ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Sep 2010, 19:10

attilaf scrie:........de rezervatie se ocupa rangerii.
:shock: :shock:
scuze de offtopic, dar....care rangeri??

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Sep 2010, 20:14

:) power rangerii..

responsabilii cu protectia rezervatiilor din romania poarta denumirea de "rangeri". Acest rangeri sunt in fel de reprezentanti ANPA. Stii ca exista, stii ca au o treaba de facut, dar foarte putini i-au vazut la fata in actiune. (cel putin in unele zone), asta si din cauza ca sunt foarte putini la numar. In schimb, am auzit de cazuri in care, rangeri tineri, ce iubesc natura, ce au facut miracole prin zonele lor, legat de braconaj piscicol si viol forestier :).

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 08 Sep 2010, 21:20

Daca te uiti pe avizul care ti s-a dat de la I.J.P.F. ai sa vezi ca scrie zona pentru care ai primit aviz (probabil toata zona de responsabilitate a inspectoratului). in afara de avizul inspectorului sef nu mai ai nevoie de alt aviz sau aprobare pentru a pescui de pe mal. Pentru acces pe o insula sau ostrov al statului roman ai nevoie de un aviz al sefului sectorului P.F. din acea zona.
Nu e obligatoriu dar ar fi bine sa anunti daca ramai peste noapte intr-o anumita zona, mai ales daca treci pe langa Sector (sau pichet cum ii spui tu). Cel mai bine este sa iei numarul de telefon de la sector.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Sep 2010, 22:03

attilaf scrie::) power rangerii..

responsabilii cu protectia rezervatiilor din romania poarta denumirea de "rangeri". Acest rangeri sunt in fel de reprezentanti ANPA. Stii ca exista, stii ca au o treaba de facut, dar foarte putini i-au vazut la fata in actiune. (cel putin in unele zone), asta si din cauza ca sunt foarte putini la numar. In schimb, am auzit de cazuri in care, rangeri tineri, ce iubesc natura, ce au facut miracole prin zonele lor, legat de braconaj piscicol si viol forestier :).
imi cer scuze de offtopic, dar am o mare nedumerire referitoare la acesti Rangeri miraculosi.
aveti ceva elemente despre ei, date de contact, cine sunt, carei entitati apartin si cui se subordoneaza??

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 09 Sep 2010, 13:30

Imi pare rau dar nu cunosc cine sunt acesti rangeri si la ce folosesc.
Nu am rezervatie in zona mea de responsabilitate.

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 09 Sep 2010, 20:38

Mha nene acum am vb cu varu unui amic care a luat amenda ptr ca pescuia in balta la susca de la politia de frontiera ptr ca a vb urat cu ei si ca se afla in afara ariei mortzilor mami lor si-i contesta 500 de lei cadou :)).Maine plec la peste la dunare cine stie pe unde ma poarta drumurile :D .
P.S.Urati-mi NOROC. 8) :evil:
@cssa
Eu ti-am zis ce scrie la mine in permis deci la ce km intra dunarea in tara?
@attilaf
Rezervatia la nera moarta ii ptr un cuc cu curu rosu si nu fac deloc misto(mi-a zis nenea ala de la ANPA) si mi-a zis ca dak se mai ia frontiera sa sun la ei :shock: asa ca faceti si voi la fel.Si problema nu se pune la nera moarta ci la canal ca treci fasia(borna de demarcatie) lanera moarta esti exact pe fasie si-ti dau amenda ptr ca ai trecut-o :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Sep 2010, 22:30

csaa scrie:
Fario_nebunu scrie:La ce nervi imi provoaca idiotii aia (unii din ei...) din PF cand merg pe bratul Ara sau pe Dunarica (Giurgiu) zau ca daca as avea f multi bani si spate tare as pune pret pe capul lor, mai ales pe capul sefului de post. Cine mi-la duce viu sau...ma rog, 100.000 de euroi. Dar fiind relativ sarac tre sa respect legea, nu? :lol:
Seful de post????
Nu exista functia asta.
Dar mai exact ce se intampla?
In fine, poate am gresit "functia" dar ideea era ca vin PF-istii pe bratul Ara (unde e macar zona de frontiera) si chiar pe Dunarica unde NU e zona de granita (intre Dunarica si Dunare e bratul Ara...deci logic nu au de ce sa ceara sa vada stampila daca ma gasesc pe Dunarica dar ei tot o tin langa pe a lor. Dar nici eu nu am vrut sa plec! Am intrat in masina pana au plecat si le-am zis pe fereastra ca nu plec de acolo.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 10 Sep 2010, 09:53

Fario_nebunu scrie: Am intrat in masina pana au plecat si le-am zis pe fereastra ca nu plec de acolo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... deci la faza asta am ras cu lacrimi ... tare de tot ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 10 Sep 2010, 10:27

Fario_nebunu scrie: Am intrat in masina pana au plecat si le-am zis pe fereastra ca nu plec de acolo.
Si nu te-au saltat ? sau macar n-ai primit vre-o recompensa( de vreo 500 ron ) ?
Unii sunt capabilii :wink:, ....cred ca erau in toane bune oricine erau, sau stiau ca ai un nume special "Fario_nebunu" :lol: .
Sper sa nu te superi :wink: .

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 12 Sep 2010, 20:14

tunoI scrie:.......Si problema nu se pune la nera moarta ci la canal ca treci fasia(borna de demarcatie) lanera moarta esti exact pe fasie si-ti dau amenda ptr ca ai trecut-o :wink:
Nu exista fasie de protectie la Dunare. Vedeti art. 3 alin. 4 din O.U.G. 105/2001 privind frontiera de stat cu modificarile ulterioare.
Fario_nebunu scrie:In fine, poate am gresit "functia" dar ideea era ca vin PF-istii pe bratul Ara (unde e macar zona de frontiera) si chiar pe Dunarica unde NU e zona de granita (intre Dunarica si Dunare e bratul Ara...deci logic nu au de ce sa ceara sa vada stampila daca ma gasesc pe Dunarica dar ei tot o tin langa pe a lor. Dar nici eu nu am vrut sa plec! Am intrat in masina pana au plecat si le-am zis pe fereastra ca nu plec de acolo.
Definitia apei de frontiera - -
Apa de frontiera este apa care intretaie linia de frontiera sau care contine linia de frontiera
Canalul ARA din cate tin eu minte nici nu contine linia de frontiera nici nu o intretaie (doar daca intre timp bulgari nu au cucerit Oinacu).
Chiar imi pare rau sa citesc despre asa ceva, mai ales ca cel care se ocupa de combaterea braconajului piscicol imi este prieten bun.

Scrie răspuns