asa emisiuni asa "pescari"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 17 Ian 2006, 19:53

Nu stiu ce educatie poate primi un tanar[copil] de la un pescar care il indeamna efectiv sa prinda cat mai mult si cat mai mic?Cei din Timisoara cunosc,cred,foarte bine canalul de pamant din Ciarda Rosie:in fiecare vara sunt copii,mai mici sau mai mari,care prind cu un bat,nylon si o tripla in capat stiuculite mici de la suprafata prin metoda"grebla".In vara trecuta am asistat la o discutie intre un"pescar"si copii cu triplele prin care acesta ii indemna sa scoata cat mai multe stiuculite!

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 17 Ian 2006, 21:18

eugend scrie:si sa stii d-le milcica ca ai sa-ti aduci aminte cu drag peste ani si ani de vremea intrebarilor. :D
nu stiu exact la ce va referiti dar sunt sigur ca asa e. :oops:
aveti dreptate!

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 17 Ian 2006, 21:53

Nu pot sa zic nimic despre copii ca inca sunt am 17 ani dar cand eram mai mic si prindeam cate un clean cat palma sau io stiu ce alta specie mi se parea uriasa si normal ca o pastram

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 17 Ian 2006, 22:01

Cred ca este gresit judecat Tibanul, eu in primavara eram cazat la Cormoran si in acelas timp a fost un concurs de pescuit, si bine inteles a fost si dansul in zona. Nu s-a atins de vreun peste bat momeala sau altceva legat de pescuit. A stat 2 zile pe marginea piscinei cu piciorusele in apa si cu berea in mana iar la sfarsitul zilei 2 a cules niste stiuci de la oamenii din zona, a facut reportajul repede si s-a intors la piscina.
Poate cu alte ocazii, dar in acel moment nu a reprezentat un pericol pentru nici un peste.

milcica
junior
junior

Mesaj de milcica » 17 Ian 2006, 22:45

juventinu88 scrie:Nu pot sa zic nimic despre copii ca inca sunt am 17 ani dar cand eram mai mic si prindeam cate un clean cat palma sau io stiu ce alta specie mi se parea uriasa si normal ca o pastram
vezi tu asta zic eu ca este problema...daca erai mai mic si vedeai emisiuni educative despre pescuit poate intelegeai de atunci cum e cu capturile sub dimensiune...dar cum asa ceva nu e prezentat la tv ...fiecare aude de cine stie unde de c&r
stai linistit si la mine a fost la fel... :wink:

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 17 Ian 2006, 23:26

hmm, am vrut sa gasesc vreo poza cu o padure defrisata, ma duc pe google caut "padure defrisata" ... primele 3 rezultate - anunturi de vanzare cumparare

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Ian 2006, 10:13

ma bucur ca am ajuns la un consens :lol: , adica mai are omul voie sa opreasca peste pentru o masa. asta e normalitatea de care sunt constient dar de la care ma abat de cateva ori pe an din nefericire :( oricum din punctul meu de vedere, nimic din ceea ce s'a spus aici nu ma face un adept infocat al principiului C&R, ci mai repede diminuarea drastica a fondului piscicol pe apele unde pescuiesc. de acelasi lucru se lovesc sau se vor lovi si altii, si vor incepe sa inteleaga ca apa nu e un sac fara fund.

reafirm ca numarul mare de pescari cu x lansete si baboi in carlige, care prind x kg de rapitori, constituie adevarata problema. cu ani in urma nu se punea problema sa n'am unde pescui de toti retardatii in "trening de fas roz" care umplu barajele de lansete si urla la fiecare strapazan straveziu prins. asta este in fond, o distractie ieftina, mancare pentru cei ce s'au saturat de cartofi ca platesc rate la dacia logan, etc. asociatiile de pescuit ar trebui sa fie constiente de acest lucru, ar trebui sa'i taxeze pe toti si sa populeze apele pentru a face fata cererii. parerea mea.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 18 Ian 2006, 10:46

Sir Caca scrie:Cred ca este gresit judecat Tibanul, eu in primavara eram cazat la Cormoran si in acelas timp a fost un concurs de pescuit, si bine inteles a fost si dansul in zona. Nu s-a atins de vreun peste bat momeala sau altceva legat de pescuit. A stat 2 zile pe marginea piscinei cu piciorusele in apa si cu berea in mana iar la sfarsitul zilei 2 a cules niste stiuci de la oamenii din zona, a facut reportajul repede si s-a intors la piscina.
Poate cu alte ocazii, dar in acel moment nu a reprezentat un pericol pentru nici un peste.
Si tu nu vezi nici o problema aici???
Eu vad o problema foarte mare!!!
Un retard care nu are nici o treaba cu pescuitul face emisiuni despre pescuit pe care alti retarzi sau necunoscatori le iau de bune!!!
Faptul ca el face emisiuni pseudoeducative mi se pare mult mai daunator decat daca ar pescui cu carbit, plase, curent sau orice alta inventie de scos pestele din apa.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Ian 2006, 10:59

Armand scrie: Faptul ca el face emisiuni pseudoeducative mi se pare mult mai daunator decat daca ar pescui cu carbit, plase, curent sau orice alta inventie de scos pestele din apa.
N-ar fi tare sa apara unu' la Tv zicand "si acum, stimati telespectatori, ca am terminat de conectat cele 8 baterii de tractor din barca, luam cele doua cabluri, le bagam in apa si bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz uitati ce stiuci frumoase de 30cm am prins, 20 de bucati" :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 18 Ian 2006, 11:31

Gerula scrie: N-ar fi tare sa apara unu' la Tv zicand "si acum, stimati telespectatori, ca am terminat de conectat cele 8 baterii de tractor din barca, luam cele doua cabluri, le bagam in apa si bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz uitati ce stiuci frumoase de 30cm am prins, 20 de bucati" :lol:
Am vazut emisiuni ale lui Tibanu in care prezenta pescuitul la pastrav cu rama sau viermusi...
Asa ca nu mai este mult :wink:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Scrie răspuns