Articol Catch&Release

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 24 Mar 2006, 08:51

foamea mareeeeeee :!: :!: :!: pe la noi Adita, adica pe la noi prin tara, nu numai la noi in Valcea, asta cu referire la ghibortii aia!

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 24 Mar 2006, 09:54

"daca voi va mai ganditi in asemenea conditii la "C&R"........................"

Nu inteleg de ce nu ne putem gandi macar la C&R , daca vad ca se face chiftele din doi ghiborti tr sa fac si eu asa ???
Avem o gandire super idioata : "ce domle eu sunt mai fraier ca toti astia care braconeaza" sau " ce domle chiar pe mine te-ai gasit sa ma amedezi nu vezi ca ceilalti dau cu curent"

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Mar 2006, 10:10

Florin M scrie: Nu inteleg de ce nu ne putem gandi macar la C&R , daca vad ca se face chiftele din doi ghiborti tr sa fac si eu asa ???
Avem o gandire super idioata : "ce domle eu sunt mai fraier ca toti astia care braconeaza" sau " ce domle chiar pe mine te-ai gasit sa ma amedezi nu vezi ca ceilalti dau cu curent"
Florine,nu te opreste si nu ne impiedica nimeni sa gandim,sa vorbim si sa visam frumos,dar din pacate doar cu atat ramanem.
E foarte greu sa vorbesti de o mentalitate care ar trebui urmata, atata timp cat o alta mentalitate e adanc inradacinata in constiinta unora!
si mai ales cand saracia este atat de mare!

asta am vrut sa scot in evidenta si nu altceva.

Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 24 Mar 2006, 10:21

Eu sincer nu cred ca numai din saracie faceau chiftele din doi ghiborti ( fie vorba si mie imi plac chiftelele din peste, cele de avat sunt super), e vorba si de mentalitate si cred ca daca ar avea acesti oameni mai multe exemple pozitive in jurul lor, ar gandi si ei ca au si varianta de a elibera ghibortul.
Daca ar fi permis pt C&R si mai multe trepte de retinere a pestelui atunci toti ar realiza ca se poate si altfel .....

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Mar 2006, 10:38

Florin ,
chestia asta se va realiza in 2 moduri :
-fie articuland romanu cu vasla dupa ceafa , de fiecare data cand o comite
- fie prin educatie , exemple ....etc ....ceea ce dureaza , da e mai bine.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 24 Mar 2006, 11:39

sau arzand rumanu la buzunar ca-l doare rau colo-sa! amenzi tata grupa mare sa-i rupi in doua pe toti borfasii si escrocii, care ne arata noua 1-2 plase ca le-au confiscat, dupa aceea le dau inapoi brocanierilor si fac parte cu ei la banii de pe urma JAFULUI apelor, si noi speram an de an la asa-zisele minuni!

FRUSTRANT nu?

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 24 Mar 2006, 12:30

stau la 100m de Timis si pe o portiume de 5-600 m in zilele bune sint si 100 de pescari la scobar si au fost zile cind s-a prins si 20kg de om iar daca ii intrebi de ce nu dau drumul la ghetarusi in cel mai fericit caz iti spun ca iasa o marinata din ei de te lingi pe degete iar in cel mai nefericit caz ....

stau si ma intreb care din solutiile propuse de Sorin ar fi mai buna?

dorel

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 24 Mar 2006, 12:54

PODOSU DOREL scrie:stau si ma intreb care din solutiile propuse de Sorin ar fi mai buna?dorel
Pe termen scurt/imediat prima varianta...(""de racorire"")
Daca vrem sa (mai) vedem vreodata apele noastre ca si cele din alte tari, categoric varianta 2...
Nu stiu daca ati vazut ce zicea Rex H.despre masurile coercitive in cazul incalcarii regulilor la pescuit:confiscarea imediata a masinii,barcii,lansetelor,amenda+instiintarea la serviciul/comunitatea impricinatului...
SI CAND TE GANDESTI CA AUSTRALIENII=URMASII PUSCARIASILOR ENGLEZI...

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 24 Mar 2006, 14:56

Am auzit si io ca de cateva ori au verificat juvelnicul la Ghiorac si daca te-ai prins cu crapi sub 1 kg tio dat amenda .... dar singulul loc in jud Bihor...
Cineva au scris ca la ungurii au condica etc. - eu asa stiu ca probabil de anul asta se introduce metoda asta dupa modelul din austria sau slovaci etc. dar tocmai pt. o verificare mai buna ....
Reintorc la verificarea uvelnicilor : daca se da o hotarare de sus ca trebuie verificat atuci controalele sunt obligate sasi faca treaba si la amici sau rude sau cunostinte etc. am impresia ca daca legea in vigoare nu ar fi calcat ( refer la retinerea pestii sub dimensiune legala ) aveam pesti in ape, binenteles mai intervine factorul de poluare a apelor dar asta nu de pescari depinde ... pe mine nici odata nu mio verificat , adica nu mio cerut sa arat juvelnicul (nici nu am, dar totusi!) ...
Amenzi si amenzi , in Romania degeaba se introduce o lege daca nu se verifica, ca "toate lumea " se'ncalca, pana nui va fi frica sa'ncalca, asa ca amenzi si controale peste controale poate sa ajuta , pina zapacesc cei care incalca legea, sau braconeaza....

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 24 Mar 2006, 17:33

@Adelin-este vorba atat de Ghilin cat si de balta de la Cicir.

Scrie răspuns