Posibil sa nu se intample nimic bun…ok… cand ne punem insa intrebarea asta ar trebui sa ne punem si reciproca:adiwolf scrie:sa admitem ca se desfinteaza AGVPS,sa admitem ca veti castiga acest proces,ce se v-a intampla in continuare?? cu ce v-a schimba asta situatia de fapt de astazi??
Daca AGVPS nu se desfiinteaza si ramane pe pozitiile pe care se afla azi,…ce se va intampla in continuare ? cu ce va schimba asta, situatia de fapt de astazi?
Cu siguranta ca…cu nimic ! iar visele insiruite de adiwolf vor ramane cu certitudine …doar vise…
Si este situatia de fapt de astazi o situatie acceptabila ? sincer ? pentru mine nu !
Am vazut ca lui adiwolf ii place pe puncte ca sa fim concisi… o s-o iau si eu asa:
1) Sunt un adept declarat al desfintarii AGVPS; de ce ? pentru ca o consider vinovata de situatia in care ne aflam, din toate punctele de vedere,.. si cand zic asta nu ma refer la haosul din ultimii doi ani,…si nici nu vorbesc din pozitia vreunuia care are vreun interes material la patrimoniul din care se infrupta…
O acuz din pozitia cetateanului care ani de-a randul nu a dorit altceva decat sa poata sa se bucure in liniste de pasiunea lui, sa gaseasca satisfactie in ea, nu nervi si umilinta… iar pentru dreptul asta, an de an, de la varsta de 6 ani, am platit cat mi s-a cerut.
Si ce am primit in schimb ? aroganta, dezinteres total, sfidare, neputiinta,…atitudini nomenclaturiste, ape tot mai sterpe,…
Cred ca multi de aici de pe forum nu au apucat sa stie cum erau apele noastre prin anii 70 de pilda…dar sunt convins ca sunt si din cei care isi aduc aminte… in delta fara mari fitze intr-o saptamana puteai prinde de unu singur cam cat prind toti forumistii de pe rapitori impreuna, intr-un an intreg…raurile interioare,…dar ce tot vorbesc,… nu vreau sa va indispun,… intrebati-va batranii,…astazi ne inghesuim toti pe cate o apa laudata, prinde ici colo cate unu o marlitza,… si ne laudam toti, toata saptamana cu ea pe forum…
Secatuirea apelor, incurajarea braconajului, lipsa repopularilor si a amenajarilor necesare in scopul conservarii si regenerarii apelor,…mizeria si murdaria, toata aceasta lucrare perfecta de distrugere si furt, a fost definitivata sub ochii nostri de catre AGVPS, nu intr-un an, sau doi, … ci in doua trei generatii de pescari,… pe banii nostri,… din banii nostri…
Asa ca io nu cred in metamorfoze,… cu Fetzi Frumosi si Zane binevoitoare convietuind pasnic pentru binele nostru al tuturor… de aceea cred ca trebe sa iasa din peisaj, … de aceea doresc schimbare la propriu…
2) N-am fost si nu sunt un fan Apsalba…de ce ? pentru ca modul cum imi doresc eu schimbarea difera in destule aspecte de ideile pe care le promoveaza apsalba … e un lucru stiut si declarat...
Cu toate astea insa, trebuie sa recunosc un lucru:
E adevarat ca de un an si ceva de zile de cand tot polemizam aici, apsalba a realizat mult mai putin decat s-a laudat pe forum,…si in orice caz pescarii de rand, inclusive membrii FNPSR nu simt mare lucru din asta…
Tot atat de adevarat insa e ca nici eu, ca sa nu zic noi, aia catziva rai care am tabarat iarna trecuta plini de verva asupra apsalba, nu am reusit sa realizam mai mult in privinta schimbarii mult dorite…
Nu vreau sa fiu inteles gresit… parerile mele sunt aceleasi pe care le-am spus continuu pe forum si mi le sustin incontinuare,…dar,… la ce mi-au folosit ? ce au adus mai bun in viata mea de pescar…nimic… acum ma aflu in aceeasi situatie de anul trecut, mai confuz, pescuind pe ape cu mai putin peste, si in mod cert cu sperantele mult diminuate…
Anul trecut, credeam catusi de putin ca sunt sanse, ma bucuram ca mai sunt si altii care gandesc ca mine si asta ma facea sa sper… de aia imi dadeam cu parerea atat de categoric…
Si ?,... ce am realizat ? … cine se poate lauda ca prin pozitia adoptata a realizat o cat de mica schimbare in sensul dorit de pescari ? … apsalba sigur nu, … dar nici noi adiwolf ! Am dovedit ca nu suntem in stare !
De aceea eu am hotarat sa nu-l mai atac pe apsalba,…
Si totusi, daca ar fi sa fie… eu aleg schimbarea,… radicala ! si nu mai cred ca asta poate fi facuta cu dezinteres si altruist, pentru ca n-avem valori de genul asta...chiar daca nu-mi plac interesele fnpsr,… sunt sigur ca pe ei ii motiveaza… si daca pot… sa o faca ! …
Iar daca e sa ma apere cineva de interesele lor ,… statul e cel care ar trebui sa se interpuna intre noi si ei… nu AGVPS-ul,… ACOLO SUS trebuie sa se schimbe ceva... pana statul nu e stat,… eu ma duc la pescuit cu sperantele sugrumate…