Articol Catch&Release
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Asta s-a petrecut in balastiera la Cicir, la Vulpe?!daniel tinte scrie:Sa va povestesc ce sa intamplat in Arad duminica 19.03.2006-la o balastiera langa Arad, dar si pe Mures, au descins o adevarata trupa de asalt, formata din jandarmi (vreo 30 la numar), reprezentanti de la asociatiile din judet (2 asociatii private) si un reprezentant de la Apele Romane. S-au verificat permisele de pescuit, si au fost pescari ce au avut de la AJVPS sau de la asoc. private. Toti cu plata ptr. 2006 au fost considerati in regula. Un pescar nu avea permis si i sa aplicat o amenda de 800.000 lei ROL precum si confiscarea unui bat. De asemenea au fost verificate capturile, insa cum acestea cam lipseau nu au avut ce verifica.
Asadar ptr. 2006 se preconizeaza ca legea sa fie respectata si probabil daca aceste controale se vor repeta ca de altfel si amenzile ptr. cei neinregula, poate in scurt timp vom intra cat de cat in normalitate.

Acolo se grebleaza la greu, mai ales in baltoaca aia de mai jos.
daca tot practic C&R vreau un permis nu mai ieftin ci care sa-mi permita sa pescuiesc si in prohibitie. Eu unul pescuiesc in general cu MA si una doua partide pe an la spin. Nu prind atat de mult peste si nici nu sunt interesat de sa-l pun pe masa. Ce ma intereseaza este sa pescuiesc, sa ma simt bine si sa am ce pescui si la anul.
Apropos de controale, azi dimineata pe la ora 9 la KM 36 pe Buc-Pitesti erau cativa "meseriasi" in kaki, probabil de la AGVPS, cu bate (taiate din crengi - jenant) in maini.
S-au trezit baietii! Uraaaaaa!
Apropos de controale, azi dimineata pe la ora 9 la KM 36 pe Buc-Pitesti erau cativa "meseriasi" in kaki, probabil de la AGVPS, cu bate (taiate din crengi - jenant) in maini.
S-au trezit baietii! Uraaaaaa!
-
- senior
- vanatoruldepesti
- veteran
Va sfatuiesc sa cititi putin despre inceputurile actiunilor "catch&release", care a aparut ca o masura de protest si nu ca o solidarizare a pescarilor cu mama natura... Eliberarea pestelui este o chestiune care se confunda doar prin traducerea sintagmei cu ceea ce numesc pescarii "catch&release". Cei care o privesc prin respectul fata de adversarul "de la capatul firului" (Pilula, daca da dreaq sa te lauzi ca citez din tine pe net, te strang de gat!
) si cei care elibereaza in ideea de a pastra pestele in ape, sunt exemple de omenie, civilizatie si corectitudine! Ei, partenerii lor de pescuit si copiii lor vor elibera in continuare pestii si, daca avem noroc, vor deveni exemplu si pentru altii. Ca sa inchei, nu cred ca este sanatoasa o motivare pecuniara, mai ales intr-o tara in care smecheria a schimbat codul genetic al oamenilor.

-
- veteran
nu stiu ce ar trebui sa-i urneasca din loc ......inca nu ma- intrebat nimeni de cand pescuiesc daca am permis .......nu ca aveamfishi scrie:Oare cand o sa inceapa si in zona Fagaras-Brasov-Sibiu............SINAIA???

