ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 11 Mar 2009, 16:12

@ danone

Ai punctat foarte bine dar cred ca este a nu stiu cata oara cand i se spune lui apsalba aceasta chestiune. Se face ca nu pricepe si gata. Un lucru este sigur insa. Nu poate fi vorba despre un permis unic decat daca acesta va fi emis de statul roman.

@ apsalba

Astept raspuns la ce v-am intrebat in postarea anterioara, eventual pe privat. Merci.

dan bobei
veteran
veteran

Re: ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA

Mesaj de dan bobei » 11 Mar 2009, 17:23

dan bobei scrie: Pot sa intreb si eu cine a avut aceasta splendida initiativa?
Intrebarea e inca valabila, se poate da un raspuns?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 11 Mar 2009, 18:04

iara o luam de la inceput!discutii , citate, lamuriri, iar citate!contraziceri, polemici, !dragi pescarii, cineva ne manipuleaza cu atita teorie, legea e una, insa e interpretabila cum zicea cineva mai devreme!
cineva s-o explice deci, vin permisele, bun , daca vin, de unde le putem scoate inafara de anpa (in alba de ex). bun, nu e deajuns taxa de autorizare de 30 ron, dece si cat mai trebe dat, si cum se justifica diferenta!
si uite asa trece vremea,e martie, topicurile sunt pline de declaratii!
nu mai stiu ce sa cred, !~
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 11 Mar 2009, 18:18

Discutia asta o sa mai continue asa pana in 2012 :roll:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 11 Mar 2009, 18:41

,,In mod sigur pescuitul este o chestiune privata" ca sa-l parafrazez pe cel care a postat in topic, fie ca e AGVPSR, fie ca e FNPSR permisele se vor tipari se pare dupa ce asociatiile vor da comanda in functie de numarul de membri inscrisi .Taxele aferente editarii permiselor vor fi virate la stat. La primirea permisului asociatiile vor cere o suma ,,modica" daca nu au perceputo deja in taxa de inscriere a pescarului, ca de... doar deranjul costa. Beleaua va cadea pe cei care au platit taxa la stat fara a trece prin asociatie. :shock:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Mar 2009, 19:01

apsalba scrie:In mod sigur asociatiile. Si sa va iasa din cap ideea ca puteti pescui cu taxa de la trezorerie. Pescuitul sportiv este o chestiune privata, nu de stat......
mooaaama ce porumbel ti-a iesit pe gura.
chestia asta e de pus in rama,oricum o sa o pun la loc de cinste in colectia tampeniilor emise de apsalba
cred totusi ca o sa indraznesc sa trimit pe email catre :
- comisia pentru agricultura: cp04@cdep.ro
- comisia de mediu: cp06@cdep.ro
din camera deputatilor,acesta perle,poate asa vad si ei ce legi tampite promoveaza si pentru cine (nu ca nu ar stii :evil: )

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 11 Mar 2009, 19:11

ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA

Suna frumos, insa realitatea e ca ea a fost abolita prin OUG 23/2008. :shock:

Uite ca acum, prin grija (si spre folosul asociatiilor) e pe cale sa revina. :twisted:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 11 Mar 2009, 19:28

1 . care mai e rolul asociatiei (doar de a vinde permisele agentiei) si din ce va mai realiza acea asociatie ceva :populai,
Adevarul e ca mie mi-a placut a dracu' interpelarea aceasta! :lol: Totusi cred ca s-a strecurat o mica greseala :shock: Cred ca exprimarea dorita de autor a fost :
"1 . care mai e rolul asociatiei (doar de a vinde permisele agentiei) si din ce va mai realiza acea asociatie ceva :po-pulai, ",dar sigur ca din graba ...se mai fac si greseli... :lol:
No asta e!
PS:"... e un pamflet ,si trebuie tratat ca atare..."
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

florinn1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florinn1 » 11 Mar 2009, 19:41

Iata rezumatul a ceea ce s-a intamplat la Camera deputatilor in Comisia pentru agricultura di data de 05.03.2009:

