ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 18 Mai 2008, 10:57

Imi cer scuze pentru absenta prelungita. Chestiuni de serviciu si de plictiseala.
Am revenit special pentru a-i multumi lui @melculbeat in legatura cu ce mi-a spus despre pescuitul cu plase in bazinul santierului naval. Baietii erau asa de bine organizati ca ne urmareau de cand plecam in misiune. Probabil profitul era destul de mare.
Acum doua saptamani am reusit sa dam de ei. Inca o data multumesc.
Referitor la accesul in fasia de protectie si pescuitul in apele de frontiera va spun urmatoarele:
- pentru pescuit in apele defrontiera aveti nevoie de permis de pescuit recreativ/sportiv si de avizul sefului I.J.P.F.. Avand acest aviz puteti intra in fasia de protectie pentru a pescui in apele de frontiera.
- la Dunare, la Marea Neagra si in zona lucrarilor hidrotehnice nu se constituie fasie de protectie, deci nu e necesar avizul sefului de sector pentru accesul in fasia de protectie.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 18 Mai 2008, 11:09

@ovidiu14 nu te-au intrebat de sanatate pentru ca daca ar fi facut-o trebuiau sa iti intocmeasca dossar penal.
O scapare a O.G. 23 spune ca "pescuitul prin orice metode al pestilor in perioada de prohibitie constituie infractiune". Am cazut de acord toti ca ne-am face de ras daca am inregistra infractiuni de braconaj piscicol savarsite cu o undita si in care prejudiciul este de un caras.
Cu alte cuvinte fapta ta, contraventie in timpuri normale, este infractiune pe timpul prohibitiei.
Sper ca cei care au pescuit in aceasta perioada in zona Oltenita au vazut o schimbare in bine fata de anul trecut
Scuze pentru dublu topic.
P.S. @melculbeat inca te mai astept sa vi la Oltenita sa stam de vorba.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 18 Mai 2008, 11:17

paragraful respectiv din lege nu se completeaza cu cele din prohibitia pe specii si anume stiuca?
dosarul sau amenda se puteau da pt faptul ca nu avea PG dar nu ca pescuia in prohibitie ?! :roll: :?

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 18 Mai 2008, 16:04

daca e asa cum zici, nu trebuie sa-mi multumesti, e suficient ca ti-ai facut treaba si sper sa fie si altii ca tine. felicitari!
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 19 Mai 2008, 18:20

In timpul normal al anului pescuitul fara permis de pescuit este contrvaventie. In perioada prohibitiei pescuitul reproducatorilor, cu sau fara permis, este infractiune. Aceasta absoarbe contraventia.
E o explicatie mai tehnicista dar crede-ma pe cuvant. Incearca sa vi la pescuit dupa 25 la Dunare fara sa ai permis.
Sa nu ma injuri pe forum dupa aia. :twisted:
Nu prea am inteles ce vrei sa spui cu "paragraful respectiv nu se completeaza cu ....". Te referi la faptul ca in perioada asta ai voie sa pescuiesti stiuca dar numai cu momeli artificiale?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Mai 2008, 00:20

csaa scrie:Incearca sa vi la pescuit dupa 25 la Dunare fara sa ai permis.
Sa nu ma injuri pe forum dupa aia. :twisted:
din 30 e liber dar daca voi deja v-ati vorbit sa lasati oamenii sa pescuie cu permis din 25 ziceti-mi si mie ca plec mai devreme in concediu (de abia astept)
Nu prea am inteles ce vrei sa spui cu "paragraful respectiv nu se completeaza cu ....". Te referi la faptul ca in perioada asta ai voie sa pescuiesti stiuca dar numai cu momeli artificiale?
exact, deci pescuiesc in prohibitie reproducatori dar din specia stiuca (de exemplu azi) cu momeli artificiale, sunt sau nu infractor? :wink:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Mai 2008, 07:50

din cate stiu eu 28 este prima zi
tot din cate stiu eu, pescuitul la stiuca este permis acum
asta inseamna de fapt ca poti pescui cu naluci, daca iti da stiuca o poti retine, daca iti da alt peste - eliberare
este foarte important faptul ca practic este permis pescuitul cu naluci, inclusiv noaptea, atata timp cat nu retii nici un peste nimeni nu se poate lega de tine
eu am fost si am pescuit la vobler noaptea, nici n-am prins vreun somn dar daca prindeam ii dadeam drumul

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Mai 2008, 08:05

danr scrie:din cate stiu eu 28 este prima zi
tot din cate stiu eu, pescuitul la stiuca este permis acum
asta inseamna de fapt ca poti pescui cu naluci, daca iti da stiuca o poti retine, daca iti da alt peste - eliberare
am fost de 3 ori in prohibitie in zona Gr si nu am avut nicio problema cu graniceriii. Am pescuit numai la jig, si nu am prins. Am avut vreo 3 atacuri de avat.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 20 Mai 2008, 11:24

danr scrie:din cate stiu eu 28 este prima zi
e 29inclusiv, vezi actualizarea din 15aprilie ;)
eu oricum in 29 dau la peste, iar dupa ora 00:00 o sa retin cei 3 somni ce-i voi prinde :lol:

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 20 Mai 2008, 20:12

Bai vitejilor voi uitati un lucru esential: pestele este in apa.
@johnnybravo eu cred ca sti de ce nu esti amendat daca pescuiesti la stiuca fara sa ai permis de pescuit. pe scurt situatia sta cam asa:
Baietii aia inteligenti de la minister in loc sa faca o lege eficienta, care sa duca la o reducere cu 50% a braconajului piscicol (vorbesc aici de pescuitul industrial) s-au "aplecat" asupra pescuitului sportiv facand din asta o fapta mai grava decat condusul unui autoturism sub influenta alcoolului (care pana la o imbibatie de 0,8 la mie este contraventie). S-a ajuns astfel la o situatie similara prohibitiei alcoolului la americani.
Trebuie sa recunosc ca O.G. 23 are si parti bune mai ales in privinta pescuitului electric.
Cred ca acum ti-am raspuns.

Scrie răspuns