asa emisiuni asa "pescari"
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ma simt nevoit sa repet ca nu am vazut decat 5-6 minute din emisiunea de duminica (nu am vrut sa ma uit mai departe) si tot ce am vazut au fost capturi aproape de limita care au fost retinute (aruncate intr-o cutie).Marturisesc ca am avut toata ziua un gust amar si spre seara m-am hotarat sa deschid o discutie pe acest forum pt a afla si parerea celorlalti.Recunosc ca am fost revoltat de purtarea "prezentatorului"( nu era domnul Victor Tarus) si cum am spus in primul mesaj speram sa trag un semnal de alarma referitor la partea educativa a emisiunii (inexistenta in opinia mea)NU CONTEST EXPERIENTA SI PRICEPEREA DOMNULUI VICTOR! tot ce vreau sa spun este ca o emisiune are un efect!Nu credeti ca mentalitatea pescarului roman ar trebui schimbata macar putin (in ceea ce priveste C&R)?si daca da, cum sa se faca daca nu prin emisiuni tv?
unii cred ca o emisiune fara capturi retinute nu ar avea privitori, eu zic ca va inselati...un pescar nu cred ca vrea sa vada cum e aruncat un peste intr-un sac ci mai degraba cum, cu ce si mai ales unde a fost prins!!
spuneti ca un "patron de balta" vrea sa-si faca reclama aratand tone de peste pe mal...si ce face cu asta eu (si cred ca si altii) vor sa stie ca in balta respectiva EXISTA peste, nu ca a fost scos..
dumneavoastra intrebati de ce nu i-am scris domnului Victor, sa-i spun ce ?ca nu-mi convine mie ceva?eram haios..si nimic mai mult...am preferat sa deschid o discutie in care sa-si spuna fiecare parerea si apoi, fiind convins ca macar cineva il cunoaste personal pe realizator, sa asteptam un raspuns de la acesta.
acum fiind aproape 100 de mesaje sunt hotarat sa-i scriu domnului Tarus...si poate cine stie aflam parerea dansului
imi cer scuze daca am suparat pe cineva sau daca cineva s-a simtit jignit de cele spuse de mine
multumesc pt intelegere Horobet Mircea
unii cred ca o emisiune fara capturi retinute nu ar avea privitori, eu zic ca va inselati...un pescar nu cred ca vrea sa vada cum e aruncat un peste intr-un sac ci mai degraba cum, cu ce si mai ales unde a fost prins!!
spuneti ca un "patron de balta" vrea sa-si faca reclama aratand tone de peste pe mal...si ce face cu asta eu (si cred ca si altii) vor sa stie ca in balta respectiva EXISTA peste, nu ca a fost scos..
dumneavoastra intrebati de ce nu i-am scris domnului Victor, sa-i spun ce ?ca nu-mi convine mie ceva?eram haios..si nimic mai mult...am preferat sa deschid o discutie in care sa-si spuna fiecare parerea si apoi, fiind convins ca macar cineva il cunoaste personal pe realizator, sa asteptam un raspuns de la acesta.
acum fiind aproape 100 de mesaje sunt hotarat sa-i scriu domnului Tarus...si poate cine stie aflam parerea dansului
imi cer scuze daca am suparat pe cineva sau daca cineva s-a simtit jignit de cele spuse de mine
multumesc pt intelegere Horobet Mircea
pentru a mia oara, din nou... C&R sau nu...
nu asta ne-a distrus apele si nu asta e raspunsul pentru salvarea lor.
C&R sau "traistar", mai important e sa fii OM.
Un C&R indirjit declarat mi se pare la fel de patetic ca un vajnic retzinator de fitze. mai devreme sau mai tirziu, extremele se intilnesc...
'aide tragetz! tzinta mica, piticu, da grea!
Un C&R indirjit declarat mi se pare la fel de patetic ca un vajnic retzinator de fitze. mai devreme sau mai tirziu, extremele se intilnesc...

"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976
@ milcica
Ai dreptate, postarea ta nu a fost un atac la adresa d-ui Tarus. Insa discutia tindea sa degenereze spre asa ceva. Pentru ca asa e in tara asta: Circotasii sunt la moda, e de bon-ton sa critici pe oricine, e mai usor sa demolezi decit sa construiesti... Si nu vorbesc numai de tine ... si eu mi-am surprins uneori tendinte spre astfel de reactii.
