Articol "Ultima lostriterie" - Jurnalul National

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

noname
veteran
veteran

gjj

Mesaj de noname » 12 Noi 2005, 11:41

" paraul Nicanu trece prin statia de epurare de la Durau precum gasca prin apa! Statia nu functioneaza, iar monumentele naturii continua sa traiasca printr-un mare noroc: s-au obisnuit cu "laturile", intocmai ca si oamenii cu E-urile."

.... mda ma mir cum de mai traiesc in astfel de conditii... mai avem si noi 2,3 pesti si nu ia nimeni masuri,... credeti ca se vor produce schimbari majore dupa aceasta publicatie de la jurnalul? :cry:
Oamenii cu bani care sunt interesati si ar face o pasiune din asa ceva ar putea salva lostrita...numai astia au puterea...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 12 Noi 2005, 15:42

remarcabil articol. chiar mi-a placut. dar ....oare o sa schimbe ceva in mentalitatea oamenilor...hmmm.
DAR, eu personal...m-as fi abtinut sa spun: " despre cea mai gustoasa dintre salmonide." romanului..nu-i mai trece foamea asta cronica... acu' jmecherii, derutatii si senatorii de neamt...o sa dea iama sa bage in burta lostrita de la durau! :evil: :evil:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 12 Noi 2005, 17:35

pacat de lostrita....frumos articolul despre "Regina legendelor",monstrul din adancuri.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Noi 2005, 12:39

Frumos articolul pe ansamblu .
1.Acu eu stiu ca mai e cel putin o crescatorie de lostrita in tara ( in cadrul uneia mai meri de pastravi , plutitoare .)- Prietenii stiu care .
2. Inredibil , dar nu mai scapam odata de povestea asta de 2 lei cu scafandrii care au intrat in apa si au zis ca la ce monstri au vazut ei nu mai intra acolo :D :D
E placa preferata a patronilor de balti , pe care o mushca fraierii si care alaturi de '' are balta peste domle.....maaaare....'' si tipologia craparului in fah roz care desface bratele cat poate el si striga : io aici dau.....constituie din pacate trasaturile definitorii ale unui pescuit sportiv primitiv si pagubos .

Tarnitza nu mai are lostrite si pastrav mare datorita capetelor de creta ale unor hidrologi de renume mondial si ajevepesistilor de 3 lei legatura.....asa ca au ramas povestile, legendele .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

dragos_g
senior
senior

Mesaj de dragos_g » 14 Noi 2005, 13:16

"...un exemplar urias, urmarit o data cu pusca de un om pe luciul apei, iese la suprafata in zilele foarte calde si, in apus, isi lanseaza chemarea salbatica pentru surate..." :shock: :shock: :shock:
Lecanoj datza! :D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Noi 2005, 13:44

:lol: :lol: :lol:
near the beer

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 14 Noi 2005, 13:56

Sorin scrie:Acu eu stiu ca mai e cel putin o crescatorie de lostrita in tara
Mai adauga o pastravarie, pe care o stiu eu. Asta nu pluteste... inca. Am mai scris eu despre ea. Si iacata ca-s 3 deja

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 22 Noi 2005, 20:02

Acum cativa ani am vazut la Bradisor, in crescatoria aia plutitoare Sorine :) , insa in bazinele de pe mal, vreo 12 lostrite cam de 50cm. Nu mai stiu ce s-a intamplat cu ele, dar o sa ma interesez. Directorul de acolo zicea ca le va baga in lac. Cred ca apogeul oricarui pescar de rapitori este sa prinda o dihanie de lostrita asa cum am vazut eu (in "Aventuri la pescuit")ca tinea in brate un austriac. Tot in acel numar prezinta pe larg si destul de clar toate repopularile din ultimii 50 de ani din Romania.

noname
veteran
veteran

asd

Mesaj de noname » 22 Noi 2005, 23:14

Directorul de acolo zicea ca le va baga in lac
Mda asa cred si yo ... :lol: :lol: :lol: Nu zic ca nu, o fi vre'un sufletist,... oricum gandita treaba asta cu bagatu in lac :lol: Tu unde zici ca au ajuns, ? serios acum ? :roll: in lac? :shock: Sunt curios ce spune daca o sa reusesti sa il intrebi,.. yo ma intreb altceva : cat o costa una? Nu de alta da am si eu un lac...micut :lol: :lol: unde sigur nu traieste

Scrie răspuns