AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 24 Ian 2009, 00:57

wed43 a scris
Am vazut ca fac referire la ordinul MADR nr. 331/24.05.2008 care a fost abrogat, de aceea intreb.
Da Wed. Este abrogat. Planurile de Management au cazut odata cu Ordinul. Dar stai linistit ca in curand apare alt Ordin, ca intre timp s-a schimbat din noul Ministrul.
Genule nu te mai enerva si tu degeaba, ca noi ne consumam ca ........ vorba aia si pe conducatorii nostrii ii cam doare in cot de noi. Abia astept sa tavalim "Cormosul" in picioare, sa ne luptam cu ursul si sa-i furam pastravul din gheare. :lol:

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 24 Ian 2009, 09:14

Pityu , sti ca nu ma inervez degeaba , in schimb la ce intreaba cineva i se raspunde tot timpul altceva . Sti bine punctul meu de vedere si sunt si la asociatiile nou infiintate oameni care gandesc real ( apscaras ) si nu vrea sa castige decat pe baltile lor pe care le populeaza :respekt: si e apsalba care e in razboi ca lapusneanu " daca voi nu ma vreti , eu va vreau ." si care tine mortis sa faca totul pentru a distruge si a primi patrimoniul ajvps-ului , patrimoniu care place nu place dar e al pescarilor , indiferent de asociatie . La noi avps-ul a facut in fiecare am populari pe brate moarte si lacuri pe care le-a avut in gestiune , unde au cerut taxa suplimentara , lucru normal , dar niciodata nu s-au legat de niciun pescar din alt judet care a pescuit pe apele noastre libere . Si asta o stiu toti care au fost in zona mea la pescuit . Deci razboiul meu personal nu este cu asociatiile nou infiintate ci impotriva modului de abordare a lui apsalba . Stiu si voi ce ati facut pentru pescuit si cum va chinuiti dar ... asta e . Cu apsalba pur si simplu nu ma pot intelege si nu pot sa-l inteleg . La voi presedinte la Salmo-Carpatica e pescar , care are interes sa fie ordine , in schimb cu pescarii din alba am vorbit si pur si simplu si-au scos permis de la el pentru ca a avut permisul mai ieftin . Daca agvps-alba ar lucra sub pretul lui Popescu ( si chiar o sa le trimit un mail sau le dau un telefon ) sa scoata permisul sub apsalba sa vedem cu cati din cei 40000 de pescari ramane ! Concurenta e libera si e mai democratic . Si daca a ajuns bombonel inapoi si o sa fie reales cel dintai vanator , cel putin inca 4 anin de aici incolo o ssa fie doar procese si recursuri si asta din ambitiile personale ale unor oameni care nu au in vocabular cuvantul "a pierde " cu toate ca , ca sa castigi , in primul rand tre sa inveti sa pierzi .

pityu
veteran
veteran

AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 25 Ian 2009, 23:15

Da Genule. Momentan deruta e mare de tot. L-au demis pe Gigi Stefan si ce urmeaza dupa el, nu stie nimeni. Vom traii si vom vedea. Stii cum e? Speranta moare ultima! Daca exista un razboi intre asociatiile de pescari si pescarii care nu doresc asocierea, este exact pe placul celor care ne conduc. De aia spuneam eu, ca in momentul de fata ar fi imperios necesara unirea tuturor fortelor pentru a iesii din marasmul in care ne-au impins "altii" si nu sa ne razboim. Acest razboi "surdo-mut" nu va duce la nici un rezultat. Dimpotriva. Complica tot mai mult lucrurile!

aditoader
utilizator constant
utilizator constant

Re: AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de aditoader » 26 Ian 2009, 11:54

pityu scrie:Da Genule. Momentan deruta e mare de tot. L-au demis pe Gigi Stefan si ce urmeaza dupa el, nu stie nimeni. Vom traii si vom vedea. Stii cum e? Speranta moare ultima! Daca exista un razboi intre asociatiile de pescari si pescarii care nu doresc asocierea, este exact pe placul celor care ne conduc. De aia spuneam eu, ca in momentul de fata ar fi imperios necesara unirea tuturor fortelor pentru a iesii din marasmul in care ne-au impins "altii" si nu sa ne razboim. Acest razboi "surdo-mut" nu va duce la nici un rezultat. Dimpotriva. Complica tot mai mult lucrurile!
Mare adevar grait-ai! Dezbina si stapaneste :wink: Eu sunt unul din cei care nu sunt pentru asocierea fortata (am motivele mele). Dar asta nu inseamna ca sunt impotriva asociatiilor! Daca ai vreo idee cum putem lupta impreuna pentru a iesi din "marasm", baga aici. Putem face front comun chiar daca noi (neasociatii) vom fi doar mercenari! :)
Fir intins!;-)

