argumente fara relevanta privind pescuitul sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Dec 2006, 23:03

danr scrie:pai vezi mai Tavi asta-i problema, ca nu prinzi mult si nici n-ai mame, soacre si parteneri de pescuit care te preseaza ca sa mananca si ei un peste
altfel, ai avea aceeasi dilema...
aici e intrebarea, to release or to feed the mother in law ?
release the mother in law :twisted:

banuiesc unde bati, tre sa accepti si ironiile prietenilor/rudelor daca nu aduci peste acasa ca un vajnic vanator
daca altfel nu se poate, e metro, carrefour.
singurul pentru care mai retin cate un peste e fiu-meo.
restul... sa-si cumpere :twisted:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Dec 2006, 23:05

aa, ai luat-o la propriu cu soacra :lol:
Ultima oară modificat 17 Dec 2006, 23:19 de către danr, modificat de 2 ori în total.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Dec 2006, 23:05

e tare interesant punctul tau de vedere .... si mare dreptate ai ....

chiar pe acest site ... unde se dezbate intens pescuitul sportiv si cum ar trebui sa fie el am vazut din greseala prin galeria anumitor persoane si in galeria mare capturi carora nu le era locul acolo ... adica.... pesti sub dimensiunea legala, zeci de pesti fotografiati aliniati pe jos (evident toti erau morti) s.a.m.d.

asa ca ... de ce este nevoie unei persoane sa se ascunda dupa deget, de ce tre sa vada aschia din ochiul altuia cand ei au adevarate constructii in proprii lor ochi ... "ca aia braconeaza", "ca aia fac prapad", "ca aia omoara tot ce prind" cand de fapt o gramada sunt asa ...

mentalitatea multora dintre noi nu se va schimba in veci ... indiferent de ce s-ar intampla... tot timpul vom fi nishte nesimtiti, lacomi, avari, egoisti, barfitori ... si "complimentele" ar putea continua...

deci inainte de a-i critica pe cei care ... uitati-va putin si la voi ...

nu o data am avut ghinionul de a ma duce la pescuit si sa dau de enspe mii de prosti care aruncau pe mal nishte pestisori pe motivul ca nu mai au timp sa le traga aia mari ca se inghesuie astia mici primii, care aveau galetile pe jumate pline de nishte pesti cu care efectiv nu aveau ce face si desigur care nu se mai saturau de cat prindeau si din lacomia specifica retineau tot ce prindeau ... sunt persoane care daca intr-o zi prind 500 de pesti, puteti fi siguri ca pe oti i-ar pastra ... si din pacate genu asta de oameni sunt si aici pe site ... si cu cea mai mare nerusinare si nesimtire ei sunt cei care ii critica pe altii si sunt adeptii desavarsiti al pescuitului sportiv...

asta este Romania ... si la fel va ramane pana cand se prapadeste ultimul cetatean al acestei onorabile tari ...

as dori sa fie deranjate anumite persoane de ceea ce am scis... dar din pacate obrazul lor e putin mai gros decat talpa mea ....

numa bine ... :cry:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Dec 2006, 23:08

danr scrie:
si daca maine va avea succes vreo asociatia aia despre care am mai vorbit noi, care doreste interzice pescuitului pentru ca este un sport in care sunt chinuite animalele, si un procentaj din ele chiar mor dupa celalalt, care-i mai daunator pentru mediu, si mai imoral si in eroare ?
stucheshte-ti in san, fa 23 de pasi inapoi, fa-ti zece cruci si douazeci de matanii si da-ti cu ciocanelu de omorat pastravi peste gura sa nu se-ntample doamne feri asa ceva

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Dec 2006, 23:12

danr scrie:aa, ai luat-o la propriu cu soacra :lol:
pai.. am luat-o la pachet ce sa fac :cry:

culmea e ca e o femeie de nota 10 si nu-i mare amatoare de peste
va doresc tuturor o soacra ca a mea

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Dec 2006, 23:19

si nu mai vorbi despre formatori de opinie ca eu aici nu proliferez idei ci doar exprim un punct de vedere, nu neaparat al meu :lol:
si inca o chestie referitor la C&R, cate ceva din istoria C&R

C&R-ul a aparut sub prexetul protejarii pestilor, de fapt fiind o expresie a dorintei egoiste a unora de a prinde mai mult peste la fiecare partida, in detrimentul alora care ar mai manca si ei un peste
o idee care a fost preluata rapid de proprietarii de ponduri de prin anglia, care aveau 5 crapi pe un pond de 3 hectare si vroiau cat mai multi clienti, lucru imposibil daca se retinea pestele ca ar fi ramas fara ei in 2 zile
si asa s-au nascut jimmy, toby si gregory, cei 3 pesti faimosi din pondul x, care spre cinstea lor s-au lasat prinsi de n sute de ori, si oamenii au inceput sa aprecieze C&R
apoi s-au suparat si n-au mai vrut sa traga la viermusi, si oamenii s-au gandit ce sa mai faca sa-i prinda si au inventat boilisurile
dupa care s-au prins ca boilisurile nu prea merg la pesti salbatici, si ca pestele trebuie sa se obisnuiasac putin cu schimbarea de hrana, lucru pe care nu putea sa-l faca daca o mierlea imediat
ca sa ma exprim altfel, era interesul marilor producatori sa existe C&R, ca sa traga crapii la boilies, crapi care n-ar fi tras daca nu erau invatati, lucru imposibil daca se retineau si ajungeau in tigaie
ideea a fost preluata si de afaceristi pe la noi, care au busines-uri legate de pescuit, sau balti unde se platesti 1-3 milioane pe zi doar ca sa pupi crapii in bot si sa le dai drumul....
si tot asa, ideea a ajuns si la pescarii industriali, care se bucura ca tu eliberezi ca sa prinda ei in plase, eu chiar am informatii ca au oameni platiti pe forumul asta ca sa promoveze C&R si sa ne tina lectii de moralitate doar ca sa prinda ei mai mult cu plasele
si uite asa am dezvaluit cum C&R este de fapt o conspiratie a unor grupuri de interese, si pescarul obisnuit care da cu undita si ar mai manca si el un baboi e doar o victima a unor jocuri de interese

ei ce ziceti de asta ? :)si inca n-am baut nimic, ma duc acum sa deschid o bere
Ultima oară modificat 17 Dec 2006, 23:23 de către danr, modificat 1 dată în total.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Dec 2006, 23:22

d4md3od, apropos de ce spuneai
am fost la pescuit cu multi, multi pescari buni sau cunoscuti, si niciodata, dar niciodata, nu am vazut pe cineva in Romania sa nu pastreze un peste doi trei patru cinci pe care i-ar manca cu placere
doar pe Tudor l-am vazut in franta eliberand tot, si am procedat si eu la fel

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Dec 2006, 23:23

pai nu stiu in ce masura i-ar putea afecta pe unii cu plasa un anumit X de pe mal ... caci ma indoiesc ca pentru aceia conteaza un peste doi in plus ...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Dec 2006, 23:26

danr ... eu nu condamn cei care pastreaza acolo peste in limita bunului simt ... eu ma refer la cei care nu au limita si care pastreaza nishte pesti care cantaresc 20-20 g

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Dec 2006, 23:28

la mine media de pastrare a pestilor este de maxim 10% din partide adica la o partida din 10... si astea sunt cazurile in care pestii nu mai pot fi salvati ca au inghitit prea adanc .... caz in care le ofer vecinilor pestele respectiv

Scrie răspuns