Articol "Ultima lostriterie" - Jurnalul National

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 13 Feb 2007, 21:17

Se pot importa fie icre embrionate sau direct alevini de lostrita din tarile care inca maia au asa ceva! Germania , Cehia.....
Deci nu asta este o problema!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Feb 2007, 21:56

Din Ungaria, in prima faza. Suntem pe cale sa legam un parteneriat, pana vom reusi sa promovam un proiect pentru o statie de reproducere.

vladbataila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vladbataila » 17 Iun 2008, 16:32

de mult liniste pe acest topic...
uitati ce am gasit: http://www.universulpadurii.ro/index.ph ... me=Printer

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Iun 2008, 16:37

e un peste pe care majoritatea ne-am bucura doar sa-l vedem in apa. Un monument al naturii pe care nu o sa-l revedem in apele noastre in curand si mai ales fara ajutorul celor care locuiesc pe malurile acelor ape
Cam asa consider eu pastravul din paraiele din zona mea, desi din auzite se simte o revenire :lol:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 11 Sep 2008, 11:51

Gata, v-ati lasat pagubasi?
Ia uitati ce ieftine sunt lostricioarele la sloveni:

http://www.ribiska-druzina-bled.si/eng/ ... vo_eng.asp
La 7 EUR bucata de 30-35 cm parca ne-am permite sa-i simtim si gustul,nu? E mai scump somonul la Metro

Am mai citit si eu despre acest peste fiindca visam si eu la o Cerna cum a fost pe la 1900 in niste descrieri citite de mine intr-un numar vechi al almanahului Vanatorul si Pescarul..scria autorul ca intr-o primavara cand a venit o viitura mare in Baile Herculane erau pline malurile de lostrita moarta..atunci se prindea multa si in oras
..dar probabil Cerna era de 2-3 ori mai mare atunci fata de acum cu 2 baraje construite
Totusi vesticii zic ca principala cauza a disparitiei este poluarea apei si sensibilitatea in a se reproduce intr-o apa poluata..nici ei nu stau prea bine desi populeaza si chiar o protejeaza foarte bine,am vazut la sloveni si la nemti si austrieci ca au asociatii care gestioneaza portiuni de rauri,pescuitul la lostrita e permis numai iarna (cand probabil e mai amortita si greu de prins), numai cu ghid, numai carlige barbless, fir de minim 45 (sa nu plece cu ata dupa ea) si licentele pe zi destul de scumpe..si am vazut si cum arata un rau care poate tine lostrita..apa super curata, neaparat sa fie mare sau sa aiba portiuni cu gropane, bolovani mari pe fund etc..si normal sa fie si pastrav mult sa aiba ce hali ..ori unde gasesti la noi conditiile astea?..pe lacuri zic ei ca nu-i prea place

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 11 Sep 2008, 13:02

pana uan alta daca vreti sa prindeti una:
http://www.fly-fishing-slovenia.si/acco ... offers.asp

Scrie răspuns