Lucrările în şedinţă au fost reluate în ziua de 5 martie 2009, ora 900, având următoarea ordine de zi aprobată:
1. Dezbaterea şi analiza Propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura (raport; Pl.x. 700/2008).
2. Dezbaterea şi analiza Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (raport comun cu Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic; PL.x. 363/2008).
Au fost prezenţi 27 de deputaţi, membri ai comisiei: Tabără Valeriu, Kelemen Atilla Béla-Ladislau, Steriu Valeriu-Andrei, Avram Marian, Mocanu Vasile, Alecu Valeriu, Antochi Gheorghe, Banu Mihai, Béres Ştefan Vasile, Chirilă Constantin, Coroamă Gheorghe, Dumitru Ion, Fuia Stelian, Georgescu Filip, Gheorghe Tinel, Ghiveciu Marian, Giurgiu Mircia, Horj Pavel, Iftime Adrian-Dragoş, Munteanu Ioan, Olar Corneliu, Plăiaşu Gabriel, Stroian Toader, Surdu-Soreanu Raul Victor, Tabugan Ion, Tărâţă Culiţă, Ţurcanu Florin.
Ca invitat a participat domnul Marian Hoinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
Lucrările au fost conduse de domnul deputat dr.Valeriu Tabără, preşedintele comisiei.
S-a trecut la dezbaterea şi avizarea Propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura (Pl.x. 700/2008).
Domnul deputat Gheorghe Tinel, în calitate de raportor, a prezentat propunerea legislativă şi a precizat că Legea nr.192/2001 a fost abrogată prin Ordonanţa de urgenţă a
Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, motiv pentru care propunerea legislativă a rămas fără obiect.
S-a propus respingerea. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.
În continuare s-a trecut la dezbaterea şi analiza Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (Pl.x. 363/2008).
Domnul deputat Kelemen Atilla a cerut amânarea analizei pentru săptămâna viitoare, având în vedere numărul mare de amendamente formulate la acest proiect de lege.
Domnul deputat Marian Avram – a arătat că este deputat într-un colegiu în care pescuitul şi acvacultura sunt activităţi foarte importante, de bază în unele locuri şi este interesat ca populaţia din zonă să fie mulţumită.
De aceea, a cerut ca dezbaterea să se desfăşoare şi săptămâna viitoare, să fie invitaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor de pescari din Delta Dunării şi să nu se manifeste grabă în analiza proiectului de lege, pentru a se elabora un act normativ viabil.
Domnul deputat Ion Tabugan – a considerat că propunerile de amânare sunt binevenite, pentru că doreşte, în numele pescarilor din Clisura Dunării, elaborarea unui proiect de lege care să poată fi aplicat.
Domnul deputat Vasile Mocanu – a cerut ca Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura să i se acorde mare atenţie, pentru că sunt în prezent multe situaţii care trebuie clarificate. Multe dintre societăţile care activează în domeniul pisciculturii s-au privatizat şi au de făcut faţă unor situaţii grele, generate de lipsa subvenţiilor, de neclarităţi privind aspecte legate de proprietatea asupra terenurilor şi altele.
S-a propus amânarea analizei. Propunerea a fost votată în unanimitate.
PREŞEDINTE, SECRETAR,
Prof. dr. Valeriu Tabără Vasile Mocanu

Ce a fost in 10.03.2009 inca nu s-a publicat pe net.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 11 Mar 2009, 20:10

Ieri am participat si eu in Parlamentul Romaniei la CD in cadrul Comisiei pentru Agricultura unde in cadrul Comisiilor reunite s-a discutat transformarea OG 23/2008 in Lege.
Au participat din partea Parlamentarilor 35-40 de Deputati sedinta a fost condusa de Presedintele Comisiei Viorel Tabara si Sulfina Barbu . Din partea Ministerului a participat un Secretar de Stat , iar din partea ANPA a fost prezent BUCS . Din partea pescarilor am fost invitati 3 Presedinti de Asociatii din tara .
Din totalul de 35-40 de Deputati cu drept de vot NICI UNUL NU AVEA HABAR DE PESCUIT . Printre ei erau si fostii Ministri : Ludovic Orban (PNL ) care era tot un zimbet cu toata lumea care a stat maxim 25 de minute dupa care s-a plictisit si a parasit sedinta plecind cu un alt Deputat , si Atyla Korody (UDMR ) care era foarte ocupat de leptopul personal .
Imi pare rau ca nu am putut sa fac poze sa vedeti si voi ce figuri plictisite aveau Parlamentarii efectiv nu intelegeau nimic din ce se discuta in cadrul sedintei . Dintre toti cei 35-40 de Deputati au fost activi doar 3-4 care mai propuneau cite o modificare la Proiectul de Lege in rest toti erau cu miinile pe sus la propunerile Ministerului .
Eu am plecat foarte dezamagit de felul cum se fac Legile in Parlamentul Romaniei .
Sedinta s-a aminat pina saptamina viitoare cind se vor relua dezbaterile de unde au ramas

Scrie răspuns