ASOCIEREA FORTATA A FOST ABOLITA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
radonneus
junior
junior

...

Mesaj de radonneus » 12 Mar 2009, 21:09

Poate nu am inteles eu ... scuze in acest caz, dar apropos de permisul de pescuit sportiv:

Pana acum puteam achizitiona aceasta hartie (plastificata sau nu) de la ANPA. Ce puteam face cu ea ? ... sa pescuiesc elegant pe apele nearondate niciunei asociatii (...); pace buna

Acum (sau in viitor daca se aproba "nustiuce")... daca merg si cumpar de la asociatie permis de pescuit, fara optiunea de a deveni membru, platesc 30 RON + adaos (...) ... ce se intampla ? Voi putea pescui UNDE ? Oriunde ? Voi putea pescui in apa X chiar daca este administrata de asociatia Y ? Evident, voi putea pescui in apele nearondate vreounei asociatii dar celelalte ? Pot ?

Iluminati-ma va rog.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 12 Mar 2009, 22:03

Am scapat de comunism(teoretic) acum 20 de ani, si de abia acum scapam si de monopollul AGVPS. Ce dreptate ii dau acum lui Brucan, Dumnezeu sa-l odihneasca.

Numa Bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 13 Mar 2009, 08:50

,,Teoria ca teoria dar practica ne omoara"

Daca asociem cele spuse mai sus realitati vedem ca teoria citita si auzita pe diverse cai care promitea doar lapte si miere am putut sa o punem in practica liberi dupa ,, 89". Ne plangem acum ca pe noi nu ne prinde practica aleasa ?

Sa nu spuneti ca sant off topic :idea:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Mar 2009, 11:23

citind cu o curiozitate profesionale cele scrise atat in acest topic cat si in cel cu "permisele 2009 valabile doar cele emise de anpa" constat ca dl. apsalba sufera in mod cronic cel putin de o problema de atitudine.

Per ansamblu, cred ca miscarea asta a aps_de_unde_o_fi nu doreste in nici un caz inlocuirea sistemului AJVPS, ci doar sa ii locul (sau macar cat mai mult din beneficii).

Exprimari de genul "sa credeti voi ca o sa pescuiti pe baza chitantei de la trezorerie" sau "chitanta de la trezo cu stampila anpa?ma pufneste rasu" a lui apscaras fata de persoanele care au dorit sa pescuiasca pe baza de permis MI SE PAR DOVADA UNEI NESIMTIRI FARA MARGINI.

De altfel, nici nu ma mira atitudinea, avand in vedere ca provine de la cei care au organizat anul trecut, cu ajutorul a 15 pescari si a fetelor de la Capalna "Adevaratul campionat national de spinning" :shock:

Sa revin la problema asocierii:

Dvs. titrati in titlul topicului "Asocierea fortata a fost abolita" dar in egala masura sustineti ca permisele vor fi emise de catre asociatii. Nu vad nici o problema atata vreme cat asociatiile vor vinde permisele la EXACT pretul prevazut in HG 1016/2008, fara perceperea unei taxe suplimentare pentru detinerea calitatii de "membru al asociatiei". Dar, nu-i asa, asta nu o sa se intample. Ca doar nu va revolta faptul ca o sa emita ANPA permisele, stirbind-va dreptul inalienabil de a strange mana pescarului atunci cand ii emiteti permisul, eventual urandu-i succes, nu?

Cu totii stim ca anii trecuti permisul emis de ANPA costa 20 RON dar nu putea fi cumparat decat prin asociatii, care mai percepeau pentru calitatea de membru inca 60-80 de RON.
Per total, avand in vedere ca om fi vreo 500.000 de pasionati de sportul asta, se face vreo prajitura de vreo 7.500.000 EUR. Cam ce s-a facut de banii astia?

Imi pare, dar cred ca nu e decat o alta manareala mioritica, in care Selaru & compania e obligat sa imparta prajitura cu Popescu & compania. Pot sa adaug si eu un topping la prajitura asta?
Cum naiba o sa beneficieze fondului piscicol din Delta faptul ca eu imi platesc permisul la APS Carasu' din Alba?
In cele din urma, sistemul asta va duce la promovarea asociatiilor care vor percepe adaos (comercial) cat mai mic peste taxa datorata la Trezorerie. Si tot nimic nu s-a rezolvat.

In ceea ce ma priveste, cred ca solutia corecta este ca permisele de pescuit sa fie emise de catre ANPA si comercializate prin orice mod ce asigura accesul facil la acestea (benzinarii, etc...). Fara apartenenta la o asociatie, fara prostii, fara adaosuri comerciale.

Daca am inteles ceva gresit, astept un punct de vedere argumentat.
near the beer

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Mar 2009, 14:37

misulian ne spune :
Am scapat de comunism(teoretic) acum 20 de ani, si de abia acum scapam si de monopollul AGVPS. Ce dreptate ii dau acum lui Brucan, Dumnezeu sa-l odihneasca.
- ce spunea Brucan ???...daca spui ca am scapat de comunism ..
- ..de monopolul agvps , nu stiu cum e pe la tine prin judet , dar restul tarii a rezolvat problema de multi ani...agvps joaca alaturi de o puzderie de asociatii......problema este ca rezultatele nu se vad...indiferent de cate asociatii ar exista !!!!

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 15 Mar 2009, 19:17

Dar cum sa emita ANPA permise si sa le comercializeze fara o evidenta a pescarilor si fara pierderi ? :?: :idea:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 15 Mar 2009, 20:12

cand platesti ai si numele , prenumele , adresa si cnp-ul . nu e destul ?

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 15 Mar 2009, 23:59

Adica platesti ca si acum si astepti, sau platesti si primesti pe loc permisul, pentruca in primul caz se poate sti numarul de pescari dar in al doilea nu. :?: :idea:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Mar 2009, 08:02

lucky_51 scrie:Dar cum sa emita ANPA permise si sa le comercializeze fara o evidenta a pescarilor si fara pierderi ? :?: :idea:
La fel ca si in orice tara UE unde iti poti cumpara o licenta valabila de pescuit de orice magazin de pescuit sau chiar din orice oficiu de posta pe baza unui act de identitate si pe baza unui registru (care il completeaza vanzatorul) asta pe apele publice (care acolo arata foarte bine). Daca asociatia are amenajari proprii alea au regim separat (lacuri, iazuri, sau paraie).

De ce sa platesc 1 RON pentru ca pescuiesc pe Mures care este unul din cele mai poluate rauri din Romania (toate firmele isi deverseaza apele in el), populari nu s-au facut secolul asta, de ecologizari se ocupa numai ONG si eventual pescari mai ecologisti si singurele controale l-au facut jandarmi.
the angler is catching xxx, not by the lure

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 16 Mar 2009, 22:12

bine grait baieti, populari, ecologizare, pungi aruncate, saci de rafii in ape, ..hm..nu stiu dece am impresia ca noi scriem si noi vedem !
desi pescuiesc in marea timpului pe mures, se pare ca intradevar este cel mai puluat rau din roamnia!
dar cu mine, este un pic mai curat, sau cel putin ,mai putin poluat!
intelegeti ce vreau sa spun!fir intins!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns