Articol "Ultima lostriterie" - Jurnalul National

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Dec 2005, 12:49

deci sanse ar fi .

cred ca articolele alea din lege erau potrivite la topicu cu bancuri pescaresti :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Dec 2005, 12:55

@bogdank
pe raurile unde este si pastrav si lostrita, cum pescuiesti?
cu artificiale nu e voie ca e lostrita, cu naturale nu e voie ca e pastrav.
deci adio vobler, rotativa, oscilanta. mai ramane curentul, carbitul, plasa, ostia, furchitza, etc..... :evil: :evil: :evil:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Dec 2005, 13:06

Articolul 35 in mod cert :lol: Numai ca e de plins, nu de ris

adi, e simplu. Nu tre sa iti faci griji, ca lostrita nu este :twisted: Iar in lacuri, ad literam, nu e interzisa folosirea momelilor artificiale. Doar in riuri :?

Sau se intimpla cum era la un moment dat intersectia str.Cimpina cu C.Lipovei. Pe acelasi stilp era o tabla cu "Cedeaza trecerea" si sub ea o tabla cu "Oprirea interzisa". Ca sa cedezi prioritate masinilor de pe Lipovei, nu aveai voie sa opresti, trebuia sa misti masina incet inainte si inapoi. :wink: Din pacate nu e gluma, nu mi-a trecut prin minte sa fi facut o poza. Si nici art.42 nu e gluma. Dar tot trist e

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Dec 2005, 13:14

bogdane, pai aici sunt intr-o dilema. nu stiu ce sa fac, sa ma rog sa fie lostrita in rauri sau sa tac... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

sergiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sergiu » 06 Dec 2005, 15:02

nu sunt lostritze pe bistrita aurie? sau au disparut si alea si nu stiam eu? ca parca era ceva soi de rezervatzie

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 06 Dec 2005, 16:36

Va spun eu cum facem: se intereseaza cineva cat costa cele 30 de lostrite, daca sunt pusi pe treaba, fiind destul de multi si seriosi (sper), strangem banii intr-o luna. Le luam, bagam cate 10 lostrite in 3 lacuri naturale mari (nu pe rauri) si nu mai spunem la nimeni! OK?

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 06 Dec 2005, 18:30

Dupa cate tin eu minte,lostrita are cea mai mare rata de crestere dintre salmonide.Ma uimeste faptul ca in Romania exista multe pastravarii cu toate ca pastravul nu se dezvolta asa de repede precum lostrita.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

muffintop
junior
junior

ma ofer eu...

Mesaj de muffintop » 06 Dec 2005, 19:10

ma ofer eu sa cumpar cele 30 de lostritze, sau cate or mai fi, si s ale punem intr-un lac undeva. exact, sa stie cat mai putini numele lacului.... intrebarea e in ce lac? (sa fie aproape de bucuresti, totusi....)

astept sugestii si eventual un pret al lor??? :?:
get a job and xxx more -- www.ejobs.ro

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 06 Dec 2005, 19:15

moffintop, esti egoist! Ideea este sa se populeze cateva lacuri si nu unul singur "mai aproape de... ". Lostritele nu sunt animale de casa. :? Si daca as putea sa le cumpar pe toate, as da "cadou" 10 lostrite cuiva pentru un lac de munte si 10 altcuiva, pentru alt lac. Nu m-ar incalzi cu nimic sa le bag eu pe toate unde vreau eu, cu toate ca exista un lac pe lumea asta pe care il iubesc la nebunie!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 06 Dec 2005, 19:51

Jonin scrie:Dupa cate tin eu minte,lostrita are cea mai mare rata de crestere dintre salmonide.Ma uimeste faptul ca in Romania exista multe pastravarii cu toate ca pastravul nu se dezvolta asa de repede precum lostrita.
Nu stiu acum pe moment ritmul de crestere al lostritei, dar ma indoiesc ca in 18 luni ajunge la 3 kg, ceea ce la curcubeu se intimpla. Si revin asupra faptului ca lostrita nu papa furaje concentrate granulate, doar daca eventual se monteaza un motoras la fiecare granula

Scrie răspuns