HellRAISER scrie:adica daca eu miam facut permisu in 2008 sunt doar membru si nu am dreptul sa pescuiesc???

Faci o confuzie intre permisul de pescuit si carnetul (sau legitimatia) de membru al unei asociatii.
Dupa lege, numai avind permis de pescuit (ala emis la o
institutie ablilitata a statului roman - numita deocamdata ANPA) poti pescui legal. Cum permisul de pescuit pe 2008 nu a fost emis inca, nici o asociatie nu-l poate distribui propriilor membri.
A nu se confunda ce spune legea cu ce vezi acum in Romania.
Suntem membri ai unor asociatii care (desi nu se numesc de braconieri) reunesc un numar impresionant de braconieri piscicoli asa-zisi sportivi. Cu legitimatia (sau carnetul) de membru poti merge linistit la pescuit ... ca nu te va intreba nici un "organ" daca stii ce spune legea.
Cred ca asta e o mostra de liberalism mioritic. Nu-ti inchipui ca liberalilor aflati (vremelnic) la conducerea pescuitului si acvaculturii din Romania le pasa de mine, de tine, de adiwolf etc. ... Poate sa le pese doar ca unele asociatii doresc "parcelarea" apelor ... si asta numai in masura in care le-ar aduce fonduri sau voturi. Cred totusi ca nici de asta nu le mai pasa ... si-au facut de mult bagajele ... asteapta doar ca alegerile sa le spuna cind trebuie sa plece.