AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Noi 2008, 12:18

IoanS,
Daca vrei sa vorbesti de AJVPS Iasi, o poti face dupa ce verifici datele lor de evidenta de la ministerul finantelor. Le gasesti pe http://www.mfinante.ro/contribuabili/li ... dy=/cod.do
O sa constati ca tovarasii de la Iasi se substituie chiar Instantei care trebuia sa hotarasca ce si cum. Codul lor de identificare este 1988305. Ia si te minuneaza. :D :D :D

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 03 Noi 2008, 21:27

Ioan S ne lamureste bustean :
Daca nu s-au desfiintat pina acum asta s-a intimplat pentru ca AGVPS a stiut sa faca lobby pe linga cei aflati la putere obtinind o lege care obliga pescarii sa le plateasca cotizatii.
-pai daca pescarii s-ar fi simt furati - n-ar mai fi cotizat si acum am avea numai noi asociatii - cum ei cotizeaza majoritar la ajvps , dovedeste contrariul
- nu cotizeaza 100 % aici , deoarece au venit unii cu preturi mai mici si era pacat sa pierzi super oferta - cam asta e realitatea pescarilor - restul sunt povesti ......(comunisti , furaciuni chestii trestii...........)

ne mai spune
Pescarii au continuat sa cotizeze la AJVPS-uri pentru ca n-au avut alternativa
- de ani buni au alternativa si ce daca ...tot majoritari sunt astia de la ajvps cu exceptia amintita ....dar nu asta ar fi problema , deci daca dispar astia , noile asociatii incep oare sa se apuce de treaba ??? pentru ca nu se explica faptul ca inainte era unul singur , comunist ..etc , cum spune apsalba si puteai sa prinzi peste cu orice marca de trestie pe care o tineai in mana , intre timp au venit sa zicem 100 oameni noi , capitalisti pur sange licentiat si parafat , dar rezultatele sunt extraterestre, pe pamant pestele luand o pauza de nu-l mai prinzi nici cu ultimul racnet in materie de shimano.
- bai , fratilor ce ne tot aburiti cu uite ajvps ,ba nu mai e ajvps ..grija mea si a atator pescari , tot ce va rugam pe astia cu asociatii sa ne spuneti efectiv ce faceti pentru noi , ce drepturi si facilitati ati obtinut etc, pana una alta noi pierdem continuu de la luna la luna si nu cred ca ajvps va taie elanul si pofta de munca.
- azi am pescuit in zona Bazias si am vorbit cu o multime de pescari,despre asociatii nu s-a vorbit deloc , cred ca e ultima lor problema daca ajvps exista sau nu sau daca apsalba e capitalist nonstop. Problema lor era ca pestele n-a muscat mai deloc, dar mai aveau o speranta ca o sa manance noaptea..nici o speranta ca vre-o asociatie o sa-i ajute in vre-un fel.
- mai multe asociatii , mai multe belele si nici un castig ( in afara de cel cu super oferta la cotizatie , pe care care nici nu mai stii cum s-o numesti carnet , permis ,taxa ...oricum ceva pentru care dai banii si atat si daca poti ,ar fi bine pentru asociatii ,sa o platesti la fiecare km de apa).
Cit despre brandul AJVPS ... asociatia ieseana tocmai si-a schimbat numele in AVPS Iasi - nu ca ar conta
Pai eu ce spuneam ..? Vezi ca se poate sa-ti schimbi numele.....daca stiau ca sunt urati de pescari , facuti hoti , comunisti ..etc pai nu l-ar fi schimbat in minutul unu si nu dupa 18 ani cand au considerat ei ca ar fi timpul necesar ???

