asa emisiuni asa "pescari"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
milcica
junior
junior

asa emisiuni asa "pescari"

Mesaj de milcica » 15 Ian 2006, 19:03

nu demult era o emisiune "pt pescari" la care daca te uitai, riscai sa ramai cu sechele.Moderatorul se ghida dupa principiul "pestii sunt frumosi- dar morti". Domnul Tibanu' caci despre el este vorba, nu rata nici o ocazie sa arate cat de priceput este in ale pescuitului....dupa o partida "smechera" placerea dansului era sa expuna toate "capturile"(500-2500g cca 20-30 buc) pe iarba ...asa sa se bucure ochiu'.Din fericire emisiunea a avut un final si eu am crezut ca asa ceva nu va mai aparea pe ecrane....m-am inselat! Azi 15 01 2006 am avut nefericirea sa vad o parte din emisiunea "Pescar hoinar", spun o parte deoarece dupa 5 minute am inchis televizorul dezgustat, pe un ghiol din delta era filmata o partida in care stiucile erau tratate cu sportivitate-LA CUTIE cu ele. Oamenii, "pescari sportivi" de altfel,prindeau cate o stiuca asa cam la 1,5-2 kg afirmau cu incantare ca este CAM de dimensiunea legala si hop cu ea la sac.Asta s-a intamplat cu 1,2,3,4,5,6,7,8....stiuci, apoi am inchis televizorul.REFUZ sa ma uit la asa ceva!
(va spun ca oamenii nu erau niste saraci care nu aveau ce sa manance acasa, barca valora cca 15.000$)
Vrem sa avem un pescuit similar cu ce vedem in emisiunile facute in alte tari dar omitem un mic amanunt, las pe fiecare sa descopere mica diferenta.
Se pare ca unii nu se pot abtine nici in fata camerei de filmat :cry:
Va rog daca aveti ceva de completat sa o faceti ...si poate cine stie, realizatorii emisiunii vor vedea mesajele noastre pe acest forum
Va multumesc!

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 15 Ian 2006, 19:39

sunt cumva strugurii acri? nu am vazut emisiunea si-mi pare rau.m-ar fi uns la inima la vremea asta niste imagini cu stiuci. se cheama cumva carcotas?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Ian 2006, 19:48

Pe scurt: mentalitatea romana mai are mult pana sa se schimbe la nivel national. Si daca va aparea o emisiune in care se aplica exclusiv catch and release, va trebui sa fie cu explicatii pe care sa le inteleaga tot prostu.
Lozinca ar fi urmatoarea: Catch &Release : Pescuitul seamana cu golful. Ca sa te simti bine nu trebuie sa manci mingea. Dar la noi se mananca si mingea de fiecare data :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Sa speram ca va aparea si acea emisiune pe care noi toti o dorim, si sa fie si la o ora de varf ca atunci sigur altfel arata. Si cred ca educarea pescarilor si unei natii tre sa inceapa de la cei mici, caci ei sunt cei ce conteaza. Degeaba se tot incearca diferite manipulari mas media, caci este greu sa schimbi o mentalitate atat de bine impamantata

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 15 Ian 2006, 20:06

eugen cand am deschis tv-ul si am vazut prima stiuca recunosc ca m-am infierbantat dar cand am vazut cum o arunca intr-o cutie "pescarul hoinar" am ramas marcat.Eu cand ma duc la pescuit nu ma duc sa ma razbun pe nimeni cu atat mai putin pe pesti.Nu mor de foame si chiar daca as muri nu cred ca as fi indreptatit sa iau 10 stiuci la 1 kg buc.
parerea mea este ca pescuitul trebuie sa se bazeze in primul rand pe respect(intre pescar si natura,pescar si pescar si mai ales intre pescar si peste)daca nu o sa intelegem asta "o sa admiram stiuca la muzeu...."

