ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA
Azi s-au discutat primele 2 articole din Legea de aprobare a OUG 23/2008.
Comisiille reunite ale CD au aprobat propunerea FNPSR privind definirea pescarului sportiv. Astfel, pescarul sportiv este persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit eliberat de o asociatie de pescari sportivi. S-a scos sintagma ''membru al unei asociatii de pescari sportivi''.
Urmeaza ca la discutarea art. 23 sa se defineasca in clar destinatia sumelor astfel obtinute, in conformitate cu prevederile art. 43 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii (populari, etc.) Sa vedem cine isi va mai permite sa ascunda banii din cotizatii.
Cei care au achitat taxa de 30 lei, sa nu se astepte la restituiri, intrucat acea taxa este ceea ce scrie in HG 1016/2008 si anume taxa pentru eliberarea permisului. Contravaloarea permisului efectiv vi se va comunica.
Comisiille reunite ale CD au aprobat propunerea FNPSR privind definirea pescarului sportiv. Astfel, pescarul sportiv este persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit eliberat de o asociatie de pescari sportivi. S-a scos sintagma ''membru al unei asociatii de pescari sportivi''.
Urmeaza ca la discutarea art. 23 sa se defineasca in clar destinatia sumelor astfel obtinute, in conformitate cu prevederile art. 43 din OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii (populari, etc.) Sa vedem cine isi va mai permite sa ascunda banii din cotizatii.
Cei care au achitat taxa de 30 lei, sa nu se astepte la restituiri, intrucat acea taxa este ceea ce scrie in HG 1016/2008 si anume taxa pentru eliberarea permisului. Contravaloarea permisului efectiv vi se va comunica.
Re: ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA
apsalba scrie:Azi s-au discutat primele 2 articole din Legea de aprobare a OUG 23/2008.
. Astfel, pescarul sportiv este persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit eliberat de o asociatie de pescari sportivi. S-a scos sintagma ''membru al unei asociatii de pescari sportivi''.
.
Zau ca te credeam daca formularea ta suna asa:"Astfel, pescarul sportiv este persoana fizica detinatoare a unui permis de pescuit eliberat de o benzinarie,un hypermarket,biblioteca judeteana ,posta etc. S-a scos sintagma ''membru al unei asociatii de pescari sportivi'' .
Uite...vreau sa vad asociatia care va elibera permisul de pescuit sportiv fara sa perceapa taxa de membru!
In sensul ca vine omu', da buletinul ,banul si primeste permisul FARA sa fie membru in asociatie si FARA sa plateasca o taxa de membru!Daca va exista o astfel de asociatie ,care va vinde efectiv permisul de pescuit ,ca orice alta bacanie,peco,chiosc de ziare (normal ca accept comision comercial:P ),are toata stima mea!
Hai ca nu e greu! Hai ca se poate!Curaj! Aloooo....
PS:...si din banii care ii strange prin adaugarea unui comision de (re)vanzare,asociatia va avea fonduri cu care sa gestioneze anumite ape ,ale asociatiei, prin care la anul va atrage membrii ai asociatiei si nu doar cumparatori de permise...
Succesuri prieteni !

Hai ca nu e greu! Hai ca se poate!Curaj! Aloooo....

PS:...si din banii care ii strange prin adaugarea unui comision de (re)vanzare,asociatia va avea fonduri cu care sa gestioneze anumite ape ,ale asociatiei, prin care la anul va atrage membrii ai asociatiei si nu doar cumparatori de permise...
Succesuri prieteni !

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- MARIUS POPA
- veteran
mda.parca se deschid norii, si parca se vede soarele...uitati-va , s-ar putea sa nu vedeti nimica, dar eu am speranta!
deci, daca taxa de eliberare este de 30ron, contravaloarea permisului cat este, ???contravaloare, taxa de eliberare.hmm
eu platex taxa pentru eliberare permis, bun,apoi platesc taxa lui efectiva(de realizare), si oare nu tot acolo se ajunge, apsalba, daca e asa cum zici, vin sa-mi scot si eu permisul , cand se va elibera el, !
vreau sa fiu in temeiul legii, legii bune!
ce zici zamfii, e cotcheriee, !
cu incredere baieti!
doamne ajuta legea!
deci, daca taxa de eliberare este de 30ron, contravaloarea permisului cat este, ???contravaloare, taxa de eliberare.hmm
eu platex taxa pentru eliberare permis, bun,apoi platesc taxa lui efectiva(de realizare), si oare nu tot acolo se ajunge, apsalba, daca e asa cum zici, vin sa-mi scot si eu permisul , cand se va elibera el, !
vreau sa fiu in temeiul legii, legii bune!

ce zici zamfii, e cotcheriee, !
cu incredere baieti!
doamne ajuta legea!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Permisele se vor gasi la magazinele de pescuit, chioscuri, etc., in functie de cum asociatiile isi fac politica de distributie. Exista acum posibilitatea de a controla bugetele asociatiilor in functie de numarul de permise eliberate si va putea fi socotita acum si destinatia acestora. Daca pana acum banii dispareau in neant, acum exista posibilitatea urmaririi destinatiei lor. Astfel la capitolul destinat pescuitului sportiv vom cere sa se precizeze ca destinatia contravalorii permiselor, dupa scaderea cheltuielilor curente sa se intoarca la scopul asociatiei, dar nu mai putin de 60% din incasari. Acum se vor vedea asociatiile adevarate si chioscurile de vandut permise gen AGVPSR.
PS Oricum pe voi nu va poate multumi nimeni
Are si AGVPS posibilitatea sa arate ce poate, nu sa cheltuiasca banii la balul vanatorilor.
johan,
Ai ceva cu asociatiile? Nu crezi ca au si ele rolul lor? Alea care sunt intradevar asociatii, nu chioscuri de vandut permise. Intreaba-l pe zamfi ce face APS Alba pentru membri ei din Aiud. Poate iti pune si niste poze.
zamfi,
Nu ai inteles. Permisele se vor elibera de asociatii, nu de anpa. Unul din amendamentele propuse de FNPSR si aprobate de comisii a fost intocmirea bazei nationale de date. Ar fi interesant daca ai sti ce contine si care este scopul ei.
PS Oricum pe voi nu va poate multumi nimeni

johan,
Ai ceva cu asociatiile? Nu crezi ca au si ele rolul lor? Alea care sunt intradevar asociatii, nu chioscuri de vandut permise. Intreaba-l pe zamfi ce face APS Alba pentru membri ei din Aiud. Poate iti pune si niste poze.
zamfi,
Nu ai inteles. Permisele se vor elibera de asociatii, nu de anpa. Unul din amendamentele propuse de FNPSR si aprobate de comisii a fost intocmirea bazei nationale de date. Ar fi interesant daca ai sti ce contine si care este scopul ei.
Uie cum vad eu situatia :apsalba scrie:Cei care au achitat taxa de 30 lei, sa nu se astepte la restituiri, intrucat acea taxa este ceea ce scrie in HG 1016/2008 si anume taxa pentru eliberarea permisului. Contravaloarea permisului efectiv vi se va comunica.
Am achitat 30 RON la trezorerie in 30 ianuarie 2009 si am facut cerere catre ANPA de eliberare permis in 5 februarie 2009.
Intre timp am primit un raspuns de la ei prin care mi se comunica ca au initiat modificarea legislatiei. Nu stiu insa cit de corect este sa refuze a aplica legislatia existenta la ora actuala ... pentru a o putea aplica pe cea care va aparea nu se stie cind.

Sa vedem ce spun cei calificati sa dea un astfel de raspuns.
Pai tocmai te-a anuntat omul:zamfi scrie:Uite...vreau sa vad asociatia care va elibera permisul de pescuit sportiv fara sa perceapa taxa de membru!In sensul ca vine omu', da buletinul ,banul si primeste permisul FARA sa fie membru in asociatie si FARA sa plateasca o taxa de membru!Daca va exista o astfel de asociatie ,care va vinde efectiv permisul de pescuit ,ca orice alta bacanie,peco,chiosc de ziare (normal ca accept comision comercial:P ),are toata stima mea!
"Contravaloarea permisului efectiv vi se va comunica."
Adica 30 lei merg la stat ca taxa, si asociatia iti ia cat vrea ea ca si contravaloare! Dar nu te face membru! Esti liber! Atata doar ca ai o mana in buzunar si nu e mana ta!

Amenintarile de acest gen or fi strigatul disperat al celui care vede ca nu mai e coada la ghiseu, ca lumea a inceput sa gandeasca! Si daca nu i-as fi zis de atatea ori sa consulte un jurist inainte de a mai scoate gogosile astea!apsalba scrie:Cei care au achitat taxa de 30 lei, sa nu se astepte la restituiri, intrucat acea taxa este ceea ce scrie in HG 1016/2008 si anume taxa pentru eliberarea permisului. Contravaloarea permisului efectiv vi se va comunica.

Poate la apsalba dispareau banii in neant. Alte asociatii depuneau conform legii bilantul contabil si se putea urmari acolo tot ce s-a facut cu banii! Parca chiar matale faceai trimitere acu vreo 5 zile la site-ul ministerului finantelor cant ai fost intrebat ce ai facut cu banii!apsalba scrie:Permisele se vor gasi la magazinele de pescuit, chioscuri, etc., in functie de cum asociatiile isi fac politica de distributie. Exista acum posibilitatea de a controla bugetele asociatiilor in functie de numarul de permise eliberate si va putea fi socotita acum si destinatia acestora. Daca pana acum banii dispareau in neant, acum exista posibilitatea urmaririi destinatiei lor.

Curat murdar, coane fanica!