Ioan S ne lamureste bustean :
Daca nu s-au desfiintat pina acum asta s-a intimplat pentru ca AGVPS a stiut sa faca lobby pe linga cei aflati la putere obtinind o lege care obliga pescarii sa le plateasca cotizatii.
-pai daca pescarii s-ar fi simt furati - n-ar mai fi cotizat si acum am avea numai noi asociatii - cum ei cotizeaza majoritar la ajvps , dovedeste contrariul
- nu cotizeaza 100 % aici , deoarece au venit unii cu preturi mai mici si era pacat sa pierzi super oferta - cam asta e realitatea pescarilor - restul sunt povesti ......(comunisti , furaciuni chestii trestii...........)
ne mai spune
Pescarii au continuat sa cotizeze la AJVPS-uri pentru ca n-au avut alternativa
- de ani buni au alternativa si ce daca ...tot majoritari sunt astia de la ajvps cu exceptia amintita ....dar nu asta ar fi problema , deci daca dispar astia , noile asociatii incep oare sa se apuce de treaba ??? pentru ca nu se explica faptul ca inainte era unul singur , comunist ..etc , cum spune apsalba si puteai sa prinzi peste cu orice marca de trestie pe care o tineai in mana , intre timp au venit sa zicem 100 oameni noi , capitalisti pur sange licentiat si parafat , dar rezultatele sunt extraterestre, pe pamant pestele luand o pauza de nu-l mai prinzi nici cu ultimul racnet in materie de shimano.
- bai , fratilor ce ne tot aburiti cu uite ajvps ,ba nu mai e ajvps ..grija mea si a atator pescari , tot ce va rugam pe astia cu asociatii sa ne spuneti efectiv ce faceti pentru noi , ce drepturi si facilitati ati obtinut etc, pana una alta noi pierdem continuu de la luna la luna si nu cred ca ajvps va taie elanul si pofta de munca.
- azi am pescuit in zona Bazias si am vorbit cu o multime de pescari,despre asociatii nu s-a vorbit deloc , cred ca e ultima lor problema daca ajvps exista sau nu sau daca apsalba e capitalist nonstop. Problema lor era ca pestele n-a muscat mai deloc, dar mai aveau o speranta ca o sa manance noaptea..nici o speranta ca vre-o asociatie o sa-i ajute in vre-un fel.
- mai multe asociatii , mai multe belele si nici un castig ( in afara de cel cu super oferta la cotizatie , pe care care nici nu mai stii cum s-o numesti carnet , permis ,taxa ...oricum ceva pentru care dai banii si atat si daca poti ,ar fi bine pentru asociatii ,sa o platesti la fiecare km de apa).
Cit despre brandul AJVPS ... asociatia ieseana tocmai si-a schimbat numele in AVPS Iasi - nu ca ar conta
Pai eu ce spuneam ..? Vezi ca se poate sa-ti schimbi numele.....daca stiau ca sunt urati de pescari , facuti hoti , comunisti ..etc pai nu l-ar fi schimbat in minutul unu si nu dupa 18 ani cand au considerat ei ca ar fi timpul necesar ???
Eu nu am grija AJVPS , vreau doar sa arat ridicolul discutiilor pe aceasta tema in care fiecare acuza pe fiecare si pentru pescar ramane praful de pe toba , defapt el pierde cu fiecare zi ce trece ( pestele se imputineaza si taxele sunt tot mai multe trebuind sa platesti pe la fiecare asociatie pe la care treci , ei spun ca asa ar fi in capitalism , cu toate ca alte tari vechi capitaliste sustin contrariul cu privire la apele publice ) - putine discutii despre realizari , probabil nici nu exista si cum nu poti vorbi despre ceva ce nu exista, mai bine acuzam in stanga si in dreapta .
Eu daca as fi sef de asociatie m-as referi la ceea ce fac eu. Cum e posibil sa fac pe cineva sa creada ca eu sunt bun , vorbind de rau pe vecinul care defapt nu ma impiedica deloc sa muncesc , nu ma impiedica sa-mi conving viitorii membrii ca exist si sunt intr-adevar bun....
Stiti cum se vede pe forum asta din punct de vedere al pescarului simplu , fara functii prin vre-o asociatie ??? Cam asa ...e unul ajvps care nu munceste , fura si e comunist , iar noi suntem 100 capitalisti noi veniti (defapt de ani buni ) si-l certam pe asta unu de toate relele din lume si noi astia 100, parca nu avem nici un chef sa lucram pentru pescari (defapt asta e menirea , nu doar sa ne taxeze pe unde ne prind ), pana cand asta singurul nu dispare definitiv
Chiar sunt curios cand o sa dispara asta unu , o sa vrea cineva din astia 100 sa faca ceva pentru pescari ???????.....