AM NEVOIE DE AJUTOR

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gogu
utilizator nou
utilizator nou

AM NEVOIE DE AJUTOR

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 10:23

va rog sa ma ajutati , vreau sa stiu ce inseamna icre embrionate, ma refer cineva imi ofere icre embrionate ,chiar sunt icre sau pestisori mici?
daca are vreo importanta icrele sunt de morun si sunt embrionate , vreau sa stiu ce sunt . va rog sa ma ajutati sa imi explicati.

va multumesc

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 11:03

Fazele de dezvoltare dinaintea eclozarii (cind pestisorul iese din icra) sunt foarte importante, mai ales din punct de vedere al manipularii icrelor. Mai ales cele de pastrav sunt deosebit de sensibile la miscari, in unele faze. De la momentul fecundarii si inchiderii micropilului (orificiul prin care intra spermatozoidul) pina cind apare embrionul, in functie de specie, pot trece citeva zile. Din momentul aparitiei embrionului (atunci e icra embrionata), icrele pot fi manipulate fara probleme, pot fi transportate, chiar si fara apa. Deci sunt icre, nu pestisori. Dar sunt fecundate si contin embrionul viitorului peste. Si sub aceasta forma sunt comercializate, pentru cazul in care ai statie de incubatie.

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 11:06

am inteles ce face o statie de incubatie?? si daca o pot face prin mijolace proprii sau nu se poate face asa ceva?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 11:19

Teoretic, de putut poti sa faci. Dar stii CE sa faci cu ea? Despre ce peste e vorba, pina la urma? Sugestia mea e, daca tot vrei sa cresti pesti, sa iei puiet predezvoltat. Procentele de mortalitate sunt mari pina la aceasta faza. De aici, cu crescutul lor, merge mai usor

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 11:26

referitor la aceasta situatie , am 2 bazine unul de 48 de metri cubi,respestiv 144mcubi, vreau sa cresc sturioni specia morun, si am gasit puieti astfel: icre embrionate pret'x' si puiet 30 de zile pret de 98 de ori mai mare . si sunt tentat sa cumpar 2000 de icre embrionate si sa vad cu ce raman cu aceasi bani care ii dau pe icre cumpar doar 200 de pui asadar eu cred ca din 2000 de icre pot ramane cu ceva mult mai mult de 200 de pui, adica sa am un avantaj. ce sfat imi dai?? sincer sunt la inceput de drum si nu vreau sa incep sa pierd de la inceput. referitor la statia de incubare pe ce principui functioneaza?. iti multumesc de timpul acordat

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 11:31

Sfatul meu e ca intii sa iti iei o carte de sturionicultura, sa te faci piscicultor, sau sa iti angajezi unul. Puietul e mai scump din motivul principal ca de la faza de icra embrionata pina la puiet 30 de zile, pierzi mare parte din material. Asta chiar in conditiile in care te pricepi. Ce vrei sa faci cu morunii? :?
Daca vrei caviar, tre sa astepti vreo 14-16, chiar 18 ani. Dupa care ii "mulgi" din 2 in 2. Asta in cazul fericit. :twisted:

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 11:39

am gasit o firma care imi vinde puiet si cand ajung la 2-2.5 kg il cumpara inapoi , adica eu doar il cresc si imiasigur riscul mortalitatii puilor, si doresc sa imi fac un ciclu de crestere , pe durata a 2 ani de zile ( asta e timpul necesar pentru a fi bun de consum adica la greutatea mai sus amintita). asadar eu trebuie sa fac cat mai profitabila aceasta afacere , si deasta vreau sa iau cat mai mult puiet, la anul am inproiect sa fac 2 bazine de 563 metri cubi, ce sa mai spun? sper sa nu ma duc la 'vale' ex[plica mi te rog totusi prinncipiul incubatorului, vreau sa incerc, cat despre citit, nu am citit atatea carti in viata mea nici la scoala :lol: ,ce sa fac asta e viata. explica mi principilu sau macar da-mi fazele de crestere ma refer de la icrele embrionate , ce sa fac cu ele sa imi iasa pui ca dupa asta depinde de aparatele pe care la am , cred!!

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 13:48

imi poate spune cineva va rog cum pot face un incubator? sau daca pot gasi undeva informatii despre acest lucru.Multumesc

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 11 Mar 2006, 14:00

Hai te rog sa continuam discutia pe privat sau pe mess, ca nu cred ca lumea e curioasa, site-ul e dedicat pescuitul sportiv/recreativ, nu pisciculturii. Poate ne dau moderatorii un cartonas galben :twisted:

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 11 Mar 2006, 14:14

msn =
gogobrro

Scrie răspuns