ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Sep 2010, 16:39

tunoI scrie:@csaa
Eu merg la pescuit la nera moarta la bazias unde se varsa nera in dunare si vesnic am probleme ca pescuiesc pe `fasie`.Din cate am inteles eu de aici trebuie sa-i anunt ca ma duc la pescuit pe fasie ca la fel se intampla si la vanatoare(acolo stiu sigur ca se merge cu autorizatia la PF).
Si alta chestie ar fi daca pescuiesc in balta la Susca am inteles ca-i rezervatie ptr nus ce drac de pasari ca eu pescuiesc acolo nu vanez.Ce treaba are politia de frontiera cu rezervatia?
tunoI ... tin sa te anunt ca pescuitul este complet interzis pe Nera Moarta (este rezervatie), mai mult, chiar si accesul este interzis dupa spusele unor politisti din frontiera cu toate ca nu garantez pentru asta.

ma mira ca nu ai fost amendat pentru ca ai pescuit pe acolo, probabil ca ai ceva pile de ai ajuns pe acolo ...

in privinta baltii aleia de la susca ... acolo e alta tampenie de lege ... acolo ar fi nu stiu ce rezervatie de pasari si ai voie sa pescuiesti doar din barca si la o distanta minima de mal unde sunt stransi o gramada de plasari care se pare ca nu deranjeaza nimic acolo in ciuda faptului ca e rezervatie ...

si ca se tot vorbeste de abuzuri ale politistilor de frontiera pe aici ... anul asta in zona Bazias am avut parte de vreo 2 zile pe care nu le voi uita prea curand ... braconaj, pile si cunostiinte la nivel inalt ... de la directori la garda de mediu pe caras severin, la hotomanul de primal al comunei Pojejena (Omer sau Omar parca ii zice), politisti de frontiera si braconieri in barca ... ceva nemaivazut pana acum ... candva, cand o sa am timp o sa bag o mica poveste cu tot cu poze si dovezi ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 02 Sep 2010, 21:03

Trebuie sa ai avizul I.J.P.F. pe permisul de pescuit si..... cam atat. Eventual daca ramai peste noapte ar fi indicat sa anunti la sectorul cu responsabilitati in acea zona (subunitatea de politie de frontiera din zona respectiva).
In ceea ce priveste pescuitul in rezervatie asta tine de administratia rezervatiei
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Sep 2010, 22:21

La ce nervi imi provoaca idiotii aia (unii din ei...) din PF cand merg pe bratul Ara sau pe Dunarica (Giurgiu) zau ca daca as avea f multi bani si spate tare as pune pret pe capul lor, mai ales pe capul sefului de post. Cine mi-la duce viu sau...ma rog, 100.000 de euroi. Dar fiind relativ sarac tre sa respect legea, nu? :lol:

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 05 Sep 2010, 20:22

Fario_nebunu scrie:La ce nervi imi provoaca idiotii aia (unii din ei...) din PF cand merg pe bratul Ara sau pe Dunarica (Giurgiu) zau ca daca as avea f multi bani si spate tare as pune pret pe capul lor, mai ales pe capul sefului de post. Cine mi-la duce viu sau...ma rog, 100.000 de euroi. Dar fiind relativ sarac tre sa respect legea, nu? :lol:
Seful de post????
Nu exista functia asta.
Dar mai exact ce se intampla?

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 07 Sep 2010, 17:05

@d4md3od
Da mai cunosc din ei mi-au fost colegi de liceu mai mici sau mai mari vecini cunostinte in fine dar asta nu conteaza ca le bag pe gat pana nu mai pot dak ei fac vanatori acolo eu de ce sa nu pescui?Si-mi iau arma cu gloante de cauciuc ca de obicei nu se prezinta vin ca boii si ne stim dupa cum ti-am spus si-mi cer actele si ma iau cu vrajeli.Dar facand o paranteza eram pe nera moarta la stiuk vreo 20 de pescari printre care un nene la vreo 40 mai mult catre 50 m-am pus cu el la o rachie :lol: era un frig in ianuarie de prietenu cu care eram pescuia din masina :lol1: ai lui prieteni erau la canal ca aveau soldane ptr ca crescuse atunci apa si nu se putea trece in fine vin de la frontiera niste `cunoscuti` nenea avea cagula dinaia de sky si io cearta cu ei ca-mi dau amenda nenea de colo ii intreaba in baza carei legi i-mi dau amenda cand colo baietzi l-au recunoscut surpriza era de la ANPA fusese cu ei cu o saptamana inainte in control si le-a zis sa-i dea si lui amenda ca acu nu-i in exercitiu functiuni si ca-i pescar ca noi toti ceilalti si surpriza au plecat baietzii cum au venit :wink: .Deci in concluzie SE POATE PESCUI pe nera moarta.
Si de ce ai auzit tu am auzit si eu in legatura cu braconaju doar eu am tras in aer un blank dadeau la curent si au tulit-o baietzii pe dupa insula dar astia cred ca erau sarbi ca vb sarbeste i-am auzit :evil: .Si da Omer e primar si cica are si dosar nus ptr ce contrabanda(nu-mi mai aduc aminte).
@csaa
Deci am voie sa pescuiesc pe fasie trebuie doar sa-i anunt.Avizul inseamna PG?
~In ceea ce priveste pescuitul in rezervatie asta tine de administratia rezervatiei~
Adica frontiera are vreun drept in afara de a ma controla de PG bagaje etc eu din cate stiu doar ANPA are dreptu de-a controla de permis dim pestilor etc si aia de la rezervatii dak fac foc tai distrug etc.Daca gresec undeva te rog sa ma corectezi.Multumesc ptr promtitudine nu ma asteptam dar sa stii ca toata lumea vb de braconaj se da cu curent plase in 20 de m de mal plin de plase si nu se face nimik si cica sub atenta supraveghere a colegilor tai cel putin zona care o cunosc(frecventez) eu bazias-liborajdia mai exact pana la liubcova.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 07 Sep 2010, 17:44