Eu nu am grija AJVPS , vreau doar sa arat ridicolul discutiilor pe aceasta tema in care fiecare acuza pe fiecare si pentru pescar ramane praful de pe toba , defapt el pierde cu fiecare zi ce trece ( pestele se imputineaza si taxele sunt tot mai multe trebuind sa platesti pe la fiecare asociatie pe la care treci , ei spun ca asa ar fi in capitalism , cu toate ca alte tari vechi capitaliste sustin contrariul cu privire la apele publice ) - putine discutii despre realizari , probabil nici nu exista si cum nu poti vorbi despre ceva ce nu exista, mai bine acuzam in stanga si in dreapta .
Eu daca as fi sef de asociatie m-as referi la ceea ce fac eu. Cum e posibil sa fac pe cineva sa creada ca eu sunt bun , vorbind de rau pe vecinul care defapt nu ma impiedica deloc sa muncesc , nu ma impiedica sa-mi conving viitorii membrii ca exist si sunt intr-adevar bun....
Stiti cum se vede pe forum asta din punct de vedere al pescarului simplu , fara functii prin vre-o asociatie ??? Cam asa ...e unul ajvps care nu munceste , fura si e comunist , iar noi suntem 100 capitalisti noi veniti (defapt de ani buni ) si-l certam pe asta unu de toate relele din lume si noi astia 100, parca nu avem nici un chef sa lucram pentru pescari (defapt asta e menirea , nu doar sa ne taxeze pe unde ne prind ), pana cand asta singurul nu dispare definitiv
Chiar sunt curios cand o sa dispara asta unu , o sa vrea cineva din astia 100 sa faca ceva pentru pescari ???????.....

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Noi 2008, 22:49

Analiza completa si corecta.
Sad but true.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Noi 2008, 08:32

La analiza de mai sus ar trebui sa se mai raspunda la urmatoarele intrebari:
1. De ce dupa aparitia noilor asociatii ajvps-urile au atacat in instanta contractele si autorizatiile noilor asociatii incercand sa le anihileze din start?
2. De ce AGVPSR ataca in contencios toate actele normative referitoare pescuitul recreativ sportiv bulversand activitatea de pescuit sportiv?
3. De ce erau in Romania, pana la parasutarea comunistilor, peste 3000 de asociatii de pescari sportivi?
4. Cum se explica excedentele exorbitante ale AJVPS-urilor in conditiile in care acesti bani trebuiau folositi pentru scopul in care (zice-se ) ar fi fost constituiti?
5. Cine ar trebui, in opinia voastra sa se ocupe de protejarea si conservarea resurselor acvatice?

PS AVPS Iasi este sublimul in ceea ce priveste legalitatea infiintarii. Au fost infiintati, nu in baza unei Sentinte civile, ci in baza unei Hotarari a Consiliului AVPS. :twisted:

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 05 Noi 2008, 15:20

La pct.5. In mod sigur apsalba.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 05 Noi 2008, 15:34

de acord cu nucus :D

- in rest apsalba e de acord cu mine exista unu ajvps care e acuzat de toate relele din lume , ramane problema cu ceilalti 100 care ........dupa cum spuneam anterior....

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Noi 2008, 18:21

apsalba scrie:........
3. De ce erau in Romania, pana la parasutarea comunistilor, peste 3000 de asociatii de pescari sportivi?.......
:shock: :shock: :shock:
3000 asociatii??cand??
pe vremea regalitatii??
pe vremea mosierilor??

hai fi serios bre,ca nu cred asa ceva,nu cred ca regele sau regii din acea vreme ar fi infintat asociatii (fara numar) pt a putea sa pescuiasaca legal umilul taran roman :lol: :lol:
si nici nu il vad pe boier X facand loby pe langa rege pt aprobarea legalitatii asociatie Y.
ca ar fi existat cateva asociatii de gen,........hmmm posibil,dar sunt sceptic,
insa a merge pana la a afirma si a sustine ca la un anumit moment dat,in Romania ar fi existat 3000 de asociatii de pescari.............. :? :? :?: :?:
ar da bine asa ceva in sustinerea de azi a asociatiilor,nu?? :evil:

dar,deh..........vorbe si iara vorbe

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Noi 2008, 18:33

adiwolf scrie: 3000 asociatii??cand??
asta-i ca aia cu 40 000 membri in federatie!!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 05 Noi 2008, 21:48

adiwolf scrie:
apsalba scrie:........
3. De ce erau in Romania, pana la parasutarea comunistilor, peste 3000 de asociatii de pescari sportivi?.......
:shock: :shock: :shock:
3000 asociatii??cand??
pe vremea regalitatii??
pe vremea mosierilor??

