Articol Catch&Release
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- vanatoruldepesti
- veteran
Pina acum greblashii, grupati cite 2-3, se faceau ca dau la montura atunci cind trecea cineva. Ieri, la Dunare, am vazut o duba plina si dadeau baietii la vedere, fara nici o retinere. Nu are nimeni grija lor. Si nici nu o sa o aiba vreodata in tara asta. Cine sa aiba? Asociatiile de pescari nu au nici o putere. Politia de Frontiera e interesata sa ai PG (ca sa decartezi nenorociti de 5 RON) si sa nu pescuiesti noaptea, ca vezi prea multe. Politia exact grija asta o mai are. Inspectia Piscicola....
Si asta se intimpla si se va intimpla zilnic, de nu mai vezi pui de peste in apropierea malului.

Si asta se intimpla si se va intimpla zilnic, de nu mai vezi pui de peste in apropierea malului.

[quote="vanatoruldepesti"]Domnule Jean, cred ca pescarul care v-a cerut pestele de 10kg dorea ori sa se dea mare cu el aratandu-l prietenilor, ori ii dorea trofeul "impaiat" in galerie. Refuz sa cred ca il cerea de foame... dar este posibil sa ma si insel.
[/quote
Bineinteles ca nu de foame,aici e aproape exclus asa ceva,probabil ca el nu prea prindea pesti cand mergea la pescuit si cu un asemenea peste ar fii "spart inima targului",sau daca ar fii vrut sa-l cumpere de la cherhana l-ar fii costat aproape $100 si deci mult mai convenabil era unul ....gratis.
Jean Scurtu

Bineinteles ca nu de foame,aici e aproape exclus asa ceva,probabil ca el nu prea prindea pesti cand mergea la pescuit si cu un asemenea peste ar fii "spart inima targului",sau daca ar fii vrut sa-l cumpere de la cherhana l-ar fii costat aproape $100 si deci mult mai convenabil era unul ....gratis.
Jean Scurtu
Dar pe unii nu-i intereseaza prea mult combaterea braconajului ... ii intereseaza doar concursurile de pescuit de pe baltile lor private (unde percep taxe de parca am scoate cocaina din balta nu peste) si unde au paznici etc.taicanoe scrie:Eliberarea pestelui trebuie sa o faci din convingere ... nu din prisma obtinerii unor avantaje. Singurul avantaj este convingerea ca vei mai avea ce pescuii si la anul.
Dar pentru a avea ce pescuii si in viitor e necesara combaterea efectiva si reala braconajului ...
Legea prevede niste dimensiuni minime si niste cantitati de peste ce poate fi retinut ... iar restul TREBUIE eliberat ... asta ar trebuii verificat si sanctionat sistematic dar mai ales celelalte metode neortodoxe de a prinde peste (curent, plase, grebla, carbit, dinamita etc.)... Cred ca in urmatorii 20 de ani in Romania nu se poate impune prin legea ELIBERAREA TUTUROR PESTILOR ... pentru ca la noi inca e foame si saracie mare.
S'altare și bunăstare !