ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Mar 2008, 18:02

sa nu uiti sa scrii si pe forum ce ai constatat
am sa fac si eu la fel cand ajung in zona Oltenita

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 05 Apr 2008, 21:50

salutare, primiti pe unu' nou?

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 05 Apr 2008, 22:07

Am o intrebare pt csaa. Este normal ca, daca ai obtinut avizarea activitatii de pescuit sportiv de la comandantul IJPF (art 40,41,42, nu retin exact care, din OG 105), sa fii nevoit sa obtii aprobarea accesului peste fasia de frontiera de la autoritatea publica locala si apoi de la sector(art 7 din 105)?Deci, cu alte cuvinte ca sa faci un weekend la pescuit tre sa umbli toata saptamana sa obtii aviz de la seful IJPF, de la primar(doar de la unul,daca nu-ti schimbi locul de pescuit) si de la seful de sector...Cine a umblat, stie ca n-ai cum sa-i gasesti pe toti trei deodata...daca gasesti doi,nu-i al treilea si tot asa...cam asta-i situatia pe malul Prutului...Vad ca esti politist de frontiera,probabil mult mai aerisit decat cei cu care am eu de-a face si poate ma lamuresti si pe mine, pt ca in scurt timp, colegii tai ma vor face sa ma las de sportul asta(pescuit).Mersi.

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 05 Apr 2008, 22:29

iti trebuie doar acceptul de la sector si atit.nu ai nici o treaba cu autoritatea locala (primaria ) .sint niste idioti daca ei nu inteleg cum sta treaba . :D trust me !!si pe mine ma puneau sa umblu pe la Primarie dar le-am dat-o peste nas rapid (comunistii ).chiar asta a fost si replica lor : deh...asa sintem noi ..mai comunisti !!

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 01:14

Vad ca esti de partea mea si-ti multumesc, dar citeste asta:
ART. 40
Pescuitul industrial si sportiv in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea
teritoriala se efectueaza, in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile
competente, cu avizul prealabil al sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera.
ART. 7
(5) Accesul persoanelor in fasia de protectie a frontierei de stat pana la culoarul de frontiera sau
malul apelor, dupa caz, este permis in baza documentelor de identitate, cu aprobarea administratiei
publice locale si cu avizul sefului formatiunii locale a politiei de frontiera.
Astea sant articolele din OUG 105 din 27 iunie 2001, publicata in MOf nr. 352 din 30 iunie 2001 pe care le invoca ei. Pescuiesc pe Prut de ani buni si n-am avut probleme niciodata pana anul asta. De aceea as fi vrut parerea unui politist. Imi pare bine ca le-ai dat-o peste nas, dar invata-ma si pe mine cum...

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 06 Apr 2008, 07:12

din cite am inteles, chiar de la ei ,de aprobarea administratiei locale ar avea nevoie cei care locuiesc in satele sau comunele vecine Prutului.e vorba de diverse activitati cum ar fi adunarea lemnelor pentru foc,nisip pentru constructii etc.nu se refera la pescuitul sportiv!! dar bineinteles ca legea e interpretabila si de aceasta data raminind ca in fiecare an sa ne rugam sa avem niste comandanti de pichete "intelegatori" ! :D :D

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 06 Apr 2008, 10:17

ieri am fost la Oltenita
am bananait malurile in jur de 6 ore distrandu-ma la avat
m-am intalnit cu cei de la pol de frontiera de 5 ori cred
niciodata nu m-au intrebat nimic
e a doua oara cand ma intalnesc cu ei
m-au salutat si au mers mai departe
nu au cerut decat la un singur pescar actele
in rest cred ca mai erau pe maluri in jur de 40 de pescari
nu i-am vazut sa ceara lamuriri de nici un gen nimanui
tre sa recunosc ca din lipsa de timp nu am pg pe zona
nu pot spune decat ca s-au comportat mai mult decat onorabil
e adevarat nu am fost cu barca pe dunare daca asta poate fi un argument
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 06 Apr 2008, 10:51

Da, asa este. OUG 105/200 zice ca in prealabil, seful Inspectoratlui Jud.al Pol.de Frontiera iti aproba - dupa ce ai achitat taxa de PG. Dar aia nu inseamna ca te iei si te duci de nebun unde vrei tu sa pescuiesti in apele de frontiera sau de langa fasie din judetul tau. Politia de frontiera are si Sectoare ale Politiei de Frontiera, cu cate un sef fiecare. Inchipuie-ti un patrat, al carei latura este Prutul - cam asa se prezinta un Sector. Tu daca vrei sa pescuiesti pe acel mal de Prut aferent sectorului politiei de frontiera, trebuie sa mergi in prealabil sa anunti asta la sectoul respectiv. Nu trebuie neaparat sa stai de vorba cu seful de sector. Zici si tu ca vrei cu un sef [care este pe acolo la ora aceea] si ii comunici ca tu maine-poimaine intre orele cutare si cutare, imreuna cu 3 prieteni, vei merge la pescuit, si ai venit sa anunti Si atunci te va trece pe o hartie, pe care o va da colegilor care vor lucra in zilele repective, adica SA STIE DE TINE. Asta e ideea. Va usurati unul altuia munca, intelegi? Exista situati, daca tot studiati legea, in care Politia de Frontiera, cand desfasoara actiuni specifice, poate sa interzica accesul in fasie, sau in apropierea fasiei. Tu ca simplu cetatean, nu ai de unde sa stii. Dar daca faci cum ti-am spus eu, adica mergi si anunti, ei iti vor spune -ok, sau nu e ok, deoarece in ziua respectiva, poate se organizeaza vanatoare autorizata pt.distrugerea pradatorilor, si poate risti sa fii impuscat, intelegi ?
Eu lucrez la politia de frontera Arad, si am vazut multe cazuri si [ne]cazuri cu pescari si despre pescari. Si politistii de frontiera sunt oameni. Mai comunisti sau nu, asta e. Orice padure are uscaturile ei, capisco?

Stima
... too good to be light!

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 06 Apr 2008, 10:59

P.S.
Si daca tot au facut abuzuri colegii, si sustii treaba cu 1 martor, se poate face o plangere la seful IJPF, la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Bucuresti, sau prin telefon la 959.
... too good to be light!

siluru
junior
junior

Mesaj de siluru » 06 Apr 2008, 11:21

Mersi pentru raspunsuri. Eu vreau sa pescuiesc, sa ma simt bine si nu sa fac reclamatii. Nici eu nu sant usa de biserica asa ca n-am pretentia asta de la nimeni. Vroiam doar un argument cu care sa ies in fata celor de la sector referitor la avizul primariei.

Scrie răspuns