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- littlefish
- junior
Daca macar 50% din pescari ar merge pe principiul C&R...macar pentru pestii sub limita legala, eu cred ca ar fii o mare realizare.
Din pacate, prin peregrinarile mele pe malurile Dunarii, rar am vazut pescari care sa faca acest lucru!
E foarte greu sa vorbesti de C&R alaturi de carbid, curent electric, plase mono si chiar alaturi de lansete cu 4-6 carlige, arici..etc.
E foarte greu sa vorbesti de o mentalitate care ar trebui urmata, atata timp cat o alta mentalitate e adanc inradacinata in constiinta unora!
In ultimele zile am urmarit o multime de filme despre pescuit...concluzia este ca nu e musai ca occidentalii au scule mai procopsite ca ale noastre sau tehnici mai nu stiu cum. In primul rand au peste in baltile lor, deoarece de mici li se insufla ideea ca pescuitul e un sport, in care regula principala e fair-play-ul.
Pustoaica mea a implinit 3 ani zilele trecute si a primit cadou o undita de la niste prieteni
. Fiti siguri ca o s-o cresc in spiritul fair-play!
Din pacate, prin peregrinarile mele pe malurile Dunarii, rar am vazut pescari care sa faca acest lucru!
E foarte greu sa vorbesti de C&R alaturi de carbid, curent electric, plase mono si chiar alaturi de lansete cu 4-6 carlige, arici..etc.
E foarte greu sa vorbesti de o mentalitate care ar trebui urmata, atata timp cat o alta mentalitate e adanc inradacinata in constiinta unora!
In ultimele zile am urmarit o multime de filme despre pescuit...concluzia este ca nu e musai ca occidentalii au scule mai procopsite ca ale noastre sau tehnici mai nu stiu cum. In primul rand au peste in baltile lor, deoarece de mici li se insufla ideea ca pescuitul e un sport, in care regula principala e fair-play-ul.
Pustoaica mea a implinit 3 ani zilele trecute si a primit cadou o undita de la niste prieteni

Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.
faza vazuta astazi 23.03.2006,locatie-Rm.Valcea,baraj Ostroveni-"la cuburi" - ora 18
intr-o mizerie de nedescris(peturi,carpe,cauciucuri,lemne etc)care acoperea cam 70% din suprafata apei, pescuiau in jur de 8-10 asa zisi pescari,care prindeau(destul de rar) ghibort,babusca,oblete si f.rar cate o rosioara sau caras.tot ceea ce am vazut prins nu era mai mare de 10cm(cu indulgenta)
.
si ca totul sa fie si mai frumos unul din indivizi care prinsese cativa ghiborti si ii aruncase pe beton este interpelat de un alt individ "-ghibortul nu il luati? lasati ca il iau eu ca fac chiftele din el!"(nu erau mai mult de 6-7 fite)
daca voi va mai ganditi in asemenea conditii la "C&R"........................
@littlefish
la multi ani! pustoaicei tale si sa dea dumnezeu ca atunci cand o sa creasca mare sa mai aiba ce sa prinda.
P.S. stie cineva daca langa baraje ai voie sa filmezi sau sa fotografiezi?eu stiu ca nu este voie si deaceea mi-a fost frica sa fotografiez ceea ce am vazut astazi(in special mizeria "umana" si de pe apa)
intr-o mizerie de nedescris(peturi,carpe,cauciucuri,lemne etc)care acoperea cam 70% din suprafata apei, pescuiau in jur de 8-10 asa zisi pescari,care prindeau(destul de rar) ghibort,babusca,oblete si f.rar cate o rosioara sau caras.tot ceea ce am vazut prins nu era mai mare de 10cm(cu indulgenta)

si ca totul sa fie si mai frumos unul din indivizi care prinsese cativa ghiborti si ii aruncase pe beton este interpelat de un alt individ "-ghibortul nu il luati? lasati ca il iau eu ca fac chiftele din el!"(nu erau mai mult de 6-7 fite)
daca voi va mai ganditi in asemenea conditii la "C&R"........................
@littlefish
la multi ani! pustoaicei tale si sa dea dumnezeu ca atunci cand o sa creasca mare sa mai aiba ce sa prinda.
P.S. stie cineva daca langa baraje ai voie sa filmezi sau sa fotografiezi?eu stiu ca nu este voie si deaceea mi-a fost frica sa fotografiez ceea ce am vazut astazi(in special mizeria "umana" si de pe apa)