ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@csaa
Zi-mi si mie te rog:
~1 dak se poate pescui legal cu, CURENT ca cica au atestat de la bucuresti ptr ca asa mi-au spus niste `organe` de la politia de frontiera
~2 politia de frontiera poate sa-mi dea amenda ptr ca pescuiesc in rezervatie adica in balta la Susca(unde nu exista nici-un semn cu pescuitul interzis)ca ei asa zic dar eu din cate stiu doar ANPA poate sa dea amenda ptr pescuit
~3 am avut onoarea sa-l cunosc pe ranger care la fel zicea ca pescuitul este interzis de pe mal si acum mi-a zis ca-i interzis si din barca in apele cu adancime mai mica de 1.5m si l-am intrebat de semnul cu pescuitul interzis si a zis ca o sa-l puna dar l-am mai intrebat si de plasele care inconjoara balta si de zecile de kg de cega prinse acolo(m-a rugat un pescar cu barca sa-mi vanda la 15 ron/kg ca prinsese 30 de kg) si a cam dat din colt in colt(ca nu poate sa stea toata ziua pe balta ca-i om si el si sambata si dumineca are liber) cred ca-s toti pe mana acolo ca se baga plase in fiecare seara si se scot in fiecare dimineata cu sute de kg de peste(asta de voia sa-mi vanda cega pe langa alea 30 de kg mai prinsese si 20 de stiuca si 50 de caras si 70 de kg de babusca)
P.S.Asta a fost ieri maine ma duc iar acolo sa vad ce mai zic si alti colegi de-ai tai.
Zi-mi si mie te rog:
~1 dak se poate pescui legal cu, CURENT ca cica au atestat de la bucuresti ptr ca asa mi-au spus niste `organe` de la politia de frontiera
~2 politia de frontiera poate sa-mi dea amenda ptr ca pescuiesc in rezervatie adica in balta la Susca(unde nu exista nici-un semn cu pescuitul interzis)ca ei asa zic dar eu din cate stiu doar ANPA poate sa dea amenda ptr pescuit
~3 am avut onoarea sa-l cunosc pe ranger care la fel zicea ca pescuitul este interzis de pe mal si acum mi-a zis ca-i interzis si din barca in apele cu adancime mai mica de 1.5m si l-am intrebat de semnul cu pescuitul interzis si a zis ca o sa-l puna dar l-am mai intrebat si de plasele care inconjoara balta si de zecile de kg de cega prinse acolo(m-a rugat un pescar cu barca sa-mi vanda la 15 ron/kg ca prinsese 30 de kg) si a cam dat din colt in colt(ca nu poate sa stea toata ziua pe balta ca-i om si el si sambata si dumineca are liber) cred ca-s toti pe mana acolo ca se baga plase in fiecare seara si se scot in fiecare dimineata cu sute de kg de peste(asta de voia sa-mi vanda cega pe langa alea 30 de kg mai prinsese si 20 de stiuca si 50 de caras si 70 de kg de babusca)
P.S.Asta a fost ieri maine ma duc iar acolo sa vad ce mai zic si alti colegi de-ai tai.