tunoI scrie:@d4md3od
......Avizul inseamna PG?......
NU mai exista P.G. - adica permis graniceresc. Noi vorbim de avizul sefului inspectoratului judetean al polititei de frontiera pentru pescuit in apele de frontiera. Acest aviz se poate materializa printr-un inscris separat (o foaie A5 pe care este scris faptul ca ti se avizeaza favovarabil cererea de a pescui in apele de frontiera intre km. flv. x si km. flv. y) sau in carnetul de membru al asiciatiei de pescari daca carnetul tau de membru al unei asociatii de pescari are rubrica speciala.
Pentru a pescui sportiv nu mai sunt necesare alte aprobari sau avize din partea Politiei de Frontiera(binenteles trebuie sa ai PERMISUL DE PESCUIT de la ANPA).
In ceea ce priveste verificarea altor documente trebuie sa iti spun ca Politia de Frontiera are competenta generala de constatare, daca legea nu prevede expres altceva.
Conduita colegilor din zona ta ma intristeaza, dar cum spuneai tu, ati crescut impreuna, ati fost colegi de scoala si chiar de liceu. Mai multe nu pot sa spun.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 07 Sep 2010, 17:50

Pentru cei din zona Calarasi-Oltenita
Se pare (mai mult ca sigur) ca se pescuieste electric intre ostroavul Ciocanesti si canalul Dorobantu. Daca cineva a vazut ceva si stie mai multe il rog sa ma contacteze pe pm.
Ne-ar fi (si ar fi si pescarilor adevarati) de un real folos.
Cu stima!!!

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 08 Sep 2010, 00:21

@csaa
E vb ~da-i omului bani sau putere sa vezi ce minte are~asa ca-i tratez cu acelasi respect cu spatele asta despre colegii tai printre care prea putini de omenie.
La mine in permis scrie Km f 1011-1074 si CARAS-NERA.Deci balta de la Susca se afla intre km astia Nera moarta ii locu unde se varsa nera in dunare si am voie asa ca am rezolvat-o si p`asta.Multam fain si cred ca-i asa cum gandesc eu.
Stii care-i faza cu zonele astea hai sa-ti zic tot eu:exista interes ptr ca tin peste si dupa cum ti-am mai spus cu cat mai putina lume pe balta cu atat mai putine probleme si ochi sa vada de asta zicea d4md3od ca am pile cand de fapt ei pastreaza locurile astea ptr parinti cunostinte prieteni sefi etc nu neaparat in ordinea mentionata de mine dar nu-i NORMAL ptr ca oamenii nu stiu ca au dreptul sa pescuiasca acolo si sunt prostiti chiar si amendati ptr ca cica calca fasia si te incalta cu 200 400 de lei ca cica i-ti scriu numai avertisment niciodata sa nu puneti botu la vrajeala asta.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 08 Sep 2010, 16:18

Care ar fi articolul din lege pe care il invoca?
(Sau ce lege?)

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Sep 2010, 18:08

@tunoi
Nu ai voie sa pescuiesti pe nera moarta, deoarece zona respectiva face parte din rezervatia naturala "nu stiu care", si din cauza ca acolo se reproduce nu stiu ce pescarus albastru a fost declarata zona de protectie a speciei. Si din cauza asta, toate activitatile ce ar perturba pescarusul au fost prohibite. Insa, aberatii mai exista de genul cum sunt in baltile de la Pojejena, unde, daca pescuiesti de pe mal ai incurcat-o, dar daca pescuiesti din barca, la 1 m de mal, esti legal si nimeni nu are treaba ta. Si asta o stiu de la politia de frontiera.

@csaa.
referitor la avizele politiei de frontiera, o intrebare:
Daca am permis ANPA si avizul Politiei de frontiera din Oravita (cs), mai am nevoie de alta aprobare in plus pentru a pescui legal pe apele de frontiera?
Intreb asta pentru ca, politia din zona sasca-bazias, cer tot timpul si o aprobare de la pichetul lor pentru a pescui in zona.
Ceea ce mi se pare aberant, exact cum a mentionat si tunoi. Adica IJPF imi da acceptul pentru a desfasura activati de pescuit pe tot teritoriul "legal" al judetului, dar maimutoii aia imi mai cer si acceptul lor.(si cand zic acceptul, ma refer la faptul "sa ma lase ei", nu doar sa ii anunt "bre...iote eu sunt acolo si pescuiesc")

PS. Zona la care ma refer nu face parte din rezervatia naturala....de rezervatie se ocupa rangerii.

Scrie răspuns