hai fi serios bre,ca nu cred asa ceva,nu cred ca regele sau regii din acea vreme ar fi infintat asociatii (fara numar) pt a putea sa pescuiasaca legal umilul taran roman :lol: :lol:
si nici nu il vad pe boier X facand loby pe langa rege pt aprobarea legalitatii asociatie Y.
ca ar fi existat cateva asociatii de gen,........hmmm posibil,dar sunt sceptic,
insa a merge pana la a afirma si a sustine ca la un anumit moment dat,in Romania ar fi existat 3000 de asociatii de pescari.............. :? :? :?: :?:
ar da bine asa ceva in sustinerea de azi a asociatiilor,nu?? :evil:

dar,deh..........vorbe si iara vorbe
Mai documentati-va si imi veti da dreptate. Prin comparatie, Ungaria care este jumatate din Romania ca numar de locuitori, nu ca numar de campioni mondiali la pescuit, are peste 1400 de asociatii de pescari sportivi.
Apropo, Regii nu faceau asociatii; se faceau singure. Regii rosii au facut o singura asociatie care se numeste si azi AGVPSR. :D :D :D

nucus,
nu vrei sa te ocupi tu de organizarea pescuitului? Sunt curios ce ar iesi. Fa macar o propunere. Ar fi suficient.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 06 Noi 2008, 00:37

apsalba scrie:La analiza de mai sus ar trebui sa se mai raspunda la urmatoarele intrebari:
1. De ce dupa aparitia noilor asociatii ajvps-urile au atacat in instanta contractele si autorizatiile noilor asociatii incercand sa le anihileze din start?
2. De ce AGVPSR ataca in contencios toate actele normative referitoare pescuitul recreativ sportiv bulversand activitatea de pescuit sportiv?
3. De ce erau in Romania, pana la parasutarea comunistilor, peste 3000 de asociatii de pescari sportivi?
4. Cum se explica excedentele exorbitante ale AJVPS-urilor in conditiile in care acesti bani trebuiau folositi pentru scopul in care (zice-se ) ar fi fost constituiti?
5. Cine ar trebui, in opinia voastra sa se ocupe de protejarea si conservarea resurselor acvatice?

PS AVPS Iasi este sublimul in ceea ce priveste legalitatea infiintarii. Au fost infiintati, nu in baza unei Sentinte civile, ci in baza unei Hotarari a Consiliului AVPS. :twisted:
1. de ex din acelasi motiv pentru care firma x ca si concesionar de drept la un moment dat (legal sau nu, corect sau nu, nu are importanta atata timp cat sunt/au fost acoperiti cu acte) a dreptului de a aduna alge de pe o anume suprafata de plaja nu ar accepta ca, pe aceeasi suprafata, dreptul de a desfasura aceeasi activitate (adunatul algelor) sa fie concesionat/atribuit si altei/altor firme.

2. de ex deoarece majoritatea actelor normative au fost si sunt emise nu in folosul pescarului de rand ci al unor grupuri de interese; de ex deoarece multe acte normative au fost si sunt neclare si/sau contin prevederi in contradictie cu alte acte normative in vigoare; de ex deoarece toate prevederile legislative lasa loc de interpretari (voit); de ex deoarece asa au considerat ei ca trebuie sa procedeze (daca nu stiai este dreptul fiecarui cetatean al acestei tari sa conteste ce, cum si cand vrea, indiferent daca are sau nu dreptate - asta o hotaraste instanta)

3. nu stiu, da' poate imi/ne spune unu' care stie ... auzi, cica regii nu faceau asociatii, se faceau singure :oops:

4. de ex din cotizatiile vanatorilor ...

5. exclusiv PROPRIETARUL, iar in cazul asta e vorba de stat. Nu AJVPS-urile, nu alte asociatii ci EXCLUSIV statul ... Permis unic emis exclusiv de o agentie/companie a statului cu un pret modic dar nu mic, care sa poata fi achizitionat de la oficii postale, benzinarii, primarii, etc dar fara obligativitatea de a fi membru al vreunei asociatii, federatii, club, etc. Iar asociatiile, cluburile, federatiile, AJVPS-urile, AJPS-urile, daca vor sa demonstreze ca le pasa de pescarii de rand n-au decat sa faca munca voluntara pe apele proprietatea statului sau sa protejeze, sa administreze, sa stabileasca reguli, sa ia taxe, sa populeze si sa conserve resursele acvatice pe apele pe care au - daca au - titluri de proprietate.

Scrie răspuns