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 26 Ian 2009, 19:35

badboi69on ne spune
AGVPS-ul s-a desfiintat?Sau isi continua activitatea? Asta pt ca eu nu inteleg absolut nimic.
P.S.:In judetul Bacau,se pare ca isi continua activitatea,pt ca am trecut aseara pe la sediul AJVPS Bacau si am vazut si pretul pe anul asta pt permisul de pecuit:100 de lei
buna nedumerirea :

dupa apsalba raspunsul ar fi :
Trist pentru AGVPS este ca am descoperit actul normativ prin care a fost desfiintata inca din 1990. In acest caz toate documentele emise de AGVPS sunt lovite de nulitate absoluta. Pace buna!
dupa titlu topic ajvps s-ar odihni in pace.

dupa multi pescari asocierea nu-si mai gaseste rostul in randul pescarilor ,
iar despre acest lucru Mihai V ne spune ca obligativitatea asocierii nu mai e de actualitate :
....cred ca sunt zeci de mesaje pe acest forum care confirma asta. Dar daca nu ai incredere atunci mergi la un jurist cu legile in vigoare (OUG 23/2008, HG 1016/2008, Ordin 753/2008) sa le analizeze el sa-ti confirme.

-oricum discutii multe si colorate .....

- la noi in judet , pescarii s-au indreptat majoritar spre ajvps ,asociatie ce nu da semne de renuntare , din contra e sustinuta de numarul mare de membrii.

- eu de pe forum , am aflat cu surprindere ca asociatiile nu se inteleg deloc, ca se cearta pe nu stiu ce ...de te miri ce.......or avea de impartit iar pescarii si resursa acvatica e neglijata .Logica ar fi spus ca asociatiile sa conlucreze , macar pentru simplul fapt ca sunt non profit si fiecare sustine ca trebuie sa muncesti de te spetesti. Chestia cu plecati voi sa venim noi n-are nici o noima, e ridicol si fara vre-un final...energii risipite.....

- asa s-or certa si asociatiile umanitare sau cele ce se ocupa de cainii vagabonzi sau cele se ocupa de probleme de mediu sau....???

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 04 Feb 2009, 18:46

Patronii lu’ peşte
Miercuri 4 Februarie 2009
MEHEDINŢI. Mii de pescari din judeţ, membri ai unei asociaţii de pescari şi vânători din Drobeta Turnu Severin, au fost înşelaţi de şefii lor, care le-au perceput taxe la începutul lui 2009, şi după ce le-au pus vize pe mii de permise expirate şi le-au eliberat chitanţă pe care nu era trecut motivul plăţii, i-au trimis la pescuit. Dar aici, organele în drept i-au sancţionat şi le-au întocmit acte premergătoare unui dosar penal, pentru braconaj pe Dunăre. Numai ieri, douăzeci de pasionaţi ai pescuitului s-au ales cu amenzi şi avertismente din partea poliţiei fluviale. „În 2 februarie, am fost la pescuit pe baza chitanţei care mi s-a dat de la AJVPS, dar am primit avertisment, iar altora, care erau cu mine, li s-au dat amenzi, spune un pescar sportiv. Când am arătat chitanţa poliţistului, mi-a zis că nu se specifică în ce bază s-a plătit. Am plătit 65 de lei, pentru pescuit sportiv, pe o perioadă de un an de zile şi poliţia fluvială nu ne lasă să pescuim, pentru că permisele de la ANPA nu sunt bune“. Pescarii nemulţumiţi pentru că au plătit să pescuiască legal şi au fost înşelaţi au luat cu asalt sediul pescarilor şi vânătorilor, unde, surpriză, directorul a dat bir cu fugiţii şi i-a lăsat să dea explicaţii pe un simplu casier şi pe un funcţionar. Aceştia susţin că poliţia încalcă drepturile pescarilor. „Nu ştiu de ce poliţia nu îi lasă să pescuiască, e problema lor“, a spus contabilul asociaţiei pescarilor.
De la asociaţia unde au fost înşelaţi, pescarii au mers direct la poliţie. Acolo, oamenii legii le-au spus că asociaţia lor de pescari le-a încasat banii ilegal şi fără drept, iar ei nu au voie să meargă la pescuit, singurii care oferă acest drept fiind cei de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. „Nu au plătit degeaba, este un protocol încheiat cu poliţia de frontieră, cu poliţia transporturi navale şi cu jandarmeria, ca acei oameni să fie lăsaţi să pescuiască fără permise, până ce ANPA le va tipări permisele. Din punctul meu de vedere, să meargă la pescuit“, a declarat şeful poliţiei fluviale, Drobeta Turnu Severin.
Nu numai că pescarii au fost înşelaţi, dar acolo au fost îndrumaţi de poliţie să meargă, la ANPA... „Nu e nimeni, au plecat, au şi birourile închise“, reclamau pescarii. Până când cei 5.000 de pescari din Mehedinţi vor primi banii înapoi de la AJVPS, malurile Dunării unde se pescuieşte de ani de zile vor rămâne necălcate.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Feb 2009, 18:56

