Articol "Ultima lostriterie" - Jurnalul National

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MAREAN
junior
junior

Mesaj de MAREAN » 08 Dec 2005, 17:30

Adica cum? :?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Dec 2005, 18:23

Sorine, Vanatorule, nu mai divulgati publicului spectator viitoarele secrete :D
Unu din cele doua lacuri mentionate mai are avantajul (pt. viitorii pesti) ca este greu accesibil.
In rest, aveti dreptate.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Dec 2005, 18:37

Nu mai e secret demult niciunul din pacate
Vidra e plina dupa cum am mai spus de ramari -crapari-pastravari - manelisti , iar oasha e o destinatie mai cunoscuta ca .....nu stiu, ziceti voi.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 09 Dec 2005, 14:54

Eu stiu care dintre cele doua este "greu accesibil" 8) Si nu "greu accesibil", ci "extraordinar de greu accesibil" :) " ....., frumoasa - AVP" :P

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Dec 2005, 15:46

nu stiu oasa ca n-am fost niciodata, dar daca e ca si vidra, atunci o alegere mult mai inspirata ar fi lacul vidraru.

dau si cateva argumente:
1) mai nou e plin de oblete (ca sa aiba ce prinde cumetrele) si caras (deci au ce prinde si baietii in trening roz);
2) e al doilea lac de munte din tara ca marime si pare-mi-se primul ca si volum (deep shit really);
3) 90% din mal este imposibil de abordat, ori e prea abrupt, ori prea impadurit, fara barca e aproape imposibil de pescuit
4) de cand a fost construit barajul, vreo 30 de ani, sigur ca nu a fost golit niciodata

mentiune speciala:
cica au fost multe tentative sa aclimatizeze lostrita in lacuri din multe tari, inclusiv a noastra. alea care s-au mai prins sunt printre putinele care s-au adaptat din lotul de puradei introdusi. se pare ca lostrita nu se preteaza bine la viata pe lac si nici nu se inmulteste daca nu are un rau in raza de actiune. scrie si aici ceva pe tema asta: http://www.fishbase.org/Summary/Species ... hp?id=4664

pe unde se mai prinde acum se intampla tot pe rauri, mai precis afluentii dunarii de la nord. deci cred ca trebuie un lac care sa comunice direct cu un rau cu debit mare, fara intermedierea unui baraj. ceea ce la noi in tara e cam greu de gasit, ca au aranjat baietii toate bazinele hidrografice.

cehii si polonezii prind la linguri si voblere si se prinde si la musca. suna misto, dar eu zau nu cred ca voi avea vreodata placerea. oricum, daca cineva incearca sa populeze, ideal ar fi sa nu afle nimeni unde. cred...

numai bine!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Dec 2005, 16:00

Ce lostrite erau pe Ternitza........
Acolo ar fi locatia ideala da sseaca idiotii lacul
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Dec 2005, 17:42

Hai sa bagam in toate locatiile astea secrete de care stim numa noi :D
Cam toate lacurile pomenite mai sus sunt alimentate de rauri cu debit frumusel (Sebes, Lotru etc.) , dar nici unul nu cred sa fi tinut lostrita vreodata. Din ce-am citit.. :?
Ce lostrite erau pe Ternitza........
Acolo ar fi locatia ideala da sseaca idiotii lacul
de alea de care s-au speriat scafandrii zici ? :D :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Dec 2005, 19:02

si pe vidraru s-au speriat scafandrii de niste lostrite cat ei, stai linistit. :))

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 09 Dec 2005, 19:03

Cum adica "daca Oasa este ca Vidra"?!? Nu pricep argumentele pro-Vidraru, care datorita treningarilor roz, manelelor, setcarilor, obletelui si altor semne ale civilizatiei, din 15 mai si pana in 15 sept arata mai mult ca o balta de la marginea Bucurestiului.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Dec 2005, 19:57

daca oasa e ca vidra ca si marime si accesibilitate, asta vroiam sa zic.

intr-un lac foarte mare si foarte adanc braconajul are mai putin efect asupra populatiei de peste decat intr-unul mic, deci teoretic ar fi mai multe sanse pentru peste.

iar faptul ca balta ar avea carasi e un avantaj dupa parerea mea pentru ca pe vidraru aia cu 10 lansete prind caras si pescuiesc cu mamaliga si rame, nu prea vezi la ei pastrav cum se intampla la vidra.

n-au nici o sansa sa-l prinda din prostie pescuind pe fund ca la caras, cum se intampla la vidra, fiindca pastravul nu sta la 20m adancime si acolo asa e langa mal, cu exceptia celor cateva platouri unde se prinde exclusiv caras si oblete.

ai dreptate ca vin multi pe vidraru, dar aia dau doar pe plaja de langa cumpana si pe malul opus, la mesteceni si mai sunt cativa care vin spre coada pe malul opus, la dreapta cabanei. alea sunt singurele locuri unde pot cobori mai aproape de apa si inseamna mai putin de 10% din malurile lacului. data viitoare uita-te de pe baraj spre lac si vezi si tu cum arata malurile si cat de putin inseamna zonele astea si cam unde ai putea pescui fara barca.

te asigur ca stiu despre ce vorbesc. in buletinul meu inca scrie ca am domiciliul in curtea de arges si n-am uitat de unde am plecat si pe unde am pescuit, inca ma mai duc cand am timp. :)

Scrie răspuns