si scuze dak am deranjat cu antrebarile mele legate de lansete starnite din simpla curiozitate.

scurt si la obiect: da, am mai multe loomis-uri cu care pescuiesc

poate ar trebui sa-ti propui sa castigi din altele... ca la loto, slabe sperante.
toata discutia asta e off-topic. aviz moderatorilor...