De ce nu ma mir?!? :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 04 Feb 2009, 20:40

Asta e fix pix-ul.
Polita de frontiera de la Oravita (CS) aplica viza pt PG pe carnetul de membru al oricarei asociatii, oricui face dovada ca a platit cei 5 lei in contul de la trezorerie. Si culmea, te si lasa sa pescuiesti in pace, pentru ca au recunoscut si ei ca, nu pescarul e de vina pentru ca niste imbecili nu scos inca permisele desi a trecut 1 luna din an. Adica daca pescarul face dovada buna-vointei de a plati contravaloarea permisului, vireaza acei bani intr-un cont al statului, dar neavand permisul la purtator (nu din vina lui), este braconier???.
PS Pe chitanta eliberata de AJVPS CS, este mentinat ceva de genul:
65 lei total din care 30 lei contravaloare permis pescuit
35 lei ape ses+dunare (echivalent cotizatie membru, nu mai conteaza)
Ce e ilegal la chestia asta?

Cand politia iti da dovada ca ai permis de conducere, aia nu e valabila la un eventual control?

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 04 Feb 2009, 21:11

- de acord cu attilaf : daca platesti taxe nu esti braconier.
- nu poti sa pescuiesti la Dunare decat dupa ce platesti 5 lei la trezorerie si ai viza de la graniceri.
- daca granicerii au ceva de obiectat , o fac inainte de a-ti da viza , nu te lasa sa ajungi la conflicte pe apa , ..viza fara de care nu ai ce cauta la pescuit - deci in teorie nu poti sa ajungi la asemenea confruntari si probleme.
- reportaj de dragul senzationalului si fara valoare reala , pescarii ba sunt braconieri , ca mai pe la final sa fie numiti oameni pacaliti......

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 04 Feb 2009, 22:14

attilaf scrie:Asta e fix pix-ul.
Polita de frontiera de la Oravita (CS) aplica viza pt PG pe carnetul de membru al oricarei asociatii, oricui face dovada ca a platit cei 5 lei in contul de la trezorerie. Si culmea, te si lasa sa pescuiesti in pace, pentru ca au recunoscut si ei ca, nu pescarul e de vina pentru ca niste imbecili nu scos inca permisele desi a trecut 1 luna din an. Adica daca pescarul face dovada buna-vointei de a plati contravaloarea permisului, vireaza acei bani intr-un cont al statului, dar neavand permisul la purtator (nu din vina lui), este braconier???.
PS Pe chitanta eliberata de AJVPS CS, este mentinat ceva de genul:
65 lei total din care 30 lei contravaloare permis pescuit
35 lei ape ses+dunare (echivalent cotizatie membru, nu mai conteaza)
Ce e ilegal la chestia asta?

Cand politia iti da dovada ca ai permis de conducere, aia nu e valabila la un eventual control?
Sa o luam cu sfarsitul. Dovada respectiva de la politie tine loc de permis auto. Chitanta de la ajxpsy nu tine loc de permis de pescuit. Ca nu e vina pescarului, asa e, dar cu ce ai platit mai sus poti sa ai noroc sa dai peste unu care nu stie care e deosebirea dintre carnet de membru si permis de pescuit, atat.

Scrie răspuns