Vorbeai de partea educativa a emisiunilor. Nu o contest ... insa nu trebuie sa te astepti ca acesta sa faca minuni. Nu reuseste (pe deplin) scoala cu toata stiinta pedagogica pusa la bataie in n ani x 5 zile x 5 ore ... dar o emisiune de 30 minute/saptamina.
Ce dovada mai vrei decit educatia (intr-ale pescuitului) primita (vrind-nevrind) de cei care participa la emisiunile lui Victor Tarus ? Au vazut poate sute de pesti eliberati ... omul (Victor Tarus) nu e numai pescar, e un sufletist ... iubeste natura. Chiar daca esti sau nu esti adept C&R cind il vezi ca elibereaza un peste sau cind retine un peste nu poti sa nu-i dai dreptate. Si cu toate astea ai vazut ce a iesit ... au retinut stiuca despre care au afirmat ca s-ar putea sa fie la dimensiunea legala. (Cu asta ai dreptate ... este regretabil ca a aparut asa ceva la televiziune, intr-o emisiune bine cotata printre pescari.)
Unde este educatia (intr-ale pescuitului) primita (vrind-nevrind) de la Victor Tarus ?
Sa-ti mai spun un secret: Din punct de vedere culinar stiuca este mult sub alte specii de pesti. Nu-si merita renumele ... nu merita nimic din mindria cu care unii afirma ca au mincat stiuca. (Poate doar stiuca afumata sa-mi contrzica intr-o oarecare masura afirmatia de mai sus.) Cred ca si sub acest aspect ar trebui putina educatie ... insa cel care ar indrazni ... nu stiu daca ar mai calca vreodata prin Delta cu vreo echipa de filmare.
Uite un alt compromis care trebuie facut. Si care e in defavoarea stiucii.
Pentru ca vrem-nu vrem suntem consumatori de peste de calitate inferioara (in primul rind fitofag ... insa mai sunt si alte specii). Si e traditie ca din Delta sa plece zeci poate sute de tone de peste. O mica parte din acesta pleaca in rucsacii pescarilor sportivi, foarte putin fata de cantitatea totala. Iar cind pescarul sportiv nu va mai pleca cu peste din delta ... inseamna ca nu mai este peste ... si nu stiu daca-l mai prinde cineva de client si altadata.
Ai dreptate, postarea ta nu a fost un atac la adresa d-ui Tarus. Insa discutia tindea sa degenereze spre asa ceva. Pentru ca asa e in tara asta: Circotasii sunt la moda, e de bon-ton sa critici pe oricine, e mai usor sa demolezi decit sa construiesti... Si nu vorbesc numai de tine ... si eu mi-am surprins uneori tendinte spre astfel de reactii.

Vorbeai de partea educativa a emisiunilor. Nu o contest ... insa nu trebuie sa te astepti ca acesta sa faca minuni. Nu reuseste (pe deplin) scoala cu toata stiinta pedagogica pusa la bataie in n ani x 5 zile x 5 ore ... dar o emisiune de 30 minute/saptamina.

Ce dovada mai vrei decit educatia (intr-ale pescuitului) primita (vrind-nevrind) de cei care participa la emisiunile lui Victor Tarus ? Au vazut poate sute de pesti eliberati ... omul (Victor Tarus) nu e numai pescar, e un sufletist ... iubeste natura. Chiar daca esti sau nu esti adept C&R cind il vezi ca elibereaza un peste sau cind retine un peste nu poti sa nu-i dai dreptate. Si cu toate astea ai vazut ce a iesit ... au retinut stiuca despre care au afirmat ca s-ar putea sa fie la dimensiunea legala. (Cu asta ai dreptate ... este regretabil ca a aparut asa ceva la televiziune, intr-o emisiune bine cotata printre pescari.)
Unde este educatia (intr-ale pescuitului) primita (vrind-nevrind) de la Victor Tarus ?
