ALARMA!!!!NU BRACONAJULUI!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 28 Aug 2007, 17:10

e foarte corect ce zici , lumea e rea si nu sti ce gindeste , de aceea raspunsul pe care-l poti primii este cu doua taisuri!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 28 Aug 2007, 17:22

pe un verisor mai mic l-am convins cu vorba buna, dar la alt pusti a trebuit sa ma ratoiesc destul de urat.
mi-a mers vorba ca fac ce vreau pe balta aia cand sunt acolo. Totul a inceput cand s-a laudat cu o stiuca nu mai mare decat un deget. cica o dadea la pisica... Am vazut rosu in fata ochilor... daca mai comenta si nu pleca repede cred ca-l luam la bataie desi nu am mai dat intr-un om de ani buni...

Solithar
junior
junior

braconaj ?

Mesaj de Solithar » 29 Aug 2007, 12:34

Oameni buni,
Langa orasul unde am crescut era un lac de baraj (in zona colinara / de munte) ceva mai mare de 1 si 1/2 ha. Era o bijuterie inconjurata de paduri, alimentat de paraie de munte (acum are vreo 20+ ani de cand a fost terminat). Maluri cu configuratie ce satisfacea toate mofturile (padure, stuf, papura, dig, pajiste toate succesiv). Avea tot ce-ti doreai : stiuca (max 8kg sportiv), clean (max 3kg sportiv), biban (max 0.5 kg sportiv), crap (max 16 kg sportiv), caras (max 1.8kg sportiv), pastrav indigen, somn (max 5 kg sportiv), babusca, rosioara, oblete, ghibort, somn pitic, sorete (regina baltii), si cateva specii mai putin cunoscute si asa-zise fara valoare "sportiva" ori "comerciala" , insa extrem de importante in lantul trofic.
Am pescuit in acest lac 8 ani inainte sa plec, aproape saptamanal. Dupa 3-4 ani, cand am inceput sa las copilaria in urma, am incetat sa iau pesti din lac. Ironic insa drumul de acces pana la malul lacului iau adus decaderea. Cu cat capturile care se realizau acolo se faceau cunoscute (fie ca se retinea fie ca nu) cu atat mai multi "pescari" veneau la pomul laudat : si nu oricum ! Veneau in echipe de 3-6 insi cu 10 lansete de fiecare. Au fost saptamani in care nu puteam efectiv sa lansez in apa de padurea de bete si fire a unui astfel de grup. Pe langa tonele de nada care sufoca sarmana balta mai lasau in urma si toate gunoaiele de rigoare. Este de prisos sa mai spun ca totul se LUA indiferent de dimensiune / specie / prohibitie. Copacii au inceput sa se rareasca de pe maluri, osanditi sa arda de jumatate la focurile lor de tabara. Asta a fost cum a fost. Dar la un moment dat cei 4-6 indivizi (nu aceiasi de fiecare data) cu cele 2-3 masini au inceput da instaleze doar cate 2-3 bete toti. In schimb instalau cele 5-10 plase pe toata suprafata lacului.
Recordurile la plasa : crap 19 kg/ somn 15 kg/ stiuca 8 kg/ clean 4 kg etc
In sfarsit sosise momentul in nu mai suportam : cei cativa pescari de-ai locului am luat initiativa, dar ce poti sa faci cand ti se flutura doua tevi de pusca prin fata ochilor ?!? Te duci al politie !? Da! ... Intr-o noapte am urmarit cu binoclul noi indivizii si cand erau in actiune maxima am chemat politia.
Ni s-a raspuns ca se va interveni dimineata!
A doua zi am fost acolo la 6. Doi oplitisti au venit pana la urma cu o masina. Au oprit, au constatat i-au rugat sa stranga si sa nu se mai intoarca !!! Nici un leu amenda, nici un dosar nimic !!! ... :censored:
De atunci au trecut 4 ani : lacul este o oaza de gunoaie in imprejurimile jumulite de copaci, lacul nu mai are nici macar carasi : abia se mai prind cate un bibanel cat degetul, cate un sorete si poate ceva rosioare si babusti anemice. Dar acum exista soasea de acces !!!
Spune-ti-mi ce mai putem face eu, atunci liceean, intr-o asemenea situatie ? :help:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 29 Aug 2007, 17:35

eu zic cai actionat matura!find vremurile alea( nu stiu ce virsta ai)! sunt exemple pentru multi faptele tale si ar tebui sa facem toti la fel , insa de multe ori incercam sa facem ceva folositor dar ne npotmolim cind tre sa intervina organele in vigoare. am impresia ca acesti ''oameni" sau salbatici au ca tata raposatul ceasca, si el vîna tot ce se pute cind mergea la vinatoare, cu un alai mare, ca pentru un adevarat "dictator",si toate pentru ce ?sa se simta el bine!asa si cu braconajul asta , sa prindem mullt, mult si sa ne laudam, dăo -n colo de fauna si flora si vietuitoarele lor,(daca stiu ce-i aia)!
numa bine! 8)

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 29 Aug 2007, 17:36

eu zic cai actionat matura!find vremurile alea( nu stiu ce virsta ai)! sunt exemple pentru multi faptele tale si ar tebui sa facem toti la fel , insa de multe ori incercam sa facem ceva folositor dar ne npotmolim cind tre sa intervina organele in vigoare. am impresia ca acesti ''oameni" sau salbatici au ca tata raposatul ceasca, si el vîna tot ce se pute cind mergea la vinatoare, cu un alai mare, ca pentru un adevarat "dictator",si toate pentru ce ?sa se simta el bine!asa si cu braconajul asta , sa prindem mullt, mult si sa ne laudam, dăo -n colo de fauna si flora si vietuitoarele lor,(daca stiu ce-i aia)!
numa bine! 8)

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 29 Aug 2007, 17:56

Salutare baieti in timp ce noi ne plangem de mila uite ce fac unii chiar pe forumul asta!!!
http://www.rapitori.ro/forum/post-106067.html#106067
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 29 Aug 2007, 18:07

is niste sobolani care sau pierdut in tranzitie!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Aug 2007, 18:12

Ar merita un DOSAR PENAL :help: :datz: :lol1:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Aug 2007, 19:52

BygDaddy scrie:Salutare baieti in timp ce noi ne plangem de mila uite ce fac unii chiar pe forumul asta!!!
http://www.rapitori.ro/forum/post-106067.html#106067
ce fac ca nu inteleg? nu exista topicu :roll:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 29 Aug 2007, 20:01

probabil oamenii cu bun simt cum sunt moderatorii de pe forum au sters topicu. era unu care postase un tipic in care vroia sa cumpere un prostovol si mai dadea si niste dimensiuni foarte mici la ochiuri "probabil" vroia omu sa "elibereze" dimensiunile sub cele legale
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Scrie răspuns