tunoI ... toata zona aia este controlata 100% de parnaiasul ala de Omer ... deci tot ce misca in zona aia misca pentru ca permite el si nici macar indivizii de la PF nu pot face nimic pentru ca sunt cumparati de el ... trista situatia dar reala si in cazul in care nu se ia atitudine nici nu vei mai merge la pescuit inzona respectiva pentru ca totul va fi proprietate privata (oricum deja bucati bune din mal sunt cumparate de el) ...tunoI scrie:~3 am avut onoarea sa-l cunosc pe ranger care la fel zicea ca pescuitul este interzis de pe mal si acum mi-a zis ca-i interzis si din barca in apele cu adancime mai mica de 1.5m si l-am intrebat de semnul cu pescuitul interzis si a zis ca o sa-l puna dar l-am mai intrebat si de plasele care inconjoara balta si de zecile de kg de cega prinse acolo(m-a rugat un pescar cu barca sa-mi vanda la 15 ron/kg ca prinsese 30 de kg) si a cam dat din colt in colt(ca nu poate sa stea toata ziua pe balta ca-i om si el si sambata si dumineca are liber) cred ca-s toti pe mana acolo ca se baga plase in fiecare seara si se scot in fiecare dimineata cu sute de kg de peste(asta de voia sa-mi vanda cega pe langa alea 30 de kg mai prinsese si 20 de stiuca si 50 de caras si 70 de kg de babusca)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Vezi ce faci si cum umbli cu pistolul in zona granitei, iar despre inregistrare...cu grija sa nu observe......tunoI scrie:Ba o sa merg sa vad ce o sa-mi faca ca m-am uitat pe net la susca ii rezervatie ptr nus ce sit nicidecum ptr pescuit asa ca maine o sa am meci)
i-mi iau si pistolu cu mine ptr ca aia de la frontiera au prostu obicei sa nu se prezinte si-i si inregistrez cu tel)
tunoI ... eu am zis ca in viitor nici nu vei mai merge la pescuit in zona respectiva pentru ca va fi tot malul dunarii proprietate privata, adica tot terenul pana la urma va fi cumparat de Omer ala si atunci nu mai are importanta daca ai voie sa pescuiesti sau nu ... nu o sa ai voie sa intri pana la dunare ca malul va fi cumparat ... eventual din barca, dar si acolo nu vei avea loc de braconierii cu plase sau curent care sunt mana in mana cu Omer si PF ...tunoI scrie:Ba o sa merg sa vad ce o sa-mi faca ca m-am uitat pe net la susca ii rezervatie ptr nus ce sit nicidecum ptr pescuit asa ca maine o sa am meci)
i-mi iau si pistolu cu mine ptr ca aia de la frontiera au prostu obicei sa nu se prezinte si-i si inregistrez cu tel)
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Raspunsul la intrebarile tale il gasesti in O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, adica:
1. pescuitul "la curent" -
Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
2. Politistul de frontiera (ca de fapt toti politistii) are competenta contravetionala generala, daca prin lege nu este data in competenta directa a altui organ.
Ca sa vezi daca au competenta depune contestatie (costa putin, in jur de 10 lei) si vezi ce decide instanta.
3. Nu stiu
Sper ca te-au multumit raspunsurile mele.
Daca o sa am oaresce intarzieri in a raspunde va rog sa ma scuzati, sunt in renovari acasa si.... stit cum e.
Sa aveti o zi cu soare in suflet.
1. pescuitul "la curent" -
Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
2. Politistul de frontiera (ca de fapt toti politistii) are competenta contravetionala generala, daca prin lege nu este data in competenta directa a altui organ.
Ca sa vezi daca au competenta depune contestatie (costa putin, in jur de 10 lei) si vezi ce decide instanta.
3. Nu stiu
Sper ca te-au multumit raspunsurile mele.
Daca o sa am oaresce intarzieri in a raspunde va rog sa ma scuzati, sunt in renovari acasa si.... stit cum e.
Sa aveti o zi cu soare in suflet.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)
@d4md3od
Da mai da-i dracu cu pensiunile si casele lor cu tot atata importanta le dai du-te nene si pescuieste si cearta-te cu ei si gata ca si eu la fel fac
legea pacii asta din romania dar traim aci si asta ne ocupa tot timpu(cel putin uni dintre noi
)Nu ai vaz la stiri la Moldova Noua a intrat unu cu sabia peste ei la sediu pol de frontiera.
@csaa
Multumesc ptr promtitudine dar nu-mi spui nimic clar vis-a-vis de situatia la punctul 2. Tu ca si oricare dintre noi te duci la pescuit nu ar trebui sa existe niste indicatoare sau sa-ti arate un act care sa ateste ceea ce spun ei asa si eu ma pot duce si eu sa iau taxa acolo ca asa-i normal.Eu ca pescar de unde stiu unde am voie sa pescuiesc si unde nu?
Da mai da-i dracu cu pensiunile si casele lor cu tot atata importanta le dai du-te nene si pescuieste si cearta-te cu ei si gata ca si eu la fel fac

@csaa
Multumesc ptr promtitudine dar nu-mi spui nimic clar vis-a-vis de situatia la punctul 2. Tu ca si oricare dintre noi te duci la pescuit nu ar trebui sa existe niste indicatoare sau sa-ti arate un act care sa ateste ceea ce spun ei asa si eu ma pot duce si eu sa iau taxa acolo ca asa-i normal.Eu ca pescar de unde stiu unde am voie sa pescuiesc si unde nu?