Sa-ti mai spun un secret: Din punct de vedere culinar stiuca este mult sub alte specii de pesti. Nu-si merita renumele ... nu merita nimic din mindria cu care unii afirma ca au mincat stiuca. (Poate doar stiuca afumata sa-mi contrzica intr-o oarecare masura afirmatia de mai sus.) Cred ca si sub acest aspect ar trebui putina educatie ... insa cel care ar indrazni ... nu stiu daca ar mai calca vreodata prin Delta cu vreo echipa de filmare.
Uite un alt compromis care trebuie facut. Si care e in defavoarea stiucii.
Pentru ca vrem-nu vrem suntem consumatori de peste de calitate inferioara (in primul rind fitofag ... insa mai sunt si alte specii). Si e traditie ca din Delta sa plece zeci poate sute de tone de peste. O mica parte din acesta pleaca in rucsacii pescarilor sportivi, foarte putin fata de cantitatea totala. Iar cind pescarul sportiv nu va mai pleca cu peste din delta ... inseamna ca nu mai este peste ... si nu stiu daca-l mai prinde cineva de client si altadata.
Cine-si mai aminteste confuzia dar si fascinatia pe care a incercat-o atunci cand a urmarit prima lui emisiune cu Rex Hunt ?cand am vazut ca exista si C&R?NU CONTEST EXPERIENTA SI PRICEPEREA DOMNULUI VICTOR! tot ce vreau sa spun este ca o emisiune are un efect!Nu credeti ca mentalitatea pescarului roman ar trebui schimbata macar putin (in ceea ce priveste C&R)?si daca da, cum sa se faca daca nu prin emisiuni tv?
Eu unul recunosc(pe pielea mea) influenta unei emisiuni TV si ma declar unul dintre cei influentati de aceasta emisiune spre C&R fara sa alunec in extrema habotnica a C&R.
Restul sunt discutii despre compromisuri,reclama in sistem barter etc. care ne vor duce invariabil la...vechea discutie despre situatia financiara proasta din Romania.
Sper sa trecem odata de perioada asta "vesnica" de tranzitie si sa nu mai fie nevoie sa deschidem un astfel de topic pe forum caci probabil nici functia de "haiduc" nu este prinsa in schema organizatorica a TV.....

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Foarte tare pitic,piticu scrie:pentru a mia oara, din nou... C&R sau nu...
hai baieti sa puna primul mana pe piatra si sa arunce !
Toti la un moment dat ne-am indesat stiucile in desaga fara sa ne gandim la viitor, asta pana cand am realizat ca o sa ramanem fara pasiune si nu datorita noua ci in special celor datorate celor doi mari factori : concesionarul si braconierul in care din multe cazuri sunt ca si fratii de mama , aceeasi educatie !
Ati observat ca si in emisiunile lui Rex se baga la traista dar o fac mai profesional , nu vezi nimic ci numai o vaga aluzie !
Asta ar trebuii sa faca si emisiunile destinate in special celor care se pot schimba .
Sa ma explic, am facut ucenicie in vanatoare cu o trupa de semibraconieri , cum vine asta .... un fel de vanatori cu acte in regula dar care impuscau tot ce misca in teren. Dupa un timp am fost la o vanatoare in Ardeal (pe la Reghin) . Am impuscat o gaina de fazan si veneam mandru cu ea catre zona de grupaj . Am avut noroc cu un vanator mai indulgent care mi-a spus sa o ascund ca nu am voie sa o vanez .
Am realizat ca tot ce invatasem din vanatoare trebuia reanalizat pentru ca la fel ca si-n pescuit trebuia sa-mi fac temele la etica si protejarea la vanatului.
Pentru asta trebuie sa existe aceste emisiuni sa incurajeze C&R iar cel putin din punctul asta de vedere il stimez pe V.T care cred ca este singurul dintre realizatorii care pun accent pe tema (vezi TRIBALU).
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
Poate ca ar trebui un semnal si lui Eugen Roibu pentru toata treaba asta, ca am vazut ca el era f. inversunat in a prezenta cat mai bine barca D-lui Gaina si a arata si capturile din compartimentul destinat pestilor retinuti. Si mai nou am observat ca implicarea D-lui Tarus nu mai este aceeasi care o observam la multe alte emisiuni, se pare ca vor sa il dea la o parte cei din TVR sau cine stie. Parca prea mult s-a insistat pe retinerea acestora ("este peste sau este sub masura"). Asta avem, despre altceva nu putem sa vorbim.
