Articol "Ultima lostriterie" - Jurnalul National
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- vanatoruldepesti
- veteran
de acord si eu
sunt si eu de acord cu ce s-a facut pana acum. cineva merge la fata locului si afla daca putem face ceva in cazul in care avem bani. daca se poate, eu sunt dispus sa contribui cu fonduri semnificative la aceasta "operatiunea monstrul". asteptam deci rezultatul discutiei cu Gicuta si eventual cineva sa intrebe pe unde trebuie cum se face dpdv legal asa ceva (o populare).
get a job and xxx more -- www.ejobs.ro
- vanatoruldepesti
- veteran
asa a zis nea Gicuta. dar asta a fost demult. zicea ceva de genul :vanatoruldepesti scrie:Daca incercam sa o facem legal, avem toate sansele sa o dam in bara. O facem fara sa stie nimeni. Le cumparam, votam trei lacuri, ne asiguram ca putem sa le transportam in siguranta si le eliberam. Leba spune ca au mai fost eliberate cateva si in Bicaz.
- Cea mare a fost eliberata cu un cip implantat sau ceva similar pt. a putea fi urmarita (stare de sanatate, rata cresterii etc.).
nush ce sa zic, asta suna a pescareasca pt. nuvelul anilor 80, nu?
sa ocolim legea...hmmm, nush. am sa incerc sa dau de Adrian Ionascu, poate ne ajuta el cu ceva sfaturi... poate chiar a citit topicul.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Nu vreau sa intru in nici un fel de disputa cu nimeni dar mi se pare o problema mult prea serioasa ca sa se poata propune solutii de genul:"Cumparam 10 lostrite si le dam drumul in cel mai apropiat lac."
Daca ar exista o crescatorie care sa produca puiet in mod constant as fi mai mult decat interesat de o populare, dar nu pot fi de acord in conditiile in care nu mai exista decat cateva exemplare degenerate!!
Daca este cineva cu adevarat interesat de aceasta problema ar trebui sa se gandeasca la toate aspectele care pot sa intervina. Pe langa incercarea de a produce/cumpara puiet de lostrita ar trebui de luat in calcul razboiul birocratic ce ar trebui dus!
O incercare de populare din partea catorva persoane nu reprezinta aproape nimic. In timp ce o incercare din partea unei asociatii poate avea un impact mediatic/politic destul de mare!
O incercare de acest gen inseamna un drum extrem de anevoios care consuma timp si resurse. Este cineva din voi atat de interesat de salvarea lostritei incat sa aloce cativa ani pentru a milita/studia/munci pentru salvarea speciei si habitatului ei?
Ganditi-va la urmatorul aspect: Chiar in ziua in care dati drumul la cateva exemplare mature intr-un baraj, cei de la apele romane seaca barajul si culeg toti pestii. Ce faceti?
Daca ar exista o crescatorie care sa produca puiet in mod constant as fi mai mult decat interesat de o populare, dar nu pot fi de acord in conditiile in care nu mai exista decat cateva exemplare degenerate!!
Daca este cineva cu adevarat interesat de aceasta problema ar trebui sa se gandeasca la toate aspectele care pot sa intervina. Pe langa incercarea de a produce/cumpara puiet de lostrita ar trebui de luat in calcul razboiul birocratic ce ar trebui dus!
O incercare de populare din partea catorva persoane nu reprezinta aproape nimic. In timp ce o incercare din partea unei asociatii poate avea un impact mediatic/politic destul de mare!
O incercare de acest gen inseamna un drum extrem de anevoios care consuma timp si resurse. Este cineva din voi atat de interesat de salvarea lostritei incat sa aloce cativa ani pentru a milita/studia/munci pentru salvarea speciei si habitatului ei?
Ganditi-va la urmatorul aspect: Chiar in ziua in care dati drumul la cateva exemplare mature intr-un baraj, cei de la apele romane seaca barajul si culeg toti pestii. Ce faceti?
Spining....Prea bun ca sa fie light...
Armand scrie:...
toate astea daca vrei s-o faci legal.
daca nu, cele de mai sus se anuleaza.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Re: ne miscam?
Tipul intra si pe forum si e chiar de treaba. Nu ii stiu exact nick-ul, insa ma voi interesa sau il voi ruga in seara asta sa intre si el sa participe la discutiile astea.muffintop scrie:in primul rand, vanatoruldepesti nu a inteles bine ce vroiam eu sa zic in mesaj. nu intentionez sa le fac animale de casa, pet-uri. pur si simplu eu sunt din buc si mi s-a parut mai comod sa fie aproape lacul.
ideea cu tipul din cluj care are bazin(e) in care creste pastravi mi se pare foarte buna. asta daca putem avea incredere in el, s anu ne zica "stiti, au murit, imi pare rau" si ele sa fie prin lada frogorifica pe undeva. desi un om care creste pastravi doar din pasiune nu ar face asa ceva.... nu?![]()
repet inca o data: voi sunteti cu mai mare experienta in ale pestilor, ati auzit mai multe despre lostrita, eu sunt tanar, nu cunosc, dar am finantele. haideti sa rezolvam odata problema asta, oricum am face-o! ori le dam drumul, ori producem alevini, dar haideti la treba!
astept idei concrete....
E un baiat sufletist, creste pestii din pasiune, apoi le da drumul. S-a oferit sa pazeasca el gratis un lac din cluj, mai precis Somesul Cald, cel dintre Tarnita si Gilau insa nimeni nu l-a bagat in seama...( cei de la AGVPS)