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Ian 2006, 20:07

Nu ca as fi eu pro C&R la orice sau ca as face asta de fiecare data si cu orice peste (nici pe departe :) ) dar un punct de plecare ar fi sa mergi in Delta, cu cortul, sa zicem, fara masina, si sa stai vreo saptamana, 10 zile, intr-o perioada in care se prinde...
Ei, atunci ce faci? De voie, de nevoie practici C&R ca daca ar fi sa iei tot pestele prins intr-o saptamana in Delta, cred ca te desala.
Cam asa ceva am patit in Delta, asta vara... cel putin in ceea ce priveste avatul... prins - dat drumul, efectiv nu aveai ce face cu el si sa-l pastrezi de dragul de a-l tine, era pacat.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 15 Ian 2006, 20:11

felicitari pentru Paul!!!

cred ca sunt pescari , care in delta pun pestii la sare. :evil:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Ian 2006, 20:13

Nu zic numa c&r da nu-mi place sa vad macel. Eu cu unu doi pesti sau nici unul ma multumesc la o partida, daca tin. Chiar daca prind 5-10 sau 100. Nu vad rostu sa tin mai mult.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 15 Ian 2006, 20:29

ovidiu scrie:felicitari pentru Paul!!!

cred ca sunt pescari , care in delta pun pestii la sare. :evil:
Ovidiu... multumesc, dar n-ai de ce sa ma feliciti pe mine :)
Si eu am luat vreo cativa pesti din Delta, acasa... si .. iti dai seama, vara fiind, tot in sare i-am pus :P
N-am avut masina si rucsacul tot cu spatele l-am carat, asa ca am preferat sa fie cat mai usor, caci am avut mult de mers...
Intr-adevar, in Delta se merita de mers la pescuit... Sa nu mai zic de cantitatea de pesti pasnici... Intr-o zi, cat am fost plecati dupa stiuca, nevasta-mea a prins la pluta cateva kile bune de platica... Erau niste canale prin apropiere, pline de rosioara si, rosioara frumoasa si plus avatul, care in miezul zilei avea perioade cand tragea ca disperatul.
Chiar zilele acelea au fost cu adevarat frumoase... Pescuit de dimineata pana noaptea... Imi parea rau ca trebuie sa mananc la pranz :)
dar ca sa nu ma departez de subiectul topicului, cum spuneam, o expeditie de genul asta la Dunare poate fi un punct de plecare pentru a invata C&R.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 15 Ian 2006, 21:36

milcica scrie:eugen cand am deschis tv-ul si am vazut prima stiuca recunosc ca m-am infierbantat dar cand am vazut cum o arunca intr-o cutie "pescarul hoinar" am ramas marcat.Eu cand ma duc la pescuit nu ma duc sa ma razbun pe nimeni cu atat mai putin pe pesti.Nu mor de foame si chiar daca as muri nu cred ca as fi indreptatit sa iau 10 stiuci la 1 kg buc.
parerea mea este ca pescuitul trebuie sa se bazeze in primul rand pe respect(intre pescar si natura,pescar si pescar si mai ales intre pescar si peste)daca nu o sa intelegem asta "o sa admiram stiuca la muzeu...."
Subscriu si eu cu dezgustarea.
Unde mai pui ca prezentatorul, nu-i retin numele cel care face cu Victor Tarus emisiunea ( Victor Tarus nu a participat la " facerea" emisiuni!) ii spunea la nenea Patronu :"Are aproape 40cm, eo k!" sau cam asa ceva.
Pai nu e limita acum in Delta de 50cm??
Si au bagat una dupa alta la cutie.. nu le-am numarat dar au fost parca cel putin 8 filmate. :shock:
Halal emisiune ! :?

PS: Victor Tarus mai spunea cate unuia sa mai si elibereze cate un exemplar subdimensionat, celalat nu are nici un kikirez.Nici pescar nu e , nici o emisiune nu stie sa faca... o avea propte prin TVR ... var cu Cornelius Rosianu.. producatorul delegat omniprezent...
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 15 Ian 2006, 21:41

dl.Andrei o fi oare vre-un extraterestru ? de ce nu practici pescuitul virtual? in felul asta nu mai poti manca nici pestele nici mingia. poate putina naturalete nu ar strica din cand in cand. :P

Scrie răspuns