Concluziile ar fi urmatoarele:
Canalele media influenteaza in cea mai mare masura si aici ma refer in primul rand la televiziune.De aceea este bine si,,sanatos'' sa promoveze C&R.
Cred ca multi sunteti de acord ca nu lipsa C&R a saracit apele ci braconajul salbatic.
Si referitor la Rex,sa ma ierte Dumnezeu dar daca-l aduc pe Olt la o partida de rapitor intr-o zi normala nu cred ca face mare lucru.
Canalele media influenteaza in cea mai mare masura si aici ma refer in primul rand la televiziune.De aceea este bine si,,sanatos'' sa promoveze C&R.
Cred ca multi sunteti de acord ca nu lipsa C&R a saracit apele ci braconajul salbatic.
Si referitor la Rex,sa ma ierte Dumnezeu dar daca-l aduc pe Olt la o partida de rapitor intr-o zi normala nu cred ca face mare lucru.
asa e ! C&R e mult spus! pentru asta trebuie sa iubesti prea mult natura, animalele, viata (nu numai pe a ta dar si pe a lor) sa le respecti si sa fii fericit cand esti in mijlocul lor, sa poti realiza ca in timp ce pentru tine e doar o ora libera in care te "relaxezi in pace si prietenie cu natura", celalalt de la capatul firului o ia in serios, manat de instincte, lupta pentru supravietuire, ...si lupta frumos, nu-i asa?...iar cand invins fiind isi accepta sfarsitul, iti sta in putere sa fii bun, marinimos,sa-l respecti si sa-i recunosti valoarea, sa-l transformi din invins... in ...prietenul tau din adancuri!!!...
e adevarat, in felul asta nu salvezi o apa de la distrugere, nici lumea, ci doar o simpla si mica viata; si asta pentru scurt timp, pana altul in urma ta, trece pe acolo iresponsabil cu plasa... sau hita...sau mai stiu eu ce !!!...
dar tu atunci in clipa aia, nu te poti gandi la asta , te simti doar implinit ca ai avut puterea sa dai o sansa...! si sa devii mai bun! ...si-apoi asculti natura care-ti va multumi in felul ei!!!...cu siguranta!!!...
cati suntem asa??? e o intrebare la care nu astept raspuns
in schimb daca nu putem fi asa... macar sa nu fim lacomi !!!
de-aia e bine zis: "mai important e sa fii om!"
asa e ! C&R e mult spus! pentru asta trebuie sa iubesti prea mult natura, animalele, viata (nu numai pe a ta dar si pe a lor) sa le respecti si sa fii fericit cand esti in mijlocul lor, sa poti realiza ca in timp ce pentru tine e doar o ora libera in care te "relaxezi in pace si prietenie cu natura", celalalt de la capatul firului o ia in serios, manat de instincte, lupta pentru supravietuire, ...si lupta frumos, nu-i asa?...iar cand invins fiind isi accepta sfarsitul, iti sta in putere sa fii bun, marinimos,sa-l respecti si sa-i recunosti valoarea, sa-l transformi din invins... in ...prietenul tau din adancuri!!!...
e adevarat, in felul asta nu salvezi o apa de la distrugere, nici lumea, ci doar o simpla si mica viata; si asta pentru scurt timp, pana altul in urma ta, trece pe acolo iresponsabil cu plasa... sau hita...sau mai stiu eu ce !!!...
dar tu atunci in clipa aia, nu te poti gandi la asta , te simti doar implinit ca ai avut puterea sa dai o sansa...! si sa devii mai bun! ...si-apoi asculti natura care-ti va multumi in felul ei!!!...cu siguranta!!!...
cati suntem asa??? e o intrebare la care nu astept raspuns
in schimb daca nu putem fi asa... macar sa nu fim lacomi !!!
de-aia e bine zis: "mai important e sa fii om!"
-
- senior
La emisiunea Info Pescar de vineri,20-01-16 cred ca s-a dat un exemplu frumos de catre Gigi Stefan si echipa Av P,formata din Malin Musatescu si Sorin Dragoi,cand s-au eliberat toate stiucile prinse,cel putin cele filmate.N-am prins emisiunea de la inceput,dar ce-am vazut mi-a placut.Asa emisiuni sa tot vezi! :lol: