AM NEVOIE DE AJUTOR

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 12 Mar 2006, 10:58

Bogdane, problema/dilema lui Gogu e ca NU STIE CE SA FACA cu icrele embrionate ...
Gogule, pentru incubarea icrelor embrionate (de la orice specie, nu numai de la sturioni) iti recomand incubatoarele tip Zug-Weiss (celelalte tipuri "patentate" sunt de fapt variatiuni pe aceeasi tema). Instalatia e simpla si o poti realiza singur folosind materiale extrem de ieftine (principiul de functionare al incubatorului este: alimentarea cu apa se face pe la partea inferioara pentru a asigura barbotarea usoara a icrelor, iar eliminarea surplusului de apa se face pe la partea superioara printr-o plasa (recomandabil nital) pentru a evita pierderea icrelor). Timpul fiind scurt pentru a realiza o instalatie de incubatie care sa ai certitudinea ca functioneaza cum trebuie, si eu (ca si Bogdan) iti recomand ca anul asta sa te axezi pe puiet de 30 zile. E mai simplu si riscurile sunt mai mici (la incubarea icrelor embrionate problemele majore constau in asigurarea si mentinerea paramatrilor optimi ai apei - apropos, ai facut analiza apei din sursa de alimentare inainte si dupa ce trece prin instalatia de filtrare? -, precum si asigurarea unui mediu steril pentru a impiedica infestarea icrelor cu Saprolegnia, ciuperca raspunzatoare de distrugerea majoritatii icrelor).
Daca vrei totusi sa incerci si anul asta iar furnizorul de icre embrionate nu conditioneaza achizitia unui numar minim, poti sa incerci sa incubezi experimental o cantitate mica de icre sa vezi ce rezultate poti obtine.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 12 Mar 2006, 11:25

In principiu merge si in carafe Zug-Weiss, cele speciale pentru sturioni avind unele modificari. Cele de tip Iuscenko sunt niste tamburi rotativi, invirtiti chiar de apa care trece prin ele. Nici una nici alta nu prea se pot face acasa, trebuie achizitionate :cry:

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 12 Mar 2006, 12:16

Dragi prieteni o sa va explic sistemul de filtrare la bazinul mic si cel de fapt cu care incep prima data lungimea acestuia este de 16m latimea de 3 si adancimea de 1m , asadar sursa de apa este din fantana care este scoasa cu un hidrofor care trece printr-un filtru de 5 microni spre un bazin de 5000 litri la 1.80m inaltime,aici apa este stocata apoi prin o o teava pleaca in hala unde este trecuta prin urmatoarele filtre: filtru mecanic de 5 microni, filtru magnetic,filtru pentru sedimente, un dedurizator, si o lampa cu ultravilote,apoi apa este lasata sa curgain bazin printr-o teava pusa orizontal de alungu bazinului cu mici orificii pentru a alimenta bazinul in mod egal , surplusul de apa iese prin un orificiu spre scurgere, mentionez ca toate tevile sunt din pvc(plastic). daca cumva ili lipseste ceva , va rog sa imi spuneti. referitor la sursa de apa, nu am facut analize, eu locuiesc in localitatea baia jud tulcea, referitor la fantana din curte stiti cum e la tara una sau doua fantani era racomandata sa se bea apa din ea, dar de foarte multi ani avem apa de canal. sa spunem ca apa de fantana nu e buna , gasesc sursa de apa si schimb sistemul de recirculare a apei.referitor la puieti acum prima luna o sa iau puiet de 30 zile ( am fost instiintat ca acestia sunt invatati si sa manance granulat)dar o sa iau sa incerc si cu icre embrionate . de unde pot cumpara un incubator ??? si cam cat costa. daca costa mult vreau sa stiu cum sa fac unul ma refer la dimensiuni si mapteriale folosite. va multumesc de atentia acordata
Prieten iti este acela care te sfatuieste bine nu cel ce iti lauda tampeniile

gogu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gogu » 12 Mar 2006, 15:43

Dragi preieteni, va multumesc de ajutor , am gasit ceea ce cautam , va multumesc celor ce au raspuns si sunt fericit ca am gasit ceea ce cautam. ce sa mai spun? nustiu, dar inchei cu o urare si va tin la curent cu ceea ce fac.VA DORESC CEEA CE VA DORITI.SUCCES
Prieten iti este acela care te sfatuieste bine nu cel ce iti lauda tampeniile

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Mar 2006, 15:26

gogu mult succes omule
da de veste cand e gata sa-ti fac o vizita ...

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 14 Mar 2006, 22:45

Frate Gogule

Cand scoti perlele alea negre din Vasilica sau Floricica, cum le-or chema pe fetele alea de 16-18 ani , da-mi si mie un tel ca vrea si gura mea o icra neagra nebraconata 1(sper sa aiba acelasi gust ca si cele braconate :wink: ).
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 15 Mar 2006, 05:35

la icre negre facute cocolos in dres, in montura "fir de par" trage..?
sau numai racul..? :lol:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 07 Apr 2006, 19:44

ma bucur ca a-m intrat si eu pe subiectul vostru, chiar mi-a trezit un interes deosebit , nu numai pt viitoarea ferma (DA DOAMNE !)dar si pt cunostintele lui Bogdank in materie de acvacultura.
Sper din tot sufletul sa se omogenizeze ceva si sa auzim cu toti ca ai dat lovitura.
Bogdane te rog sa imi spui si mie daca exista o carte sau un atlas cu generalitati despre toate specile de pesti !?
generalitaiti , am refer la : inmultire , mod de hranire, comportament etc. :lol:
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

euroaqua
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de euroaqua » 13 Iul 2006, 23:30

ce mai stiti de gogu? a reusit? ce a facut pana la urma?

liviu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de liviu » 17 Iul 2006, 22:27

gogule acu' nu fii egoist impartaseste experienta ta tuturor...
"pierde" si tu ceva timp cu povestile catre cei pasionati asa cum au facut-o si cei care ti-au dat o mana de ajutor la nevoie....asa poate cei care vor sa se apuce de asa ceva ....(si sigur nu vor sa-ti fure afacerea0....vor avea de invatat mult mai usor...........ca doar toti avem pasiunea asta MARE................
MARlACHI

Scrie răspuns